{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

BLOG

SLEEP WELL

17 συμβουλές για το απόλυτο περιβάλλον ύπνου

Συγκεντρώσαμε τις 17 καλύτερες συμβουλές για τη δημιουργία του ιδανικού περιβάλλοντος ύπνου για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας, ώστε να μπορείτε (επιτέλους) να έχετε έναν καλό ύπνο.

<built-in method title of str object at 0x7fc50daef2f0>

Sleep Well

6 απλά tips για να βελτιώσετε το πρόγραμμα ύπνου σας!

Ο ποιοτικός ύπνος αποτελεί θεμέλια λίθο για μια πιο εύκολη και παραγωγική καθημερινότητα, ενώ συμβάλλει τόσο στην σωματική, όσο και στην ψυχική μας υγεία και ισορροπία. Συχνά, οι υποχρεώσεις μας, σε συνδυασμό με την εκάστοτε ρουτίνα του κάθε ανθρώπου, τείνουν να επηρεάζουν και το πρόγραμμα του ύπνου μας. Διαβάστε παρακάτω μερικές απλές συμβουλές για να βελτιώσετε το πρόγραμμα του ύπνου σας και απολαύσετε μια πιο… ξεκούραστη καθημερινότητα!


1. Περπατήστε

Το να είμαστε δραστήριοι μέσα στη μέρα, όσον αφορά το σώμα μας, εκτός του ότι συμβάλλει σε μια καλύτερη υγεία γενικότερα, παράλληλα μπορεί να βοηθήσει και στον ύπνο μας. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι υπερβολικό· 20 με 30 λεπτά γρήγορο περπάτημα την ημέρα, μπορούν να βελτιώσουν αποτελεσματικά το πρόγραμμα του ύπνου σας και να κάνουν τη διαφορά!


2. Οργανώστε τα γεύματά σας

Όπως είναι γνωστό, η διατροφή είναι το «καύσιμο» του οργανισμού μας, γι’ αυτό είναι σημαντικό να φροντίζουμε για την καλή της ποιότητα. Ωστόσο, είναι επίσης βασικό το πότε, καθώς και το πόσο συχνά τρώμε, σύμφωνα με τους ειδικούς. Προσπαθήστε να τρώτε γεύματα σταθερές ώρες κάθε μέρα, πράγμα που θα βοηθήσει στη ρύθμιση του ύπνου σας, καθώς και του υπόλοιπου ημερήσιου προγράμματός σας και φυσικά, αποφύγετε τα βαριά γεύματα τουλάχιστον 2 με 3 ώρες πριν τον ύπνο.


3. Αποφύγετε τις οθόνες πριν τον ύπνο

Οι ηλεκτρονικές συσκευές προκαλούν νοητική διέγερση, δημιουργώντας δυσκολία στον οργανισμό να χαλαρώσει και να μπει σε διαδικασία ξεκούρασης. Επίσης, το γνωστό «μπλε φως» που εκπέμπουν, μπορεί να διαταράξει το σύστημα του οργανισμού που είναι υπεύθυνο για την πρόκληση ύπνου. Μία ώρα χωρίς οθόνη πριν τον ύπνο είναι ιδανική, αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε και με 10 ή 15 λεπτά, αυξάνοντας το χρόνο σταδιακά. Απενεργοποιήστε τις ηλεκτρονικές συσκευές και εναλλακτικά, προτιμήστε κάποιο βιβλίο ή ακούστε κάτι πριν κοιμηθείτε και δείτε την διαφορά άμεσα!


4. Πείτε «όχι» στο αλκοόλ αργά το βράδυ

Κατά την επεξεργασία του αλκοόλ από το σώμα μας, διαταράσσονται σε μεγάλο βαθμό οι φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού που σχετίζονται με τον ύπνο. Όταν καταναλώνουμε αλκοόλ πριν κοιμηθούμε, μειώνουμε αυτομάτως την ποιότητα του ύπνου μας (π.χ. ξυπνάμε πιο συχνά μέσα στη νύχτα, δεν κοιμόμαστε συνεχόμενα κ.ά.). Παρόλο που νομίζουμε ότι το αλκοόλ μπορεί να μας χαλαρώσει, στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει. Αν πίνετε κάθε μέρα πριν κοιμηθείτε, φροντίστε να μειώσετε την ποσότητα και προσπαθήστε να είναι τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο.


5. Σηκωθείτε από το κρεβάτι αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε

Αν δεν σας πιάνει ύπνος και στριφογυρίζετε στο κρεβάτι, είναι προτιμότερο να σηκωθείτε για λίγα λεπτά. Το να παραμένουμε στο κρεβάτι κοιτώντας το ρολόι, μας προκαλεί άγχος και επιτείνει την αϋπνία μας. Σηκωθείτε λοιπόν από το κρεβάτι σας, αφήστε τον φωτισμό του χώρου χαμηλά, αποφύγετε τις ηλεκτρονικές συσκευές και επιδοθείτε σε μια δραστηριότητα που σας ηρεμεί. Επιστρέψτε πάλι στο κρεβάτι όταν σας πιάσει υπνηλία.


6. Δημιουργήστε την κατάλληλη ατμόσφαιρα για ύπνο

Το περιβάλλον που κοιμόμαστε, δεν είναι φυσικά μικρής σημασίας ως προς την ποιότητα του ύπνου μας και είναι σημαντικό να το προσέχουμε, αν θέλουμε να κοιμόμαστε πιο εύκολα και πιο καλά. Φροντίστε για την διατήρηση ενός ήσυχου περιβάλλοντος ύπνου, με χαμηλό έως καθόλου φωτισμό και φυσικά, ασχοληθείτε με την θερμοκρασία του χώρου σας, ώστε να είναι κατάλληλη για έναν άνετο ύπνο, χωρίς υπερβολική ζέστη ή κρύο.

Επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα ύπνου Bed & Bath για να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό για εσάς περιβάλλον ύπνου!

<built-in method title of str object at 0x7fc50daef2f0>

Sleep Well

Ο ύπνος… του πρωταθλητή!

