{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

BLOG

SLEEP WELL

17 συμβουλές για το απόλυτο περιβάλλον ύπνου

Συγκεντρώσαμε τις 17 καλύτερες συμβουλές για τη δημιουργία του ιδανικού περιβάλλοντος ύπνου για να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας, ώστε να μπορείτε (επιτέλους) να έχετε έναν καλό ύπνο.

<built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

Sleep Well

Ποια ήταν η τελευταία φορά που άλλαξες το μαξιλάρι σου;

Ποια ήταν η τελευταία φορά που άλλαξες το μαξιλάρι σου;


Η εξασφάλιση ενός ξεκούραστου βραδινού ύπνου είναι ζωτικής σημασίας τόσο για τη σωματική όσο και για την ψυχική ευεξία.


Ο ποιοτικός ύπνος είναι αποτέλεσμα δημιουργίας ενός σωστού περιβάλλοντος ύπνου. Δεδομένου του χρόνου που περνάμε στο κρεβάτι με τα κεφάλια μας φωλιασμένα σε μαξιλάρια, είναι αναγκαίο να δοθεί προτεραιότητα στην ποιότητα και την καθαριότητα των μαξιλαριών.


Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστάτε τα μαξιλάρια σας;


Οι περισσότεροι ειδικοί συνιστούν την αντικατάσταση των μαξιλαριών κάθε 1 με 2 χρόνια. Αυτό βοηθά να διασφαλίσετε ότι χρησιμοποιείτε μαξιλάρια που είναι υποστηρικτικά, καθαρά και απαλλαγμένα από αλλεργιογόνα. Είναι επίσης σημαντικό να φροντίζετε τα μαξιλάρια που χρησιμοποιείτε για να εξασφαλίσετε τη μακροζωία τους.
Γενικά, μπορείτε να καταλάβετε όταν είναι η ώρα να αντικαταστήσετε το μαξιλάρι σας.
1) Εάν ξυπνάτε με πόνο στον αυχένα ή αν δεν μπορείτε να βρείτε μια άνετη θέση ύπνου, μπορεί να σημαίνει ότι το μαξιλάρι σας δεν παρέχει πλέον την υποστήριξη που χρειάζεστε.
2) Θα πρέπει να αντικαθιστάτε τα μαξιλάρια όταν αρχίζουν να χαλαρώνουν ή να δημιουργούν εξογκώματα, ή όταν η γέμιση αρχίζει να συσσορέυεται σε συγκεκριμένα σημεία αντί να είναι ομοιόμορφα μοιρασμένη.
3) Μπορεί επίσης να είναι καιρός να ψάξετε για νέα μαξιλάρια όταν παρατηρήσετε υπερβολικό κιτρίνισμα ή εάν οι αλλεργίες σας είναι πιο έντονες τη νύχτα.


Tip: Για να προστατεύσετε το μαξιλάρι και να βελτιώσετε τη διάρκεια ζωής χρησιμοποιείστε μια προστατευτική μαξιλαροθήκη. Απλά αφαιρέστε και πλύντε την μαξιλαροθήκη σύμφωνα με τις οδηγίες πλυσίματος, κάθε φορά που πλένετε και τα σεντόνια σας.


Γιατί είναι σημαντικό να αντικαταστήσετε το μαξιλάρι σας;

Η αναζήτηση για ένα νέο μαξιλάρι μπορεί να φαίνεται μεγάλη ταλαιπωρία, αλλά τα μαξιλάρια που έχουν ξεπεράσει την διάρκεια ζωής τους μπορεί να δημιουργήσουν αλλεργικές αντιδράσεις, δερματικές εξάψεις και πόνους στους μύες.


