{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

BLOG

SLEEP WELL

17 συμβουλές για το απόλυτο περιβάλλον ύπνου

Συγκεντρώσαμε τις 17 καλύτερες συμβουλές για τη δημιουργία του ιδανικού περιβάλλοντος ύπνου για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας, ώστε να μπορείτε (επιτέλους) να έχετε έναν καλό ύπνο.

<built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

Sleep Well

10+1 Tips για να διατηρήσετε το στρώμα σας σαν καινούργιο

1. Ηλεκτρική κουβέρτα και αφρώδη υλικά

Η χρήση ηλεκτρικής κουβέρτας μπορεί να επηρεάσει την αίσθηση ή την απόδοση του στρώματός σας. Η παρατεταμένη θερμότητα μπορεί να μαλακώσει την γέμιση, ειδικά με στρώματα που περιέχουν αφρό μνήμης, κάνοντας τα να αισθάνονται προσωρινά πιο μαλακά. Δεν συνιστούμε να τοποθετείτε ηλεκτρικές κουβέρτες απευθείας στην επιφάνεια του στρώματος χωρίς σεντόνι, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση των γεμισμάτων.


2. Μην καπνίζετε πάνω στο στρώμα σας

Το κάπνισμα κοντά ή το να κάθεστε πάνω στο στρώμα σας ενέχει σημαντικούς κινδύνους τόσο για την υγεία σας όσο και για τη μακροζωία της επιφάνειας του ύπνου σας.

Το κάπνισμα κοντά ή πάνω στο στρώμα αυξάνει τον κίνδυνο τυχαίας πυρκαγιάς. Η πτώση της στάχτης ή ένα ξεχασμένο τσιγάρο μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη του υφάσματος, του αφρού ή άλλων εύφλεκτων εξαρτημάτων του στρώματος. Ο καπνός τείνει να καθυστερεί και μπορεί να απορριφθεί από τα υλικά του στρώματος. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια επίμονη και δυσάρεστη οσμή που είναι δύσκολο να εξαλειφθεί.

Οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται κατά την καύση του καπνού μπορούν να απορριφθούν από το στρώμα και, με τη σειρά τους, να απελευθερωθούν πίσω στον αέρα με την πάροδο του χρόνου, συμβάλλοντας στις βλαβερές συνέπειες του παθητικού καπνίσματος.


3. Μην χρησιμοποιείτε σίδερο πάνω στο στρώμα

Η ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα σίδερο για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, για την απολύμανση του στρώματός σας ή ακόμα και για να σιδερώσετε τα ρούχα σας, μπορεί να περάσει από το μυαλό σας, αλλά είναι μια πρακτική που καλύτερα να αποφεύγετε. Τα στρώματα κατασκευάζονται συχνά με υλικά που είναι εύφλεκτα και η χρήση σιδήρου αποτελεί σημαντικό κίνδυνο πυρκαγιάς. Η έντονη θερμότητα που παράγεται από το σίδερο, ειδικά όταν εφαρμόζεται απευθείας στο στρώμα, μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη του υφάσματος ή άλλων εύφλεκτων εξαρτημάτων.

Επιπλέον, όπως με την περίπτωση της ηλεκτρικής κουβέρτας, η άμεση εφαρμογή θερμότητας από ένα σίδερο μπορεί να βλάψει τα υλικά μέσα στο στρώμα. Ο αφρός μνήμης, τα εσωτερικά ελατήρια και άλλα εξαρτήματα ενδέχεται να μην αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες, οδηγώντας σε παραμορφώσεις, απώλεια στήριξης ή αλλαγές στη συνολική δομή του στρώματος.


4. Μην κάθεστε στα άκρα του στρώματος

Αν και το στρώμα σας μπορεί να φαίνεται σαν ένα ευέλικτο έπιπλο, είναι σημαντικό να αποφεύγετε να κάθεστε τακτικά στην άκρη. Οι άκρες των περισσότερων στρωμάτων δεν έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν παρατεταμένο ή υπερβολικό βάρος. Το να κάθεστε τακτικά στην άκρη μπορεί να προκαλέσει συμπίεση των υλικών, οδηγώντας σε σταδιακή διάσπαση του στηρίγματος άκρων. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση ή λιγότερο υποστηρικτική περίμετρο του στρώματος.