Ο ποιοτικός ύπνος είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την σωματική, όσο και για την ψυχική μας υγεία και ευεξία. Η επιλογή του στρώματος ύπνου μας, είναι επομένως μια πολύ σημαντική επένδυση. Ένα στρώμα δεν πρέπει απλώς να ταιριάζει στις διαστάσεις του κρεβατιού μας και να είναι φαινομενικά άνετο· πρέπει να παρέχει την απαραίτητη στήριξη στο σώμα μας ενώ κοιμόμαστε, αλλιώς κινδυνεύουμε μακροπρόθεσμα από πόνους στη σπονδυλική στήλη και άλλα μυοσκελετικά προβλήματα. Ειδικά αν έχουμε μια καθημερινότητα με απαιτήσεις (αθλητισμός, πολύωρη ορθοστασία, χειρωνακτική εργασία κ.ά.), ή υποφέρουμε συχνά από πόνους στη μέση, στον αυχένα, στα πόδια, τότε ακόμη περισσότερο θα πρέπει να σκεφτούμε με προσοχή το στρώμα που θα αγοράσουμε.
Η σειρά στρωμάτων και μαξιλαριών 2COOL, της Hauz είναι εδώ για να σας προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και αποφόρτισης στο κρεβάτι σας, ενώ χάρη στα εξαιρετικά χαρακτηριστικά της, ο ύπνος σας μπορεί να γίνει ακόμη και θεραπευτικός!


Αφρός μνήμης

Τα στρώματα της σειράς 2COOL της Hauz, είναι επενδυμένα από αφρό μνήμης. Ο αφρός μνήμης χρησιμοποιεί τη θερμότητα του σώματός μας και μαλακώνει για να προσαρμοστεί στο σχήμα μας, πράγμα που παρέχει εξατομικευμένη στήριξη και άνεση στον ύπνο μας. Μόλις αφαιρεθεί η πίεση, ο αφρός μνήμης αναπηδά πολύ αργά και με την πάροδο του χρόνου, το στρώμα θυμάται το σχήμα του σώματός μας και τη βέλτιστη θέση ύπνου.
Ακόμη, ένα στρώμα με αφρό μνήμης, κατανέμει ομοιόμορφα το σωματικό μας βάρος, πράγμα που βοηθά στην ανακούφιση από πόνους και προάγει την υγιέστερη κυκλοφορία του αίματος καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Υποφέρετε από αλλεργίες; Η δομή του αφρού μνήμης είναι τέτοια, που δεν επιτρέπει να εισχωρήσουν μικροοργανισμοί και ακάρεα σκόνης στο στρώμα μας, προσφέροντάς μας έναν καθαρό και υγιεινό ύπνο!


Τεχνολογία Adaptive™

Τα στρώματα της σειράς 2COOL της Hauz, διαθέτουν και την μοναδική τεχνολογία Adaptive™, η οποία έχει την ικανότητα να ρυθμίζει την θερμοκρασία του στρώματός σας, ανάλογα με τις ανάγκες. Αν, για παράδειγμα, υποφέρετε από εφιδρώσεις στον ύπνο σας, το στρώμα με την τεχνολογία Adaptive™, ψύχει τον ιδρώτα ενώ παράλληλα εξατμίζει την υγρασία, δημιουργώντας ένα άνετο και δροσερό περιβάλλον ύπνου.


Θερμορυθμιστικό gel

Τα στρώματα της σειράς 2COOL της Hauz είναι επικαλυμμένα με θερμορυθμιστικό gel που ενισχύει την ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός μας ενώ κοιμόμαστε, ώστε να παραμένει στα θεμιτά επίπεδα, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. Παράλληλα, το θερμορυθμιστικό gel βοηθάει το στρώμα να παρέχει άψογη εξατομικευμένη στήριξη σε όλο το σώμα, καθώς ευθυγραμμίζει την σπονδυλική μας στήλη, ενώ μπορεί να ανακουφίσει και από πόνους που τυχόν αισθανόμαστε.


Επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα ύπνου Bed & Bath για να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό για εσάς περιβάλλον ύπνου!

<built-in method title of str object at 0x7fc50daef2f0>

Sleep Well

Τα 3 βασικά κριτήρια για σωστό μαξιλάρι

Το μαξιλάρι είναι ένας ακούραστος βοηθός. Στηρίζει τον αυχένα, διατηρεί τη σπονδυλική στήλη σε φυσική θέση και προσφέρει άνεση, όλα αυτά για να πετύχετε εσείς έναν καλό ύπνο. Διαβάστε για τα 3 βασικά κριτήρια που θα πρέπει να γνωρίζετε, πριν από την αγορά, για να βρείτε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και να δημιουργήσετε την ιδανική σχέση μαζί του! 

Για να διαλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικά μαξιλάρια, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας τις απαντήσεις. 

Θέση ύπνου

Αν κοιμάστε ανάσκελα χρειάζεστε ένα μέτριας σκληρότητας μαξιλάρι, στο πλάι ένα πιο σκληρό, και με το στομάχι ένα εξαιρετικά μαλακό ή καθόλου μαξιλάρι. Αν κατά τη διάρκεια του ύπνου αλλάζετε θέσεις, από ανάσκελα στο πλάι, χρειάζεστε ένα αφράτο, μέτριας σκληρότητας μαξιλάρι.  

Σωματότυπος

Έχετε παρατηρήσει ότι τα μαξιλάρια έχουν συνήθως 3 διαστάσεις; Βγαίνουν σε διαφορετικά μεγέθη και αυτό έχει να κάνει με το μήκος των ώμων σας και με τη διάσταση του κρεβατιού σας. Μία μικρόσωμη γυναίκα, ένα παιδί που κοιμάται σε μονό κρεβάτι και ένας άνδρας με φαρδιές πλάτες, έχουν τελείως διαφορετικές ανάγκες.

Επιλέξτε το μαξιλάρι που σας κάνει να αισθάνεστε άνετα. Εάν έχετε τη δυνατότητα, πριν την αγορά, δοκιμάστε τα μαξιλάρια που σας ενδιαφέρουν.