Ένα παλιό μαξιλάρι μπορεί να συσσωρεύσει αλλεργιογόνα όπως ακάρεα σκόνης, μύκητες, μούχλα και τρίχωμα κατοικίδιων ζώων. Για μερικούς ανθρώπους, ο ύπνος κοντά σε αυτά τα αλλεργιογόνα μπορεί να προκαλέσει καταρροή ή βουλωμένη μύτη, φαγούρα στο δέρμα και ερεθισμένα μάτια που μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου.
Επιπλέον η λιπαρότητα του προσώπου και των μαλλιών, ο ιδρώτας, τα σάλια και άλλες βρωμιές μπορούν επίσης να διαπεράσουν τις μαξιλαροθήκες και να παγιδευτούν στα μαξιλάρια σας, προκαλώντας κίτρινους λεκέδες στην επιφάνεια. Αυτές οι ουσίες μπορεί ακόμη και να φράξουν τους πόρους σας και να προκαλέσουν ακμή ή εξανθήματα σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα.
Ίσως το πιο σημαντικό, τα μαξιλάρια προορίζονται να στηρίζουν το λαιμό και το κεφάλι σας καθώς κοιμάστε, ανακουφίζοντας την ένταση των μυών και προάγοντας την υγιή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης. Ένα μαξιλάρι που έχει χαλαρώσει ή έχει «πεπλατυσθεί» με την πάροδο του χρόνου δεν θα παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη και μπορεί να ξυπνήσετε νιώθοντας πόνo. Επίσης όσοι κοιμούνται στο πλάι μπορεί να εμφανίσουν πόνο στους ώμους από ένα πεπλατυσμένο μαξιλάρι. Εάν το μαξιλάρι σας δεν προσφέρει την υποστήριξη που είχε κάποτε, ίσως είναι καιρός να το αντικαταστήσετε.

<built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

Sleep Well

Καλός ύπνος! Τον έχεις;

Καλός ύπνος! Τον έχεις;


Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ποτέ πόσο ποιοτικά κοιμάσαι κάθε βράδυ; Και εάν σου λέγαμε ότι με μερικές προσθήκες μπορείς να λύσεις τις πιο συχνές διαταραχές ύπνου;


Με την τεχνογνωσία της Bed and Bath και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου, συγκεντρώσαμε όλα τα προϊόντα που συντελούν σε έναν ποιοτικό ύπνο, καλύπτοντας τις ατομικές ανάγκες του καθενός. Από το σωστό στρώμα και μαξιλάρι έως τα κατάλληλα για τον καθε ενα κλινοσκεπάσματα.


Ξεκινώντας από την βάση -το στρώμα-. Ένα καλό στρώμα παρέχει στήριξη στο σώμα σας, εξασφαλίζοντας σωστή ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και μειώνοντας τα σημεία πίεσης που μπορεί να οδηγήσουν σε ενοχλήσεις και πόνο. Εδώ οι προτιμήσεις μπορεί να διαφέρουν, για αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε μερικά στρώματα που “λύνουν” κάποια από τα πιο συνήθη προβλήματα.


Διαταραχή λόγω ενοχλήσεων από κίνηση: Στριφογυρίζει το άλλο σου μισό, όλο το βραδυ;

Είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο σε ζευγάρια, ειδικά όταν ο ένας από τους δύο κάνει πολύ ανήσυχο ύπνο. Επιλέξτε ένα ανατομικό στρώμα με Motion Deflection Barrier όπως το Hauz Edge, τεχνολογία που έχει σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιεί τη μεταφορά της κίνησης. Επίσης η σωστή στήριξη του αυχένα μπορεί να μειώσει σημαντικά τις βραδινές κινήσεις. Επίλεξε με βάση το σωματότυπο και τη θέση ύπνου σου από τη συλλογή Αιγαίον Cassette.


Διαταραχές λόγω διαφορετικής θερμοκρασίας; Η λύση για 2Cool ύπνο!

Εάν ζεσταίνεστε κατά τον ύπνο, το στρώμα Hauz 2Cool, θα σας προσφέρει έναν…cool ύπνο! Η ίνα που χρησιμοποιείται για την ύφανσή του έχει θερμορρυθμιστικές ιδιότητες. Ο ιδρώτας ψύχεται μέσω ρυθμιζόμενης λειτουργίας εξαερισμού, με αποτέλεσμα να διατηρείται η δροσερή επιφάνεια, και εσείς να απολαμβάνετε τον ύπνο σας! Την ίδια τεχνολογία έχουμε ακολουθήσει για να δημιουργήσουμε και του “αδερφάκι” αυτού του στρώματος: Μαξιλάρι Memory Hauz 2Cool, για too cool ύπνο!