5. Αποφύγετε να χοροπηδάτε πάνω στο στρώμα

Αποφύγετε να πηδάτε/να στέκεστε στο στρώμα σας. Αν και μπορεί να πηδήξετε πάνω στο κρεβάτι, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περιττή πίεση στα ελατήρια και στο ύφασμα του στρώματος. Πέρα από την ζημιά που μπορεί να δημιουργηθεί στο στρώμα θέτετε σε κίνδυνο και την βάση του.


6. Μην αποθηκεύετε το στρώμα σε όρθια ή πλάγια θέση

Αν και μπορείτε να μεταφέρετε ένα στρώμα στο πλάι, τα στρώματα δεν είναι σχεδιασμένα για να ακουμπούν στο πλάι τους ή όρθια για μεγάλες περιόδους. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βλάψει μόνιμα τη δομή του στρώματός σας, καθώς τα πλαϊνά του δεν είναι αρκετά δυνατά για να υποστηρίξουν το βάρος του. Φροντίστε να ξαπλώσετε το στρώμα σας το συντομότερο δυνατό μετά την παράδοση.


7. Περιστρέφετε το στρώμα σας

Κατά τους πρώτους 3 μήνες περιστρέφετε το στρώμα σας κάθε δύο εβδομάδες. Εκτελείτε αυτές τις περιστροφές για να παρατείνετε την διάρκεια ζωής του στρώματος. Οι περιστροφές διασφαλίζουν την ισόποση κατανομή του βάρους στην επιφάνεια του στρώματος. Έτσι μπορείτε να χαρίσετε στο στρώμα σας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Για στρώματα μονής όψης, περιστρέψτε το στρώμα από άκρη σε άκρη μία φορά τον μήνα.

Για στρώματα διπλής όψης, περιστρέψτε το στρώμα από άκρη σε άκρη μια φορά την μήνα και γυρίστε το ανάποδα.


8. Η περιστροφή/μεταφορά πρέπει να γίνεται από τα χερούλια

Το στρώμα σας μπορεί να είναι βαρύ, επομένως μπορεί να χρειαστεί δύο άτομα για να το χειριστούν. Προσέξτε όταν το σηκώνετε, ώστε να μην τραυματιστείτε ή ζημιάσετε το στρώμα σας. Λάβετε βοήθεια για να περιστρέψετε το στρώμα, και να θυμάστε ότι έχει λαβές στα πλαϊνά, σχεδιασμένες για να το μεταφέρετε.


9. Μην λυγίζετε και μην διπλώνετε το στρώμα σας κατά την μεταφορά ή την αποθήκευση

Αν και μπορεί να φαίνεται βολικό να τυλίξετε ή να διπλώσετε το στρώμα σας για άνετη αποθήκευση ή μεταφορά, είναι σημαντικό να μην προβείτε σε τέτοια ενέργεια. Τα στρώματα είναι σχεδιασμένα με συγκεκριμένες στρώσεις και υλικά για να παρέχουν βέλτιστη στήριξη και άνεση. Η κύλιση ή το δίπλωμα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο αυτές τις εσωτερικές στρώσεις, οδηγώντας σε μόνιμη βλάβη και επηρεάζοντας την ικανότητα του στρώματος να παρέχει επαρκή στήριξη.


10. Χρησιμοποιείστε ένα προστατευτικό στρώματος

Η επένδυση σε ένα υψηλής ποιότητας προστατευτικό στρώματος είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προστατεύσετε το στρώμα σας από διαρροές, λεκέδες και αλλεργιογόνα. Αυτό το αδιάβροχο φράγμα λειτουργεί ως προστασία έναντι ζημιάς από υγρά και κρατά μακριά τα ακάρεα της σκόνης, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής του στρώματός σας.


11. Χρήση σωστής στήριξης-βάσης

Τα στρώματα πρέπει να συνδυάζονται με σταθερή βάση για να αποφευχθεί η ανομοιόμορφη κατανομή βάρους, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ακατάλληλη ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και πιθανώς να βλάψει το στρώμα. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα στήριξης που χρησιμοποιείτε είναι ικανό να υποστηρίξει όχι μόνο το βάρος του στρώματος, αλλά και όλους τους στρωτήρες. Οι κατασκευαστές στρωμάτων συνήθως παρέχουν σαφείς οδηγίες σχετικά με τους τύπους βάσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το στρώμα. Για παράδειγμα, τα βαρύτερα ή μεγαλύτερα στρώματα μπορεί να απαιτούν σκελετό κρεβατιού με επιπλέον πόδια στο κέντρο, ενώ τα στρώματα από αφρό μπορεί να απαιτούν πηχάκια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.


Επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα ύπνου Bed & Bath για να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό για εσάς περιβάλλον ύπνου!

<built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

Οδηγίες Φροντίδας

Πουπουλένια… φροντίδα!

Το πούπουλο είναι ένα υλικό υψηλής ποιότητας και αντίστοιχα υψηλής αντοχής. Η απίστευτα απαλή υφή του, μετατρέπει τον ύπνο μας στην πιο απολαυστική στιγμή της ημέρας. Λόγω της σύστασής του, το πούπουλο είναι αρκετά απορροφητικό και ανθεκτικό στην υγρασία, ενώ αποτελεί ένα υλικό που φθείρεται ιδιαίτερα δύσκολα.
Ωστόσο, για να μας συντροφεύει για όσο το δυνατόν περισσότερο, χρειάζεται την απαραίτητη φροντίδα.


Πώς πλένουμε σωστά το πουπουλένιο μας πάπλωμα;

Αρχικά, κοιτάμε πάντοτε την ετικέτα του παπλώματος και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται. Εάν το πάπλωμά μας μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο, ελέγχουμε αρχικά την θερμοκρασία στην οποία πρέπει να πλυθεί. Αν υπάρχει κάποιος λεκές στο πάπλωμά μας, καθαρίζουμε πρώτα τοπικά, και στην συνέχεια το πλένουμε ολόκληρο. Πριν το τοποθετήσουμε στο πλυντήριο, ελέγχουμε αν υπάρχει τυχόν σκίσιμο ή αν προεξέχουν πούπουλα, και ράβουμε οπωσδήποτε το συγκεκριμένο σημείο για να μην σκορπιστούν τα πούπουλα και καταστραφεί το πάπλωμά μας.
Ελέγχουμε ότι το πάπλωμά μας χωράει άνετα στον κάδο του πλυντηρίου και χρησιμοποιούμε ένα ήπιο απορρυπαντικό, χωρίς λευκαντικό.
Μόλις τελειώσει η πλύση και πριν αρχίσει το στύψιμο, επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τον κύκλο του ξεβγάλματος, καθώς όπως είπαμε, το πούπουλο είναι ένα υλικό ιδιαίτερα απορροφητικό.
Extra tip για το πλύσιμο: Προσθέτουμε στον κάδο του πλυντηρίου μαζί με το πάπλωμα, πλαστικά μπαλάκια ή μπαλάκια του τένις, για την αποφυγή τυχόν σβόλων που μπορεί να δημιουργηθούν, και για να παραμείνει το πάπλωμά μας αφράτο και μαλακό.


Τι να κάνω αν δεν μπορώ να πλύνω το πάπλωμά μου στο πλυντήριο;

Αν στην ετικέτα του πουπουλένιου μας παπλώματος, αναγράφεται ότι δεν επιτρέπεται να πλυθεί στο πλυντήριο, επιλέγουμε να το πάμε στο καθαριστήριο, που είναι και ο πιο ασφαλής τρόπος πλυσίματος ευαίσθητων υλικών.
Κάποια παπλώματα ωστόσο, δεν επιτρέπεται να πλυθούν ούτε στο καθαριστήριο· σε αυτή την περίπτωση, το απλώνουμε και το αερίζουμε σε σκιερό μέρος. Επιπλέον, μια εύκολη και ασφαλής λύση, αν το πάπλωμά μας δεν επιδέχεται πλυσίματος, είναι να το χρησιμοποιούμε μέσα σε παπλωματοθήκη, που θα το διατηρεί σίγουρα καθαρό και θα το προστατεύει από φθορές και λεκέδες.


Πώς πρέπει να στεγνώνει το πουπουλένιο πάπλωμα;

Βγάζουμε αμέσως το πάπλωμα από το πλυντήριο μετά τη διαδικασία της πλύσης. Τα βρεγμένα πούπουλα συνήθως αλλάζουν το χρώμα του παπλώματος, αλλά δεν αγχωνόμαστε, καθώς το χρώμα θα επιστρέψει, μόλις στεγνώσει το πάπλωμα.
Ιδανικά, το πουπουλένιο πάπλωμα χρειάζεται στεγνωτήριο ρούχων· εάν δεν διαθέτουμε, τοποθετούμε το πάπλωμα σε ένα επίπεδο και σκιερό μέρος. Φροντίζουμε να το τινάζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να μην κολλήσουν τα πούπουλα μεταξύ τους και συσσωρεύσουν υγρασία.