Γέμιση μαξιλαριού

Αυτό που δημιουργεί αίσθηση άνεσης όταν ξαπλώνετε, είναι ο συνδυασμός της σκληρότητας (μαλακό-μέτριο-σκληρό) με τη γέμιση του μαξιλαριού. Για το εσωτερικό, συνήθως έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε πούπουλο, μικροΐνες, latex και memory foam.

 • Το πουπουλένιο μαξιλάρι είναι ελαφρύ και αφράτο, έχει όμως περιορισμένη στήριξη.
 • Εναλλακτικό του πούπουλου με παρόμοια αίσθηση είναι το μαξιλάρι με γέμιση από μικροΐνες, ένα υποαλλεργικό υλικό υψηλής απόδοσης.
 • Το latex, το οποίο στη φυσική του εκδοχή προέρχεται από το δέντρο καουτσούκ, προσφέρει καλή στήριξη παίρνοντας ακριβώς το σχήμα του κεφαλιού και του αυχένα.
 • Με το memory foam ή αλλιώς visco ή αλλιώς αφρό μνήμη, θα έχετε ένα πιο βαρύ μαξιλάρι με πολύ καλή στήριξη. Είναι φτιαγμένο από συνθετικό, υποαλλεργικό υλικό αλλά μπορεί να σας φανεί ζεστό. Προτιμήστε να έχει στη σύνθεσή του πιο «δροσερά» υλικά, όπως το viscogel ή το εξωτερικό του ύφασμα να διαθέτει θερμορυθμιστικές ιδιότητες.

Το μαξιλάρι σας χρειάζεται προστασία και σωστή χρήση

Το μαξιλάρι πρέπει να προφυλάσσεται από οσμές και ιδρώτα με προστατευτικές μαξιλαροθήκες . Η ειδική προστατευτική μαξιλαροθήκη θα το διατηρήσει καθαρό και θα κρατήσει μακριά ακάρεα και μικροοργανισμούς. Για την υγιεινή του μαξιλαριού, πρέπει να το αερίζετε τακτικά και να πλένετε συχνά την προστατευτική του θήκη.

Σημαντικό: Όταν βρείτε το ιδανικό μαξιλάρι, μην το φυλάξετε για πάντα! Αφενός, με την πάροδο του χρόνου η απόδοση των υλικών χάνει το αρχικό της επίπεδο, αφετέρου λόγω χρήσης επιβαρύνεται η σωστή υγιεινή. Για αυτούς του λόγους, κάθε 3 χρόνια είναι σημαντικό να το αντικαθιστάτε με το ίδιο ή και με ένα ποιοτικά πιο εξελιγμένο μαξιλάρι.

<built-in method title of str object at 0x7fc50daef2f0>

Sleep Well

Feng Shui tips για ένα υπνοδωμάτιο… του ονείρου!

Το υπνοδωμάτιό μας είναι ο πιο προσωπικός μας χώρος μέσα στο σπίτι. Είναι το δωμάτιο στο οποίο χαλαρώνουμε στο τέλος κάθε μέρας. Ένας τέτοιος χώρος πρέπει λοιπόν να ευνοεί την ήρεμη και χαλαρωτική διάθεση.
Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Ακολουθώντας μερικά πολύ απλά βήματα της φιλοσοφίας Feng Shui, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά όμορφο, ζεστό και γαλήνιο υπνοδωμάτιο.


Ποια χρώματα να επιλέξω;

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μόνο τα γήινα και ουδέτερα χρώματα μπορούν να φέρουν την ισορροπία και την γαλήνη που υποστηρίζει το Feng Shui. Αυτό, στην πραγματικότητα, είναι μύθος.
Δεν υπάρχουν ακριβώς «σωστά» χρώματα σύμφωνα με το Feng Shui. Πράγματι, κάθε χρώμα έχει τον συμβολισμό του και μπορείτε πρώτα να μελετήσετε το καθένα ξεχωριστά· το κλειδί, ωστόσο, είναι να επιλέξετε χρώματα που θα σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα και ευχάριστα και όχι χρώματα και συνδυασμούς χρωμάτων που είναι απλά στη μόδα.


Η φύση είναι πάντα η λύση

Όλη η φιλοσοφία Feng Shui, είναι βασισμένη στο πως η φύση και η επαφή μαζί της, μπορεί πραγματικά να μας αλλάξει την διάθεση.
Φέρτε λοιπόν τη φύση κοντά σας, επιλέγοντας υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου για να διακοσμήστε το υπνοδωμάτιό σας και δείτε το να μεταμορφώνεται! Εδώ, προσέχουμε λίγο: ακριβώς επειδή θέλουμε να έρθουμε κοντά στη φύση, αποφεύγουμε τα ψεύτικα φυτά από πλαστικό, όπως επίσης τα αποξηραμένα ή και μαραμένα φυτά, καθώς σύμφωνα με το Feng Shui, μπορεί να μπλοκάρουν την ενέργεια του χώρου μας.
Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να φέρετε την φύση στο υπνοδωμάτιό σας, είναι επιλέγοντας τα έπιπλα και τα διάφορα αντικείμενα του χώρου σας από φυσικά υλικά. Για παράδειγμα, επιλέξτε κλινοσκεπάσματα ή στρώμα από οργανικό βαμβάκι ή bamboo, και περιορίστε τα συνθετικά/τοξικά υλικά στο υπνοδωμάτιό σας.


Φωτισμός | Είναι όντως σημαντικός;

Ο φωτισμός ενός χώρου είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός σύμφωνα με το Feng Shui. Και όχι άδικα· ο φωτισμός ουσιαστικά είναι υπεύθυνος για το πως βλέπουμε έναν χώρο, ανεξάρτητα από το πως είναι αυτός ο χώρος.
Ούτε σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ακριβώς «σωστό και λάθος». Κάποιοι άνθρωποι προτιμούν τους ψυχρούς και άλλοι τους θερμούς φωτισμούς, κάποιοι το ημίφως και κάποιοι άλλοι, έναν πιο έντονο φωτισμό. Επιλέξτε λοιπόν τον φωτισμό που σας αρέσει στο δωμάτιό σας και δείτε αμέσως τη διαφορά!