Bedgear - Το μόνο στρώμα που σας ταιριάζει προσωπικά

Το στρώμα Μ3 Performance® τα έχει όλα!
Το μόνο στρώμα σχεδιασμένο να αλλάζει μαζί σας! Ανεξάρτητα μέρη που μπορούν να αφαιρεθούν εύκολα και να αλλαχθούν σε περίπτωση που αλλάξουν και οι προτιμήσεις σας! Προσαρμόστε την σκληρότητα των δύο πλευρών στα γούστα του καθενός, και τέλος οι διαφωνίες για το κρεβάτι! Επιπλέον, με τις ανεξάρτητες μονάδες ελατηρίων μπορείτε να καθαρίσετε με ηλεκτρική σκούπα το εσωτερικό πλαίσιο του στρώματος, και να πείτε αντίο στις αλλεργίες.


30 χρόνια εμπειρίας σε ένα στρώμα!

Στη Bed and Bath δημιουργήσαμε ένα στρώμα που περιλαμβάνει 30 χρόνια εμπειρίας σε κάθε στρώση του! Και το όνομα αυτού ανατομικό στρώμα Morpheus Anniversary. Από τα υφάσματα, μέχρι τις τεχνολογίες στήριξης, συνδυάσαμε σε ένα στρώμα τα πιο αγαπημένα μας χαρακτηριστικά που προσφέρουν έναν άνετο ύπνο. Όσο για το ιδανικό μαξιλάρι, αρκεί μία δοκιμή του Dream Maker της Cannon για να επιβεβαιώσετε το όνομά του.


Λευκά είδη

Βαμβάκι, tencel ή φανελένια, έχουμε κάτι για όλα τα γούστα! Είτε ψάχνετε κάτι που θα σας κρατήσει ζεστούς τον χειμώνα, και δροσερούς το καλοκαίρι, σεντόνια που να είναι αναπνεύσιμα, ή να δίνουν μια δόση πολυτέλειας στο υπνοδωμάτιό σας, μονόχρωμα ή με print, στη συλλογή με λευκά είδη σίγουρα θα βρείτε κάτι που θα σας κεντρίσει το ενδιαφέρον.


Και για τους πιο ψαγμένους, βελτιώστε τον ύπνο σας με eco-friendly λευκά είδη! Τα φιλικά προς το περιβάλλον κλινοσκεπάσματα δίνουν προτεραιότητα στη βιωσιμότητα και την περιβαλλοντική ευθύνη χωρίς συμβιβασμούς στην ποιότητα ή την άνεση. Η συλλογή Hauz ECO Limited Edition αποτελεί την επιτομή των φιλικών προς το περιβάλλον κλινοσκεπασμάτων, ενσωματώνοντας υλικά όπως ανακυκλωμένο βαμβάκι, ανακυκλωμένο πολυεστέρα αλλά και υφάσματα με προέλευση από φυσικά υλικά. Κάθε κομμάτι έχει σχεδιαστεί για να μειώνει τα απόβλητα, να εξοικονομεί πόρους και να προωθεί έναν πιο υγιή πλανήτη για τις επόμενες γενιές.


Τέλος, μην ξεχνάτε να προστατεύετε το χώρο που κοιμάστε!

Τα προστατευτικά στρώματος και οι προστατευτικές μαξιλαροθήκες λειτουργούν ως φράγμα ενάντια στα ακάρεα σκόνης και τα αλλεργιογόνα παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής του κρεβατιού σας διατηρώντας το καθαρό και υγιεινό.


Επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα ύπνου Bed & Bath και ανακάλυψε προϊόντα για καλύτερο ύπνο!


Όνειρα Γλυκά! 🌙💤

<built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

Home Tips

5 προϊόντα για Valentine’s inspired look

Η πιο ρομαντική μέρα του χρόνου είναι εδώ, και ενώ είναι η τέλεια στιγμή για να γιορτάσετε την αγάπη και τον ρομαντισμό, γιατί να μην την εκμεταλλευτείτε για να ανανεώσετε την κρεβατοκάμαρά σας; Για αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε τα 5 αγαπημένα μας προϊόντα που όχι μόνο θα δημιουργήσουν μια ρομαντική ατμόσφαιρα, αλλά είναι αρκετά ευέλικτα για να τα χρησιμοποιείτε όλο το χρόνο.