Πώς πρέπει να αποθηκεύω το πουπουλένιο πάπλωμα;

Για να αποθηκεύσουμε το πάπλωμά μας, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είναι εντελώς στεγνό. Για την σωστή αποθήκευσή του, το τοποθετούμε μέσα σε ειδική θήκη, που θα το διατηρήσει καθαρό και μακριά από σκόνες και μικρόβια.
Κάθε πουπουλένιο πάπλωμα από την Bed & Bath, συνοδεύεται από πρακτική τσάντα αποθήκευσης, που θα σας λύσει τα χέρια!


Επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα ύπνου Bed & Bath για να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό για εσάς περιβάλλον ύπνου!

<built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

Bed & Linen

Μεταξένια… φροντίδα!

Το μετάξι είναι ένα πολύτιμο υλικό εξαιρετικής ποιότητας. Η χρήση του μεταξιού τόσο στα καλλυντικά, όσο και στα υφάσματα (σεντόνια, ρούχα κ.ά.), έχει αποδειχθεί ότι έχει απίστευτα οφέλη τόσο στο δέρμα, όσο και στα μαλλιά μας.
Ποια είναι όμως η φροντίδα και η περιποίηση που απαιτεί ένα τόσο φίνο υλικό;


Πώς πλένουμε σωστά το μεταξωτό ύφασμα;

Εάν το πλυντήριό μας έχει πρόγραμμα κατάλληλο για μεταξωτά υφάσματα, τότε μπορούμε άφοβα να τα πλένουμε εκεί. Ωστόσο, καλό είναι να κοιτάμε πάντα το ταμπελάκι του υφάσματος που έχουμε στα χέρια μας και να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται. Εάν πρέπει να πλύνουμε το μεταξωτό ύφασμα στο χέρι, επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε δροσερό ή χλιαρό νερό και ένα ήπιο, ουδέτερο απορρυπαντικό. Επίσης, φροντίζουμε να διατηρήσουμε σταθερή την θερμοκρασία του νερού κατά τη διάρκεια του πλυσίματος.
Εδώ αξίζει να σημειώσουμε, ότι το μετάξι είναι ένα αρκετά ανθεκτικό υλικό και, λόγω της μη απορροφητικής του επιφάνειας, απαιτεί πλύσιμο πολύ πιο σπάνια, σε σύγκριση με τα βαμβακερά ή άλλα υφάσματα.
Extra tip για το πλύσιμο: Προσθέτουμε λίγο ξύδι κατά τη διάρκεια του πλυσίματος στο χέρι, για να περιορίσουμε την απώλεια χρώματος και να διατηρήσουμε το μεταξωτό μας ύφασμα σε καλή κατάσταση.


Πώς πρέπει να στεγνώνει το μεταξωτό ύφασμα;

Αρχικά, δεν στύβουμε ποτέ το μετάξι, καθώς είναι ένα αρκετά ευαίσθητο υλικό. Εναλλακτικά, μπορούμε να το τυλίξουμε μέσα σε μια πετσέτα, η οποία θα απορροφήσει την περισσότερη υγρασία και, στη συνέχεια, επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά με μια δεύτερη στεγνή πετσέτα.
Τοποθετούμε το μεταξωτό μας ύφασμα σε επίπεδη επιφάνεια, ή σε μια κρεμάστρα για να στεγνώσει. Αποφεύγουμε το στεγνωτήριο, όπως επίσης και την έκθεση στον ήλιο, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να αλλοιώσουν και να καταστρέψουν το μετάξι.


Μπορώ να σιδερώσω το μεταξωτό ύφασμα;

Για να σιδερώσουμε το μεταξωτό μας ύφασμα, το γυρίζουμε ανάποδα, ενώ είναι ακόμη νωπό, ρυθμίζοντας το σίδερό μας σε χαμηλή θερμοκρασία, χωρίς ατμό, και πατώντας το απαλά πάνω στο ύφασμα, χωρίς να το «σέρνουμε».
Μπορούμε επίσης να τοποθετήσουμε μια λεπτή πετσέτα ανάμεσα στο σίδερο και το ύφασμα, προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν σημάδια. Σιδερώνουμε μέχρι το ύφασμά μας να στεγνώσει τελείως.