Extra tip για τον φωτισμό: Σύμφωνα με το Feng Shui, τα κεριά είναι ένα αγαπημένο αντικείμενο. Αρωματικά ή μη, δημιουργούν πάντα μια όμορφη και ξεκούραστη ατμόσφαιρα στο χώρο μας.


Ηλεκτρικές Συσκευές & Υπνοδωμάτιο

Σύμφωνα με τη φιλοσοφία Feng Shui, το υπνοδωμάτιο πρέπει σίγουρα να αποπνέει ηρεμία και αρμονία, οπότε καλό είναι να αποφεύγουμε τις ηλεκτρικές συσκευές στον χώρο όπου κοιμόμαστε.
Επίσης, αν έχουμε χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι μας, φροντίζουμε να τις επιδιορθώνουμε ή αλλιώς, τις ξεφορτωνόμαστε, καθώς μπορεί να συσσωρεύσουν αρνητική ενέργεια.

<built-in method title of str object at 0x7fc50daef2f0>

Sleep Well

Στρώματα και μαξιλάρια: Πώς επιλέγω το ιδανικό για εμένα;

Στα Bed & Bath θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε αυτά που σας ταιριάζουν. Μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε, πριν μας επισκεφθείτε:

Ποιο είναι το σωστό στρώμα για μένα;

- Το ιδανικό στρώμα είναι αυτό που ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο που κοιμάστε (σε πλάγια θέση, ανάσκελα ή με το στομάχι), στον σωματότυπό σας και στην προτίμησή σας σχετικά με την άνεση (μαλακό, μέτριο, σκληρό).

- Η θερμοκρασία του σώματός σας όταν κοιμάστε, αν θέλετε πιο ζεστό ή δροσερό περιβάλλον, παίζει μεγάλο ρόλο. Για παράδειγμα, τα στρώματα με ελατήρια έχουν την ιδιότητα να αναπνέουν και να είναι πιο δροσερά ή συγκεκριμένα υλικά, όπως οι ίνες Tencel™, έχουν θερμορυθμιστικές ιδιότητες.

- Μοιραστείτε όσες περισσότερες πληροφορίες με τον εξειδικευμένο Σύμβουλο Ύπνου των Bed & Bath για να σας προσφέρει διαφορετικές επιλογές στρώματος. Δοκιμάστε πολλές εναλλακτικές για να συγκρίνετε.

- Και όταν λέμε δοκιμάστε, εννοούμε... ξαπλώστε. Μην καθίσετε ή ακουμπήσετε στο στρώμα, αλλά νιώστε την αίσθησή του ξαπλωμένοι, γιατί θα περάσετε πολλές ώρες μαζί στη ζωή σας.

- Αφού καταλήξετε σε κάποια στρώματα, στη συνέχεια ο Σύμβουλος Ύπνου θα σας ενημερώσει με λεπτομέρεια για την τεχνολογία και τα υλικά τους.

- Είναι απαραίτητο να αλλάζετε τη θέση τους στρώματος τακτικά για να διατηρήσει σωστό σχήμα και να το αντικαθιστάτε μετά από 8 - 10 χρόνια.

- Το νέο σας στρώμα για να αναδείξει όλες τους τις ιδιότητες, πρέπει να έχει μία σωστή βάση ή κρεβάτι. Αποφύγετε βάσεις με έλασμα ή με σανίδες που αφήνουν κενά μεγαλύτερα από 3 εκατοστά.

Tip: Πρέπει να προστατεύετε το στρώμα σας με ένα επίστρωμα για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και για λόγους υγιεινής.
Εκτός από το στρώμα, την ιδανική επιφάνεια ύπνου θα τη συμπληρώσει το κατάλληλο μαξιλάρι!  

Ενισχύοντας το αποτέλεσμα με το μαξιλάρι

Όπως με τα στρώματα, έτσι και με τα μαξιλάρια, οι ανάγκες καθορίζονται από τον τρόπο που κοιμάστε και από τη στήριξη που έχετε ανάγκη. Ο στόχος είναι να διατηρηθούν η σπονδυλική στήλη και αυχένας ευθυγραμμισμένοι, χωρίς να τους ασκείται πίεση. Η επιλογή ανάμεσα σε φυσικά υλικά όπως το πούπουλο, και θερμορυθμιστικά, υποαλλεργικά υλικά όπως το visco gel ή οι μικροΐνες, καθώς και η τεχνολογία προσφέρουν λύσεις για όλους.

Tip: Προφυλάξτε το μαξιλάρι σας από οσμές και ιδρώτα με μία ειδική θήκη και φροντίστε να το αλλάζετε κάθε 3 χρόνια.
<built-in method title of str object at 0x7fc50daef2f0>

Sleep Well

Δροσερά στρώματα και λευκά είδη: Πώς να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας… cool!

Το ιδανικό περιβάλλον ύπνου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες με πρώτο στη λίστα τη δροσιά, ειδικά το καλοκαίρι. Δείτε πώς θα δημιουργήσετε με απλά βήματα τις σωστές συνθήκες ξεκούρασης.

Δροσερά μαξιλάρια

Είτε πρόκειται για ειδικά εξωτερικά υφάσματα, είτε για υλικά στη γέμιση, η τεχνολογία του ύπνου έχει δημιουργήσει μαξιλάρια με θερμορρυθμιστικές ιδιότητες, ιδανικά για όσους ζεσταίνονται στον ύπνο. Όπως το μαξιλάρι «2 Cool» της Hauz, με memory foam που προσαρμόζεται στον αυχένα για να προσφέρει στήριξη και ειδικό ύφασμα που κάνει τη μία του πλευρά πιο δροσερή.

Ανάλαφρα λευκά είδη

Μαξιλαροθήκες, σεντόνια και κουβέρτες από φυσικά υλικά, όπως βαμβάκι ή λινό, είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαιρινό στρώσιμο, γιατί αναπνέουν. Επιλέξτε σεντόνια όπως τα Cannon Imperial, από βαμβάκι περκάλι που δίνει ένα μαλακό ύφασμα με ματ φινίρισμα και δροσερή αίσθηση.