hauz vegan silk
Δες το σεντόνι Hauz Vegan Silk εδώ


Πολυτελή σεντόνια Hauz Vegan Silk: Αναβαθμίστε την κρεβατοκάμαρά σας με την πολυτελή πινελιά των σεντονιών Hauz Vegan Silk. Eίναι απίστευτα απαλά στο δέρμα, φτιαγμένα από φυσικά υλικά, αλλά προσθέτουν μια πινελιά κομψότητας και αισθησιασμού στην ατμόσφαιρα.


my blanket wine Δες την κουβέρτα My Blanket εδώ


Κουβέρτα My Blanket: Τι πιο ρομαντικό από μια ονειρική μπορντό κουβέρτα, στα χρώματα του Αγίου Βαλεντίνου. Με διπλή όψη sherpa & flannel προσφέρει απαράμιλλη απαλότητα και άνεση.


rabbit fur Δες το κουβερτοπάπλωμα Rabbit Fur εδώ


Cozy Κουβερτοπάπλωμα Rabbit Fur: Χαλαρώστε με το άνετο κουβερτοπάπλωμα Rabbit Fur. Το έξυπνο αυτό προϊόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο του ως κουβερτοπαπλωμα ή πάνω από τα ήδη υπάρχοντα κλινοσκεπάσματα σας, ως ένα πλούσιο και αφράτο κάλυμμα κρεβατιού.


silk pillowcase Δες την μεταξωτή μαξιλαροθήκη εδώ


Μεταξωτές μαξιλαροθήκες: Ήρθε η ώρα να αλλάξτε τις κανονικές σας μαξιλαροθήκες, σε μεταξωτές. Πέρα από τα άπειρα πλεονεκτήματα για την επιδερμίδα και τα μαλλιά σας, προσθέτουν μια πινελιά λάμψης στο κρεβάτι σας που είναι τέλεια για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.


cannon blossom set Δες το σετ Παπλωματοθήκη Blossom εδώ


Ρομαντικό Σετ Cannon Blossom: Ομορφύνετε την κρεβατοκάμαρά σας με ένα ρομαντικό σετ κλινοσκεπασμάτων με διακριτικά λουλούδια. Τα απαλά ροζ χρώματα και τα ντελικάτα λουλουδάτα μοτίβα θα δημιουργήσουν μια γαλήνια και ρομαντική ατμόσφαιρα, ιδανική για να γιορτάσετε την αγάπη.

<built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

Bed & Linen

Pillow Talk: Τα οφέλη της Προστατευτικής Μαξιλαροθήκης

Όταν πρόκειται για έναν καλό βραδινό ύπνο, η σωστή μαξιλαροθήκη μπορεί να κάνει τη διαφορά. Ενώ πολλοί άνθρωποι εστιάζουν στην απαλότητα και την αισθητική των μαξιλαροθηκών τους, η χρήση προστατευτικής μαξιλαροθήκης συχνά παραβλέπεται. Διάβασε παρακάτω τους κορυφαίους λόγους για τους οποίους η επένδυση σε μια προστατευτική μαξιλαροθήκη δεν είναι μόνο μια σοφή επιλογή για την άνεσή σας αλλά και για τη μακροζωία των μαξιλαριών σας.


1. Υγιεινή

Οι προστατευτικές μαξιλαροθήκες λειτουργούν ως φράγμα ενάντια στα αλλεργιογόνα, τα ακάρεα της σκόνης και άλλα μικροσκοπικά σωματίδια που μπορούν να συσσωρευτούν στο μαξιλάρι σας με την πάροδο του χρόνου. Αυτοί οι οργανισμοί μπορούν να προκαλέσουν αλλεργίες, αναπνευστικά προβλήματα και ερεθισμούς του δέρματος. Μια προστατευτική μαξιλαροθήκη, βοηθά στη διατήρηση ενός καθαρού και υγιεινού περιβάλλοντος ύπνου, μειώνοντας τον κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων.


2. Μακροζωία Μαξιλαριού

Τα μαξιλάρια σας περνάνε πολλά – από την απορρόφηση του ιδρώτα και των ελαίων σώματος μέχρι τη συλλογή σκόνης. Με την πάροδο του χρόνου, αυτοί οι παράγοντες μπορεί να οδηγήσουν στην αλλοίωση του γεμίσματος των μαξιλαριών και στην ανάπτυξη βακτηρίων. Μια προστατευτική μαξιλαροθήκη παρέχει ένα επιπλέον στρώμα άμυνας, αποτρέποντας τους λεκέδες, τις οσμές και την ανάπτυξη βακτηρίων.