Πώς αποθηκεύουμε σωστά ένα μεταξωτό ύφασμα;

Το μετάξι καλό είναι να φυλάσσεται σε ξηρό και σκοτεινό μέρος. Δεν καλύπτουμε τα μεταξωτά μας υφάσματα με άλλα υφάσματα και δεν τα τοποθετούμε σε πλαστικές συσκευασίες, καθώς το μετάξι είναι ένα υλικό που χρειάζεται να «αναπνέει».


Επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα ύπνου Bed & Bath για να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό για εσάς περιβάλλον ύπνου!

<built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

Home Tips

Πώς να φροντίσετε τα κεντημένα και πλεκτά λευκά είδη

Κάθε σχέδιο του «The Κέντημα Project» είναι φτιαγμένο στο χέρι με εκλεκτές πρώτες ύλες όπως κλωστή μερσεριζέ, δαντέλα Βρυξελλών, βαμβάκι περκάλι. Πρόκειται για υψηλής ποιότητας λευκά είδη, τα οποία χρειάζονται την απαραίτητη φροντίδα.

Σας προτείνουμε τους παρακάτω τρόπους για να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Odigies_Frontidas2

Βαμβακερά λευκά είδη με κέντημα ή σχέδιο (Σεντόνια - Μαξιλαροθήκες)

Πλύσιμο: Επιλέξτε πλύσιμο με υγρό απορρυπαντικό, στους 40° C και μέτριο στύψιμο. Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη ή λευκαντικό. Αποφύγετε το στεγνό καθάρισμα.

Στέγνωμα: Στεγνώστε σε εξωτερικό, σκιερό χώρο. Αποφύγετε το στεγνωτήριο.

Σιδέρωμα: Σιδερώστε τη βαμβακερή επιφάνεια που δεν έχει κέντημα σε μεσαία θερμοκρασία. Για τα σημεία που φέρουν κέντημα, σιδερώστε από την ανάποδη τοποθετώντας πάνω μία πετσέτα.

Odigies_Frontidas1

Σχέδια κεντημένα ή πλεκτά (Ριχτάρια - Διακοσμητικά μαξιλάρια - νεσεσέρ)

Πλύσιμο: Επιλέξτε πλύσιμο στο χέρι ή στο πλυντήριο σε πρόγραμμα για τα ευαίσθητα και ελαφρύ στύψιμο. Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη ή λευκαντικό. Αποφύγετε το στεγνό καθάρισμα.

Στέγνωμα: Στεγνώστε σε εξωτερικό, σκιερό χώρο. Αποφύγετε το στεγνωτήριο.

Σιδέρωμα: Σιδερώστε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία από την ανάποδη, τοποθετώντας πάνω στο σημείο μία πετσέτα.

Tip: Τηρώντας πάντα τις σωστές οδηγίες, το πλύσιμο θα κάνει τα κεντημένα ή πλεκτά είδη να δείχνουν καλύτερα, γιατί ενσωματώνονται οι κλωστές με το ύφασμα.

Odigies_Frontidas7

Τραπεζομάντηλα

Πλύσιμο: Επιλέξτε πλύσιμο στο πλυντήριο σε πρόγραμμα για τα ευαίσθητα και ελαφρύ στύψιμο. Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη ή λευκαντικό. Αποφύγετε το στεγνό καθάρισμα.

Στέγνωμα: Στεγνώστε σε εξωτερικό, σκιερό χώρο. Αποφύγετε το στεγνωτήριο.

Σιδέρωμα: Σιδερώστε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία από την ανάποδη, τοποθετώντας πάνω στο σημείο μία πετσέτα.

<built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

Home Tips

Φροντίστε το στρώμα σας με 9 απλές συμβουλές, από την αρχή!

Μόλις επενδύσατε σε ένα καινούριο, ανατομικό στρώμα ύπνου και ανυπομονείτε για τον άνετο ύπνο που θα σας προσφέρει για τα επόμενα χρόνια. Τα στρώματά μας έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν τις βέλτιστες ιδιότητές τους περίπου για δέκα χρόνια. Ωστόσο η συντήρηση και η φροντίδα του μπορεί να συντομεύσει ή να επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του. Διατηρήστε το στρώμα σας καθαρό για να σας παρέχει άνετο ύπνο όσο το δυνατόν περισσότερο.  Συγκεντρώσαμε απλούς τρόπους φροντίδας του στρώματος που προλαμβάνουν τις φθορές και θα προστατέψουν την επένδυσή σας.