Το περκάλι είναι πολύ ανθεκτικό και θα γίνει ακόμα καλύτερο με κάθε πλύσιμο.  Άλλα φυσικά υλικά όπως το bamboo και το tencel από ίνες ευκάλυπτου, που χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια στα λευκά είδη, έχουν μεταξύ άλλων την ιδιότητα να ελέγχουν αποτελεσματικά την υγρασία.

Στρώματα, μία όαση δροσιάς

Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να έχετε ένα δροσερό στρώμα. Ξεκινώντας από την επιφάνεια προς το κέντρο του στρώματος, τα επιστρώματα μπορούν να γίνουν η εύκολη λύση που περιμένατε, όπως το προστατευτικό στρώματος «2 Cool» που διαθέτει ειδικό ύφασμα με θερμορρυθμιστικά υλικά.

Στην αναζήτηση του νέου σας στρώματος, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα υλικά και τη σύνθεσή του. Στην πάνω πλευρά του στρώματος, ευχάριστη αίσθηση θα δώσουν υφάσματα από βαμβάκι, βισκόζη και tencel. Στο εσωτερικό, τα ελατήρια λόγω της κατασκευής τους θα επιτρέψουν στον αέρα να κυκλοφορεί και θα έχουν ένα πιο δροσερό αποτέλεσμα. Στρώσεις από ειδικά αφρώδη υλικά, όπως το gel-infused memory foam, ένας αφρός μνήμης υψηλής ποιότητας εμπλουτισμένος με ειδικό gel θα δημιουργήσει ιδανική θερμοκρασία, με αντιπροσωπευτικό παράδειγμα το στρώμα Rejuvenate της Hauz. Όσο cool τύποι και να είστε στον ύπνο, τώρα έχετε στη διάθεσή σας τη γνώση και τα προϊόντα για καλοκαιρινή ξεκούραση χωρίς έννοιες!

<built-in method title of str object at 0x7fc50daef2f0>

Sleep Well

Γνωρίστε τα χειροποίητα στρώματα της Aireloom

H Aireloom έκανε το χειροποίητο, καλιφορνέζικο design γνωστό σε όλον τον κόσμο. Δημιουργεί πολυτελή στρώματα, με στόχο να μυήσει τους καταναλωτές στον άνετο τρόπο ζωής της Καλιφόρνια.  Το αεράκι του ωκεανού, τα μεγάλα κύματα και η ζεστή άμμος βρίσκονται στη φιλοσοφία και την κατασκευή κάθε στρώματος Aireloom.

 

Φίνα σε εμφάνιση, τα χειροποίητα στρώματα Aireloom ξεχωρίζουν για τα υψηλών προδιαγραφών υλικά, την προσοχή στη λεπτομέρεια και τη δουλειά αφοσιωμένων τεχνιτών εδώ και 7 δεκαετίες.

Η Aireloom ιδρύθηκε το 1940 από τον King Karpen, τον εμπνευστή των καλιφορνέζικων στρωμάτων, και ανήκει στην E.S. Kluft & Company.

Seaglass - Preferred Collection: η νέα συλλογή της Aireloom

Με έμπνευση από την Καλιφόρνια, η νέα συλλογή χειροποίητων στρωμάτων Seaglass - Preferred Collection της Aireloom προσφέρει απαράμιλλη άνεση και στήριξη καθώς και μοναδικό σχεδιασμό.

Το πρωτοποριακό design της συλλογής συμβαδίζει με τα υλικά επόμενης γενιάς. Το εξελιγμένο Tencel® ύφασμα δημιουργεί μία ανεπανάληπτα μαλακή επιφάνεια, ενώ ακριβώς από κάτω βρίσκονται εξειδικευμένα υλικά όπως τα ελατήρια Figure-Sync™, το ύφασμα Airebraid™, Talalay Latex, τα αφρώδη υλικά Aireluxe™ και Airegelle™ που όλα μαζί εγγυώνται την καλύτερη δυνατή εμπειρία ύπνου. Για την ασφάλειά σας, όλα τα Visco αφρώδη υλικά διαθέτουν πιστοποίηση CertiPUR-US®, ενώ τα Latex πιστοποίηση Oeko-Tex.

Επιπλέον, η πρωτοποριακή, πατενταρισμένη τεχνολογία Aireloom Lift™, ένας φυσικός θάλαμος μεταξύ των ελατηρίων και του άνω μέρους του στρώματος που επιτρέπει σε κάθε στοιχείο να αναπνέει, προσφέρει την πιο ανάλαφρη αίσθηση. Ενώ τα άλλα στρώματα μένουν επίπεδα ή βυθίζονται, σε ένα στρώμα της Aireloom νιώθετε όπως όταν σας ανασηκώνει η θάλασσα.  Σχεδιασμένη για να είναι όμορφη και αρμονική, τα νέα σειρά στρώματων Aireloom διαθέτει περιμετρικά ένα πλαίσιο από βαμβακερό ύφασμα, σε πετρόλ χρώμα και mini plaid pattern.

<built-in method title of str object at 0x7fc50daef2f0>

Sleep Well

17 συμβουλές για το απόλυτο περιβάλλον ύπνου

Σκεφτείτε αυτό.

 • Παρά το πολύ πιεσμένο πρόγραμμά σας, εξακολουθείτε να έχετε κρατήσει αρκετό χρόνο για να χαλαρώσετε πριν τον ύπνο.
 • Η κρεβατοκάμαρά σας έχει σωστή θερμοκρασία, χωρίς θορύβους και είναι αρκετά σκοτεινή για να μπορείτε να αποκοιμηθείτε και να συνεχίσετε να κοιμάστε χωρίς κανένα πρόβλημα.
 • Το επόμενο πρωί, καταφέρνετε να ξυπνήσετε πριν από το ξυπνητήρι και νιώθετε ξεκούραστοι και γεμάτοι ενέργεια.

Αν αυτό ακούγεται σαν ένα σενάριο που μπορείτε μόνο να ονειρευτείτε, δεν είστε μόνοι. Συγκεντρώσαμε τις 17 καλύτερες συμβουλές για τη δημιουργία του ιδανικού περιβάλλοντος ύπνου για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας, ώστε να μπορείτε (επιτέλους) να έχετε έναν καλό ύπνο.