3. Εύκολη Συντήρηση

Το πλύσιμο μιας προστατευτικής μαξιλαροθήκης είναι πολύ πιο απλό από το να προσπαθείς να καθαρίσεις απευθείας ένα μαξιλάρι. Οι περισσότερες προστατευτικές μαξιλαροθήκες πλένονται στο πλυντήριο, επιτρέποντας την εύκολη αφαίρεση βρωμιάς, ιδρώτα και άλλων ρύπων. Αυτή η ευκολία όχι μόνο εξοικονομεί χρόνο αλλά προάγει επίσης τον τακτικό καθαρισμό.


4. Έλεγχος θερμοκρασίας

Τα υλικά με τα οποία κατασκευαστεί οι προστατευτικές μαξιλαροθήκες έχουν σχεδιαστεί με υφάσματα που προσφέρουν έχουν την δυνατότητα να ρυθμίζουν την θερμοκρασία. Υλικά όπως το βαμβάκι που απομακρύνει την υγρασία ή όπως οι μικροΐνες που αναπνέουν και σας κρατούν δροσερούς τις ζεστές νύχτες, και ζεστούς τις πιο κρύες.

<built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

Sleep Well

10+1 Tips για να διατηρήσετε το στρώμα σας σαν καινούργιο

1. Ηλεκτρική κουβέρτα και αφρώδη υλικά

Η χρήση ηλεκτρικής κουβέρτας μπορεί να επηρεάσει την αίσθηση ή την απόδοση του στρώματός σας. Η παρατεταμένη θερμότητα μπορεί να μαλακώσει την γέμιση, ειδικά με στρώματα που περιέχουν αφρό μνήμης, κάνοντας τα να αισθάνονται προσωρινά πιο μαλακά. Δεν συνιστούμε να τοποθετείτε ηλεκτρικές κουβέρτες απευθείας στην επιφάνεια του στρώματος χωρίς σεντόνι, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει υπερθέρμανση των γεμισμάτων.


2. Μην καπνίζετε πάνω στο στρώμα σας

Το κάπνισμα κοντά ή το να κάθεστε πάνω στο στρώμα σας ενέχει σημαντικούς κινδύνους τόσο για την υγεία σας όσο και για τη μακροζωία της επιφάνειας του ύπνου σας.

Το κάπνισμα κοντά ή πάνω στο στρώμα αυξάνει τον κίνδυνο τυχαίας πυρκαγιάς. Η πτώση της στάχτης ή ένα ξεχασμένο τσιγάρο μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη του υφάσματος, του αφρού ή άλλων εύφλεκτων εξαρτημάτων του στρώματος. Ο καπνός τείνει να καθυστερεί και μπορεί να απορριφθεί από τα υλικά του στρώματος. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μια επίμονη και δυσάρεστη οσμή που είναι δύσκολο να εξαλειφθεί.

Οι χημικές ουσίες που απελευθερώνονται κατά την καύση του καπνού μπορούν να απορριφθούν από το στρώμα και, με τη σειρά τους, να απελευθερωθούν πίσω στον αέρα με την πάροδο του χρόνου, συμβάλλοντας στις βλαβερές συνέπειες του παθητικού καπνίσματος.


3. Μην χρησιμοποιείτε σίδερο πάνω στο στρώμα

Η ιδέα να χρησιμοποιήσετε ένα σίδερο για την αντιμετώπιση των ρυτίδων, για την απολύμανση του στρώματός σας ή ακόμα και για να σιδερώσετε τα ρούχα σας, μπορεί να περάσει από το μυαλό σας, αλλά είναι μια πρακτική που καλύτερα να αποφεύγετε. Τα στρώματα κατασκευάζονται συχνά με υλικά που είναι εύφλεκτα και η χρήση σιδήρου αποτελεί σημαντικό κίνδυνο πυρκαγιάς. Η έντονη θερμότητα που παράγεται από το σίδερο, ειδικά όταν εφαρμόζεται απευθείας στο στρώμα, μπορεί να προκαλέσει ανάφλεξη του υφάσματος ή άλλων εύφλεκτων εξαρτημάτων.