1. Βεβαιωθείτε ότι το στρώμα σας έχει τη σωστή στήριξη.
Αν και μπορεί να μην χρειάζεται πάντα ο συνδυασμός με μία συμβατή βάση, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το στρώμα σας έχει τη σωστή στήριξης. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της ακεραιότητας των υλικών και στην πρόληψη της πρόωρης φθοράς. Ανατρέξτε στην πολιτική εγγύησης του στρώματος για συμβουλές. Συνήθως τα στρώματά μας απαιτούν σταθερή βάση. Ελέγχετε τη βάση του στρώματος κάθε χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν φθορές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το στρώμα σας.

2. Χρησιμοποιήστε προστατευτικό στρώματος από την αρχή.
Είναι ένας από τους καλύτερους και απλούστερους τρόπους για να προστατεύσετε το στρώμα σας. Ένα καλό, ποιοτικό προστατευτικό κάλυμμα στρώματος προσφέρει προστασία από την εισχώρηση υγρών, ιδρώτα, σκόνης και βρωμιάς στα εσωτερικά υλικά του στρώματος. Αυτό βοηθά στην προστασία των υλικών στο εσωτερικό του στρώματος σας και μειώνει τη συσσώρευση αλλεργιογόνων όπως μούχλα και ακάρεα σκόνης. Ένα προστατευτικό επιταχύνει το χρόνο που χρειάζεται για τον καθαρισμό του στρώματος.

3. Πλένετε τακτικά τα κλινοσκεπάσματα.
Όταν κοιμάστε, εκκρίνετε ιδρώτα, έλαια και απομακρύνονται νεκρά κύτταρα του δέρματος και τρίχες. Τα σεντόνια και οι κουβέρτες θα πρέπει ιδανικά να πλένονται κάθε μία έως δύο εβδομάδες. Ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε προστατευτικό κάλυμμα, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα λευκά είδη καθαρά. Το προστατευτικό στρώματος θα πρέπει επίσης να πλένεται τακτικά και σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

4. Βάλτε τα κατοικίδια σε δικό τους κρεβατάκι.
Είναι προτιμότερο να δίνετε στα κατοικίδια τα δικά τους καθορισμένα κρεβάτια αντί να τα αφήνετε στο κρεβάτι σας. Ακόμη και τα πιο περιποιημένα κατοικίδια περπατούν έξω, εκκρίνουν υγρά και σάλια και απορρίπτουν νεκρά κύτταρα και τρίχες, όπως και οι άνθρωποι, και όλα αυτά συσσωρεύονται στο κρεβάτι σας. Τα κατοικίδια μπορεί προκαλέσουν κάποια φθορά, η οποία μπορεί να καταστρέψει το στρώμα.

5. Περιστρέψτε το στρώμα τακτικά.
Ανεξάρτητα από το υλικό ή το μέγεθος, κάθε στρώμα θα ευνοηθεί από την τακτική περιστροφή. Η περιστροφή συμβάλλει στην πιο ομοιόμορφη κατανομή της πίεσης, και είναι πιο πιθανό να επιβραδύνει την ανόμοια φυσική συμπίεση των υλικών. Κάθε περίπου έξι μήνες περιστρέψτε το στρώμα 180 μοίρες από το κεφάλι στα πόδια. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα πρώτα δύο χρόνια.

6. Όχι άλλα χοροπηδητά!
Σίγουρα υπάρχει σαν παιδική ανάμνηση η μητέρα να μας λέει να μην χοροπηδάμε στο κρεβάτι, και δεν έκανε λάθος. Το εσωτερικό των στρωμάτων, ανεξάρτητα των υλικών που είναι κατασκευασμένο, είναι επιρρεπή σε φθορές λόγω έντονης καταπόνησης, και μπορεί να φθαρεί πολύ πιο γρήγορα.

7. Μετακίνηση του στρώματος.
Όταν μετακινείτε το στρώμα σας, προστατέψτε το, καλύπτοντάς το σε πλαστικό κάλυμμα και αποφεύγοντας το λύγισμα ή το δίπλωμα. Υπάρχουν τσάντες στρωμάτων βαρέως τύπου που αποτρέπουν τις φθορές και διατηρούν το στρώμα καθαρό από βρωμιές και υγρά. Γενικά όταν μετακινείτε ένα στρώμα, εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα για οριζόντια μετακίνηση, είναι καλύτερο να το κρατάτε σε όρθια θέση στα πλάγια, ώστε να μην διπλώνουν κατά τη μεταφορά. Μην χρησιμοποιείτε τις λαβές στου στρώματος για να το σύρετε.