Δημιουργήστε το ιδανικό περιβάλλον ύπνου


1.Τακτοποιήστε το δωμάτιό σας

Το να διατηρείτε το υπνοδωμάτιό σας τακτοποιημένο και να απομακρύνετε τυχόν περισπασμούς είναι απαραίτητο για το σώμα σας να αρχίσει να χαλαρώνει. Έγγραφα ή το laptop της δουλειάς, πίνακες με πολύ “θόρυβο” ή ακόμα και ένας διάδρομος γυμναστικής είναι όλα υπενθυμίσεις των ευθυνών σας που προκαλούν υποσυνείδητα άγχος και μπορεί να σας αποσπάσουν την προσοχή ενώ προσπαθείτε να κοιμηθείτε. Αντίθετα, προσπαθήστε να διατηρήσετε το δωμάτιό σας σε τάξη και τη διακόσμηση αρκετά λιτή.


2. Μειώστε τη φωτεινότητα

Για ένα ιδανικό περιβάλλον ύπνου, δοκιμάστε σκίαστρα συσκότισης, βαριές κουρτίνες ή μάσκα ύπνου για να ελαττώσετε όσο το δυνατόν περισσότερο φυσικό φως. Το φως μπορεί να ξεγελάσει τον εγκέφαλό σας και να νομίζει ότι είναι μέρα. Tip: Βάλτε ένα ξυπνητήρι ή ρυθμίστε το smartphone ή το smartwatch μία ώρα πριν θελήσετε να ξαπλώσετε, δηλώνοντας ότι είναι ώρα να εγκαταλείψετε τις συσκευές σας και να ξεκινήσετε τις ετοιμασίες για τον ύπνο ή να ξεκινήσετε το διάβασμα. Μπορείτε ακόμη να επενδύσετε σε γυαλιά προστασίας με ιδικά φίλτρα για την οθόνη του υπολογιστή ή του τηλεφώνου για να αποφύγετε την καταπόνηση των ματιών σας.


3. Χρησιμοποιήστε αιθέρια έλαια

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η μυρωδιά επηρεάζει το πώς νιώθουμε συνδέοντας τις μυρωδιές με τα συναισθήματα και τις αναμνήσεις. Ένα αιθέριο έλαιο για ύπνο μπορεί να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε και τελικά να αποκοιμηθείτε. Η λεβάντα και η βανίλια είναι τα πιο δημοφιλή έλαια για να σας βοηθήσουν να κοιμηθείτε.


4. Δώστε έμφαση στη συμμετρία στην τοποθέτηση επίπλων

Για ένα καλύτερο περιβάλλον ύπνου, είναι απαραίτητο να σκεφτείτε τη θέση των επίπλων σας, καθώς αυτό παίζει ρόλο στη λειτουργικότητα και τη συμμετρία του υπνοδωματίου σας. Για βέλτιστη ισορροπία, τοποθετήστε το κρεβάτι σας στη μέση ενός τοίχου όσο το δυνατόν πιο μακριά από την πόρτα και με χώρο και στις δύο πλευρές. Όταν ξαπλώνετε στο κρεβάτι, θα πρέπει να κοιτάτε την πόρτα με τα πόδια σας πιο κοντά στην είσοδο. Εάν είναι δυνατόν, προσπαθήστε να αποφύγετε να ξαπλώνετε με το κεφάλι σας κάτω από το παράθυρο.


5. Βρείτε το ιδανικό μαξιλάρι ύπνου

Για να διατηρήσετε την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης ενώ κοιμάστε, ο τυπικός εμπειρικός κανόνας είναι να αντικαθιστάτε το μαξιλάρι σας κάθε 1 με 2 χρόνια. Ωστόσο, εάν δεν κοιμάστε άνετα ή ξυπνάτε με πονοκεφάλους, πόνους στον αυχένα και πόνους στους ώμους, μάλλον είναι η ώρα να αντικαταστήσετε το μαξιλάρι σας νωρίτερα. Όταν επιλέγετε μαξιλάρι, πάντα θα πρέπει να έχετε κατά νου τη στάση ύπνου σας. Τα άτομα που κοιμούνται μπρούμυτα τείνουν να προτιμούν ένα λεπτό/μαλακό μαξιλάρι, τα άτομα που κοιμούνται ανάσκελα βρίσκουν ότι η μεσαία σκληρότητα λειτουργεί καλύτερα, ενώ όσοι κοιμούνται στο πλάι προτιμούν τα πιο σκληρά μαξιλάρια. Επιπλέον, εάν έχετε αλλεργίες ή άσθμα, οι υποαλλεργικές προστατευτικές μαξιλαροθήκες είναι η λύση, προστατεύοντας από τυχόν αλλεργιογόνα που μπορεί να πυροδοτήσουν τα συμπτώματά σας.


6. Επενδύστε σε ένα νέο ανατομικό στρώμα ύπνου

ανατομικό στρώμα ύπνου

Είναι πολύ σημαντικό να λάβετε υπόψη τη στάση ύπνου, καθώς αυτή θα καθορίσει εάν ένα μαλακό ή σκληρό στρώμα είναι η σωστή επιλογή για εσάς. Σε όποιον τύπο στρώματος και εάν κλίνετε, φροντίστε να δοκιμάσετε τις επιλογές σας σε ένα κατάστημα. Τα περισσότερα στρώματα θα πρέπει να αντικαθίστανται κοντά στα 10 χρόνια χρήσης. Εναλλακτικά, μπορεί να προστεθεί ανώστρωμα στο στρώμα σας, που θα βελτιώσει τη σωστή στάση στον ύπνο. Εάν υποφέρετε από υπνική άπνοια, ισχιαλγία, σκολίωση ή οποιαδήποτε άλλης μορφής ορθοπεδικής πάθησης θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας για να σας κατευθύνει με την επιλογή του ιδανικού για εσάς στρώματος.