Επιπλέον, όπως με την περίπτωση της ηλεκτρικής κουβέρτας, η άμεση εφαρμογή θερμότητας από ένα σίδερο μπορεί να βλάψει τα υλικά μέσα στο στρώμα. Ο αφρός μνήμης, τα εσωτερικά ελατήρια και άλλα εξαρτήματα ενδέχεται να μην αντέχουν στις υψηλές θερμοκρασίες, οδηγώντας σε παραμορφώσεις, απώλεια στήριξης ή αλλαγές στη συνολική δομή του στρώματος.


4. Μην κάθεστε στα άκρα του στρώματος

Αν και το στρώμα σας μπορεί να φαίνεται σαν ένα ευέλικτο έπιπλο, είναι σημαντικό να αποφεύγετε να κάθεστε τακτικά στην άκρη. Οι άκρες των περισσότερων στρωμάτων δεν έχουν σχεδιαστεί για να αντέχουν παρατεταμένο ή υπερβολικό βάρος. Το να κάθεστε τακτικά στην άκρη μπορεί να προκαλέσει συμπίεση των υλικών, οδηγώντας σε σταδιακή διάσπαση του στηρίγματος άκρων. Με την πάροδο του χρόνου, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε χαλάρωση ή λιγότερο υποστηρικτική περίμετρο του στρώματος.


5. Αποφύγετε να χοροπηδάτε πάνω στο στρώμα

Αποφύγετε να πηδάτε/να στέκεστε στο στρώμα σας. Αν και μπορεί να πηδήξετε πάνω στο κρεβάτι, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε περιττή πίεση στα ελατήρια και στο ύφασμα του στρώματος. Πέρα από την ζημιά που μπορεί να δημιουργηθεί στο στρώμα θέτετε σε κίνδυνο και την βάση του.


6. Μην αποθηκεύετε το στρώμα σε όρθια ή πλάγια θέση

Αν και μπορείτε να μεταφέρετε ένα στρώμα στο πλάι, τα στρώματα δεν είναι σχεδιασμένα για να ακουμπούν στο πλάι τους ή όρθια για μεγάλες περιόδους. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βλάψει μόνιμα τη δομή του στρώματός σας, καθώς τα πλαϊνά του δεν είναι αρκετά δυνατά για να υποστηρίξουν το βάρος του. Φροντίστε να ξαπλώσετε το στρώμα σας το συντομότερο δυνατό μετά την παράδοση.


7. Περιστρέφετε το στρώμα σας

Κατά τους πρώτους 3 μήνες περιστρέφετε το στρώμα σας κάθε δύο εβδομάδες. Εκτελείτε αυτές τις περιστροφές για να παρατείνετε την διάρκεια ζωής του στρώματος. Οι περιστροφές διασφαλίζουν την ισόποση κατανομή του βάρους στην επιφάνεια του στρώματος. Έτσι μπορείτε να χαρίσετε στο στρώμα σας μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Για στρώματα μονής όψης, περιστρέψτε το στρώμα από άκρη σε άκρη μία φορά τον μήνα.

Για στρώματα διπλής όψης, περιστρέψτε το στρώμα από άκρη σε άκρη μια φορά την μήνα και γυρίστε το ανάποδα.


8. Η περιστροφή/μεταφορά πρέπει να γίνεται από τα χερούλια

Το στρώμα σας μπορεί να είναι βαρύ, επομένως μπορεί να χρειαστεί δύο άτομα για να το χειριστούν. Προσέξτε όταν το σηκώνετε, ώστε να μην τραυματιστείτε ή ζημιάσετε το στρώμα σας. Λάβετε βοήθεια για να περιστρέψετε το στρώμα, και να θυμάστε ότι έχει λαβές στα πλαϊνά, σχεδιασμένες για να το μεταφέρετε.


9. Μην λυγίζετε και μην διπλώνετε το στρώμα σας κατά την μεταφορά ή την αποθήκευση

Αν και μπορεί να φαίνεται βολικό να τυλίξετε ή να διπλώσετε το στρώμα σας για άνετη αποθήκευση ή μεταφορά, είναι σημαντικό να μην προβείτε σε τέτοια ενέργεια. Τα στρώματα είναι σχεδιασμένα με συγκεκριμένες στρώσεις και υλικά για να παρέχουν βέλτιστη στήριξη και άνεση. Η κύλιση ή το δίπλωμα μπορεί να θέσει σε κίνδυνο αυτές τις εσωτερικές στρώσεις, οδηγώντας σε μόνιμη βλάβη και επηρεάζοντας την ικανότητα του στρώματος να παρέχει επαρκή στήριξη.