8. Προσοχή: Κοριοί.
Οι κοριοί είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να καταστρέψετε ένα στρώμα, καθώς μπορεί να είναι δύσκολο να απαλλαγείτε από τη στιγμή που διεισδύσουν. Όταν κοιμάστε συχνά εκτός σπιτιού, ελέγχετε πάντα το κρεβάτι για σημάδια κοριών και προσπαθείτε να κρατάτε τις αποσκευές μακριά από το πάτωμα.

9. Αφήστε το φως να μπει τακτικά.
Κάθε δύο περίπου μήνες, όταν δείτε μια ηλιόλουστη μέρα, ξεστρώστε το στρώμα σας και αφήστε το φως του ήλιου να εισχωρήσει και να αεριστεί το στρώμα για μερικές. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή υπερβολικής υγρασίας από τα εσωτερικά υλικά του στρώματος.  Κάθε στρώμα θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά για να διατηρείται το περιβάλλον του ύπνου σας καθαρό. Οι λεκέδες μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα ήπιο διάλυμα νερού και σαπουνιού, αλλά αφήστε τους να στεγνώσουν εντελώς πριν στρώσετε το κρεβάτι. Αποφύγετε τη χρήση σκληρών χημικών καθαριστικών καθώς μπορούν να προκαλέσουν φθορά στο καπιτονάρισμα και τα εσωτερικά αφρώδη υλικά του στρώματος. Ανάλογα με τα επίπεδα σκόνης, τυχών αλλεργίες ή τις προσωπικές σας προτιμήσεις, το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα πρέπει να γίνεται κάθε 1 έως 3 μήνες.  Διατηρήστε το στρώμα καθαρό, προστατέψτε το από φθορές, βεβαιωθείτε ότι στηρίζεται σωστά και περιστρέψτε το για ομοιόμορφη κατανομή της πίεσης. Η διάρκεια ζωής του στρώματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές μπορεί να διασφαλιστεί ότι θα απολαμβάνετε χρόνια υγιούς ύπνου και ότι η επένδυσή σας διαρκεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

EXTRA TIP: Πώς να προστατέψετε το στρώμα σας από κοριούς

Οι κοριοί είναι μια τρομακτική ενόχληση. Εάν έχετε ήδη κοριούς, σας συνιστούμε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός επαγγελματία στις απολυμάνσεις/απεντομώσεις. Ωστόσο, εάν θέλετε απλώς να προστατέψετε το στρώμα σας από κοριούς, υπάρχουν πολλές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε:

 • Καθαρίζετε τακτικά το κρεβάτι σας και την περιοχή γύρω από αυτό με ηλεκτρική σκούπα.
 • Εάν ταξιδεύετε συχνά, ελέγχετε πάντα για κοριούς πριν πέσετε στο κάθε κρεβάτι.
 • Επίσης μην αφήνετε τσάντες και βαλίτσες στο κρεβάτι. Τοποθετήστε τα σε κάποιο ράφι ή αφήστε τα στο πάτωμα.
 • Όταν γυρίζετε σπίτι, μην ξεπακετάρετε τη βαλίτσα σας στο κρεβάτι σας. Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα το εσωτερικό της τσάντας/βαλίτσας αφού επιστρέψετε στο σπίτι από το ταξίδι.
 • Εάν κοιμηθήκατε κάπου που πρόσφατα υπήρχε πρόβλημα με κοριούς, πλύνετε τα ρούχα σας αμέσως μόλις επιστρέψετε στο σπίτι. (Και πλύνετε χωριστά από άλλα ρούχα).
 • Ελέγξτε τις ραφές των ρούχων, εάν αγοράσετε από καταστήματα μεταχειρισμένων προτού τα αγοράσετε.
 • Ελέγξτε τις σχισμές των μεταχειρισμένων επίπλων πριν το αγοράσετε.
 • Αποφύγετε να αγοράζετε μεταχειρισμένα στρώματα, ειδικά από άτομα που δεν γνωρίζετε καλά.
<built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

Bed & Linen

Πώς να φροντίσετε τα λευκά σας είδη

Τα λευκά είδη δεν είναι απλά αντικείμενα, είναι τα βασικά στοιχεία που θα κάνουν το σπίτι και τη καθημερινότητά μας πιο όμορφη. Ας δούμε πώς μπορούμε να τα προστατεύσουμε και να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής τους.  

ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ

new20193

Βασικές οδηγίες

 • Αερίζετε και τινάζετε τακτικά τα παπλώματα, ανεξάρτητα από το υλικό που είναι φτιαγμένα (π.χ. πούπουλο, microfiber).
 • Ακολουθείτε τις οδηγίες πλυσίματος που αναγράφονται στο καρτελάκι τους.

Για τα πουπουλένια παπλώματα

 • Σημαντικό: Πλένονται ΜΟΝΟ όσα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πούπουλο/φτερό. Τα υπόλοιπα χρειάζονται απαραιτήτως καθαριστήριο.
 • Επιλέγετε πρόγραμμα για ευαίσθητα.
 • Προτιμάτε ήπιο απορρυπαντικό (ειδικό για μωρουδιακά ρούχα).
 • Αποφεύγετε τη χρήση μαλακτικού.
 • Χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο, ειδικά για όσα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πούπουλο/φτερό.
 • Αν δεν έχετε στεγνωτήριο, μπορείτε να απλώσετε το πάπλωμα κατά μήκος της απλώστρας. Οι άκρες δεν πρέπει να κρέμονται για να μην χάσει τη φόρμα του. Μόλις στεγνώσει, «δουλέψτε» με τα χέρια σας, πιέζοντας σε διαφορετικά σημεία, μέχρι να γίνει αφράτο το εσωτερικό του.

Για παπλώματα microfiber

 • Πλένονται στο πλυντήριο.
 • Προτιμάτε χαμηλή θερμοκρασία και ελαφρύ στύψιμο.
 • Χρησιμοποιείτε μικρή ποσότητα υγρού απορρυπαντικού.

Leuka_Eidi_frontida_new

Τα λευκά είδη που έχουν γέμιση, όπως τα παπλώματα και τα μαξιλάρια, μετά το πλύσιμο πρέπει να απλωθούν κατά μήκος της απλώστρας. Δηλαδή να μη περισσεύουν οι άκρες τους, ώστε να μην «κρεμάσει» το εσωτερικό υλικό.

ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ

new2019

Βασικές οδηγίες

 • Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να αλλάζετε τα μαξιλάρια σας κάθε 3 χρόνια.
 • Αερίζετε και τινάζετε συχνά για να απομακρύνετε αλλεργιογόνα και ακάρεα.
 • Αυξήστε τη διάρκεια ζωής του μαξιλαριού, χρησιμοποιώντας προστατευτικές θήκες.
 • Τα περισσότερα μαξιλάρια πλένονται στο πλυντήριο.
Όταν πλένετε τα μαξιλάρια σας στο πλυντήριο, χρησιμοποιείτε πάντα χαμηλές στροφές για να μην διαλυθεί το εσωτερικό υλικό τους. Μπορείτε να βάλετε στον κάδο και μία πετσέτα μπάνιου για να διευκολύνετε την πλύση.

ΣΕΝΤΟΝΙΑ – ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΘΗΚΕΣ

Blog_Photos2_2

Βασικές οδηγίες

 • Τοποθετείτε τα σεντόνια και τις παπλωματοθήκες στο πλυντήριο, χωρίζοντάς τα σε χρωματιστά ή μονόχρωμα.
 • Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο.
 • Προτιμάτε υγρό απορρυπαντικό.
 • Αποφεύγετε τα λευκαντικά και τις υψηλές θερμοκρασίες πλυσίματος.
Ο μεγαλύτερος μύθος για το πλύσιμο των σεντονιών είναι η χρήση λευκαντικού και το πλύσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες. Αποφύγετε και τα δύο, μπορείτε όμως να προσθέσετε 1/2 κούπα λευκό ξύδι στη θήκη του απορρυπαντικού, κατά τη διάρκεια της πλύσης. Θα τα κάνει να φαίνονται σαν καινούρια.

ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΜΠΑΝΙΟΥ

new20192

Για να διατηρήσετε τις πετσέτες μπάνιου σας απαλές και αφράτες:

 • Πλένετε πάντα με ομοειδή χρώματα.
 • Φροντίστε η θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 40οC.
 • Απλώστε τις πετσέτες σε σκιερό μέρος και σιδερώστε σε χαμηλή θερμοκρασία.
 • Εάν χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο, να προτιμάτε ήπιο πρόγραμμα.