7. Ανανεώστε τα σεντόνια σας

Όταν αγοράζετε σεντόνια, θα παρατηρείτε ότι υπάρχουν πολλά διαφορετικά νήματα, υφάσματα και υλικά για να διαλέξετε. Όλα αυτά συμβάλλουν στη ρύθμιση της θερμοκρασίας και την απαλότητα των σεντονιών. Εάν νοιώθετε κρύο, ανεξάρτητα από τις στρώσεις που σας καλύπτουν, ίσως δοκιμάσετε την επιλογή φανελένιων σεντονιών και παπλωμάτων. Εάν, αντίθετα, ζεσταίνεστε και ιδρώνετε αρκετά, εξετάστε το ενδεχόμενο να αναζητήσετε υλικά όπως βαμβάκι, λινό ή ακόμη και σεντόνια από μπαμπού.


8. Ανακαλύψτε το τέλειο κάλυμμα

Προσφέρονται σε πολλά διαφορετικά είδη, από παπλώματα και παπλωματοθήκες, μέχρι κουβέρτες και ριχτάρια, και θα δώσουν επιπλέον ζεστασιά και στυλ στο κρεβάτι σας. Κάθε κάλυμμα παρέχει διαφορετικό επίπεδο βάρους και υφής και η επιλογή εάν λειτουργεί για το περιβάλλον και την άνεση του ύπνου σας εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.


9. Βάψτε τους τοίχους του υπνοδωματίου σας με ένα απαλό χρώμα

Το χρώμα έχει ισχυρή επίδραση στη διάθεσή μας και μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα του ύπνου μας δημιουργώντας ένα ήρεμο περιβάλλον. Προσπαθήστε να επιλέγετε ουδέτερες ή παστέλ αποχρώσεις, καθώς τα έντονα χρώματα μπορεί να δημιουργούν την αίσθηση της εγρήγορσης στον εγκέφαλό σας.


10. Χρησιμοποιήστε συσκευές λευκών θορύβων ή έναν ανεμιστήρα

Εάν έχετε έναν σύντροφο που ροχαλίζει, ζείτε σε έναν πολυσύχναστο δρόμο ή πιάνετε τον εαυτό σας να ξαπλώνει χαμένος στις σκέψεις, μια συσκευή ύπνου με λευκούς θορύβους μπορεί να είναι αυτό που σας λείπει. Μια εφαρμογή ή συσκευή που προσφέρει μια ποικιλία θορύβων που μοιάζουν εκείνους στη φύση, όπως τα κύματα που σκάνε στην παραλία ή ο ήχος της βροχής, μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη. Εναλλακτικά, χρησιμοποιείστε έναν απλό ανεμιστήρα.

Αναπτύξτε υγιεινές συνήθειες για καλύτερο βραδινό ύπνο.


11. Επιλέξτε την ιδανική θερμοκρασία ύπνου

Η καλύτερη θερμοκρασία για έναν υγιή βραδινό ύπνο είναι συνήθως μεταξύ 16oC και 20oC. Ωστόσο, αυτό διαφέρει από άτομο σε άτομο και επηρεάζεται και από άλλα στοιχεία στο περιβάλλον σας, όπως οι κλιματικές συνθήκες, ο τύπος κλινοσκεπασμάτων ακόμα και οι πιτζάμες. Ωστόσο, θερμοκρασίες άνω των 24oC και κάτω των 12oC είναι βέβαιο ότι θα διαταράξουν τον ύπνο σας.


12. Αποφύγετε να κοιμάστε με κατοικίδια

ύπνος με το κατοικίδιοΜπορεί να σκέφτεστε το κατοικίδιό σας ως μέλος της οικογένειας σας και να μην μπορείτε να το αποχωριστείτε ούτε στον ύπνο σας, οπότε γιατί να μην μοιράζεστε και το κρεβάτι σας; Πολλοί άνθρωποι έχουν αλλεργίες σε γάτες και σκύλους που μπορεί να επιδεινωθούν όταν κοιμούνται στο ίδιο κρεβάτι. Αυτά τα αλλεργιογόνα τείνουν να παραμένουν στα ρούχα, τα μαξιλάρια και τα κλινοσκεπάσματα. Επιλέξτε ένα ειδικό κρεβατάκι για το κατοικίδιό σας.


13. Αποφύγετε την κατανάλωση καφεΐνης μετά τις 2μ.μ.

Σε όλους μας έχει τύχει να σιγοπίνουμε εκείνον τον απογευματινό καφέ μέχρι αργά το βράδυ. Η κατανάλωση καφεΐνης ακόμη και 6 ώρες πριν τον ύπνο μπορεί να διαταράξει τον ύπνο σας. Εάν στο καθημερινό σας απογευματινό πρόγραμμα πίνετε κάποιο διεγερτικό που περιέχει καφεΐνη, το πιθανότερο είναι ότι θα μπορούσε να επηρεάσει την ποιότητα και τη διάρκεια του ύπνου σας. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ροφήματα με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη και περιορίστε την πρόσληψη καφεΐνης μέχρι το μεσημέρι, μεταβαίνοντας τις απογευματινές ώρες σε τσάι ή καφέ χωρίς καφεΐνη.


14. Ασκηθείτε τακτικά για καλύτερο ύπνο

Η άσκηση όχι μόνο απελευθερώνει ενδορφίνες αλλά επίσης σας βοηθά να κοιμηθείτε πιο γρήγορα και να ξυπνήσετε νιώθοντας ξεκούραστοι. Ακόμη και μόλις 10 λεπτά άσκησης, οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια της ημέρας, μπορούν να αυξήσουν σημαντικά την ποιότητα του ύπνου.


15. Δημιουργήστε μία νυχτερινή ρουτίνα

Οι περισσότερες δραστηριότητες που πολλοί από εμάς κάνουμε το βράδυ, όπως η παρακολούθηση τηλεόρασης ή η χρήση του τηλεφώνου μας, μπορεί να προκαλούν υπερένταση. Τηρώντας ένα “τελετουργικό” πριν τον ύπνο, το σώμα σας θα αναγνωρίσει ότι είναι ώρα για ύπνο και το να βρεθείτε μπροστά από μία οθόνη μπορεί να μην σας φαίνεται τόσο δελεαστικό. Η νυχτερινή σας ρουτίνα μπορεί να είναι πολύ απλή και να περιλαμβάνει συνήθειες όπως να βουρτσίζετε τα δόντια σας, να πλένετε το πρόσωπό σας, να χρησιμοποιείτε οδοντικό νήμα και ίσως ακόμη και να απολαμβάνετε ένα τσάι χωρίς καφεΐνη πριν τον ύπνο. Οι επιλογές είναι ατελείωτες και η επιλογή εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς. Χαμηλώστε τα φώτα και χαλαρώστε.

Προσπαθήστε να τηρείτε ένα σταθερό χρονοδιάγραμμα στον ύπνο. Πηγαίνετε για ύπνο και ξυπνήστε μέσα σε ένα συγκεκριμένο διάστημα 20 λεπτά την ίδια ώρα κάθε μέρα.


16. Αποφύγετε τους “υπνάκους” κοντά στην ώρα ύπνου

Ενώ οι σύντομοι μεσημεριανοί ύπνοι ενθαρρύνονται και προσφέρουν πολλά οφέλη, ο ύπνος αργά το απόγευμα και κοντά στην ώρα που κοιμάστε συνήθως μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην ποιότητα του ύπνου σας. Αντίθετα, περιορίστε τους “υπνάκους” από 15 έως 30 λεπτά νωρίς το απόγευμα. Αυτό θα αυξήσει τις πιθανότητες να ξυπνήσετε αναζωογονημένοι ενώ θα είστε σε θέση να αποκοιμηθείτε εύκολα την ώρα του ύπνου. Ο κιρκάδιος ρυθμός πέφτει νωρίς το απόγευμα - μεταξύ 2 μ.μ. και 3 μ.μ.—και μπορεί να νιώθετε υπνηλία και την αίσθηση ότι χρειάζεστε έναν “υπνάκο”. Αυτή είναι και η καλύτερη στιγμή για να κοιμηθείτε χωρίς να διαταράξετε τον βραδινό σας ύπνο.


17. Καταργείστε την αναβολή στο ξυπνητήρι

αναβολή ξυπνητηριού Στην πραγματικότητα ξυπνάτε πιο κουρασμένοι μετά την αναβολή του ξυπνητηριού σας, ειδικά αν το να πατήσετε πολλές φορές το κουμπί αναβολής είναι μέρος της πρωινής ρουτίνας σας. Δεν μπορείτε να φτάσετε σε επίπεδο ύπνου μεταξύ των ξυπνητηριών, μπερδεύοντας τελικά τον εγκέφαλό σας και ακυρώνοντας τη φυσική διαδικασία αφύπνισης. Εάν κοιμάστε επτά έως εννέα ώρες τη νύχτα, το σώμα σας δεν χρειάζεται τον επιπλέον ύπνο και θα μπορούσατε να αρχίσετε να ξυπνάτε μόνοι σας ακόμα και πριν χτυπήσει το πρώτο ξυπνητήρι. Προσπαθήστε να μειώσετε σταδιακά τον αριθμό των αναβολών στο ξυπνητήρι σας μέχρι να ξυπνήσετε με την πρώτη φορά.

Επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα ύπνου Bed & Bath για να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό για εσάς περιβάλλον ύπνου!

<built-in method title of str object at 0x7fc50daef2f0>

Sleep Well

Κάντε δώρο στον εαυτό σας έναν καλό ύπνο!

Ένας καθημερινός, ξεκούραστος ύπνος κάνει θαύματα για τον οργανισμό:

 • βελτιώνει τη μνήμη
 • αυξάνει την παραγωγικότητα
 • τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
 • ρυθμίζει τον μεταβολισμό
 • κρατάει την καρδιά υγιή και
 • μας κάνει πιο όμορφους με την παραγωγή κολλαγόνου και την ανανέωση των κυττάρων.

Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο να κάνουμε στον εαυτό μας, από το να κοιμηθούμε καλά. Και μπορούμε να τα καταφέρουμε, ακολουθώντας απλά βήματα.

Των φρονίμων τα παιδιά, πριν ξαπλώσουν... δημιουργούν τις βάσεις για έναν σωστό ύπνο.

1. Κάντε προετοιμασία
Δημιουργήστε ένα ήσυχο και σκοτεινό περιβάλλον, απαλλαγμένο από ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς το μπλε φως δίνει λανθασμένο σήμα στον εγκέφαλο ότι είναι μέρα. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο εγκέφαλος θα τακτοποιήσει όσα έχουν συμβεί, θα κρατήσει τα δεδομένα που θεωρεί σημαντικά και θα αποβάλει τα ασήμαντα, δημιουργώντας χώρο για νέα γνώση. Μπορείτε, με έναν τρόπο, να επηρεάσετε αυτό το «νοικοκύρεμα», αν επικεντρωθείτε λίγα λεπτά πριν κοιμηθείτε στα θετικά σημεία της ημέρας σας.

2. Δημιουργήστε μία ρουτίνα
Προσπαθήστε να ξαπλώνετε την ίδια ώρα κάθε μέρα, με αυτόν τον τρόπο ο εγκέφαλος εκπαιδεύεται και μπαίνει εύκολα στη διαδικασία. Φροντίστε η έντονη άσκηση και το τελευταίο γεύμα να είναι 2 ώρες πριν από τον ύπνο, ώστε το σώμα να έχει τον χρόνο να χαλαρώσει.

3. Επιλέξτε μία επιφάνεια ύπνου που να σας ταιριάζει απόλυτα
Τα μαξιλάρια, τα στρώματα και τα λευκά είδη πρέπει να συμβαδίζουν με τις ανάγκες σας. Ένας ανήσυχος ύπνος μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεστε περισσότερη ή λιγότερη άνεση και στήριξη ή ότι η θερμοκρασία του σώματός σας όταν κοιμάστε δεν είναι στα σωστά επίπεδα.

Στα καταστήματα Bed & Bath, μπορείτε να απευθυνθείτε στον εξειδικευμένο Σύμβουλο Ύπνου, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει μέσα από μία σειρά ερωτήσεων. Με τις πληροφορίες που θα συγκεντρώσει, θα σας προσφέρει εναλλακτικές για να βρείτε την ιδανική επιφάνεια ύπνου.