10. Χρησιμοποιείστε ένα προστατευτικό στρώματος

Η επένδυση σε ένα υψηλής ποιότητας προστατευτικό στρώματος είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προστατεύσετε το στρώμα σας από διαρροές, λεκέδες και αλλεργιογόνα. Αυτό το αδιάβροχο φράγμα λειτουργεί ως προστασία έναντι ζημιάς από υγρά και κρατά μακριά τα ακάρεα της σκόνης, παρατείνοντας τη διάρκεια ζωής του στρώματός σας.


11. Χρήση σωστής στήριξης-βάσης

Τα στρώματα πρέπει να συνδυάζονται με σταθερή βάση για να αποφευχθεί η ανομοιόμορφη κατανομή βάρους, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε ακατάλληλη ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης και πιθανώς να βλάψει το στρώμα. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το σύστημα στήριξης που χρησιμοποιείτε είναι ικανό να υποστηρίξει όχι μόνο το βάρος του στρώματος, αλλά και όλους τους στρωτήρες. Οι κατασκευαστές στρωμάτων συνήθως παρέχουν σαφείς οδηγίες σχετικά με τους τύπους βάσεων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν με το στρώμα. Για παράδειγμα, τα βαρύτερα ή μεγαλύτερα στρώματα μπορεί να απαιτούν σκελετό κρεβατιού με επιπλέον πόδια στο κέντρο, ενώ τα στρώματα από αφρό μπορεί να απαιτούν πηχάκια που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους.


Επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα ύπνου Bed & Bath για να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό για εσάς περιβάλλον ύπνου!

<built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

Home Tips

Γιορτή του σινεμά σε DIY Home Set Up

Δεν πρόλαβες εισιτήρια για την γιορτή του σινεμά φέτος; Δεν θες να περιμένεις ώρες στις ουρές και να μπεις σε αίθουσες γεμάτες κόσμο; Μην ανησυχείς, σου έχουμε την λύση! Διάβασε παρακάτω έναν οδηγό με τα τοπ προϊόντα που θα σε βοηθήσουν να μεταμορφώσεις το σαλόνι ή το υπνοδωμάτιό σου στο πιο cozy και άνετο home-cinema, για να απολαύσεις τις αγαπημένες σου ταινίες από την άνεση του σπιτιού σου!


Κουβερτοπάπλωμα My Blanket Αιγαίον

text my blanket

Τι δεν μπορεί να λείπει με τίποτα από ένα movie-night; Φυσικά η κουβέρτα, για αυτό και εμείς πήγαμε ένα βήμα παρά πέρα και ας προτείνουμε το πιο αφράτο κουβερτοπάπλωμα που μπορείτε να έχετε σπίτι σας: δεν είναι άλλο από το My Blanket Αιγαίον! Σε τέλειες φθινοπωρινές αποχρώσεις, θα δώσει μια χειμωνιάτικη πινελιά στο κρεβάτι σας.

Αυτό που κάνει το κουβερτοπάπλωμα My Blanket μοναδικό είναι οι επιφάνεια με 2 όψεις: Flannel και Sherpa. Η φανελένια όψη (flannel) προσφέρει την ζεστασιά που χρειάζεστε τα κρύα βράδια, καθώς η πιο «χαλαρή» ύφανση συμβάλει στην εύκολη κυκλοφορία του αέρα, ενισχύοντας την φυσική θερμότητα του σώματός σας -χωρίς όμως να ιδρώνετε-.

Επιπλέον, το φανελένιο ύφασμα ενδείκνυται για όσους έχουν ευαισθησίες στο δέρμα καθώς δεν προκαλεί ερεθισμούς, ένα χαρακτηριστικό πολύ βασικό καθώς θα είσαστε κουκουλωμένοι για ώρες παρακολουθώντας την αγαπημένη σας ταινία.

Η δεύτερη όψη είναι κατασκευασμένη από ύφασμα Sherpa. Το ύφασμα αυτό θεωρείται το πιο ζεστό από την κατηγορία των fleece και θα προσθέσει μια επιπλέον στρώση άνεσης, εξασφαλίζοντας ζεστασιά ακόμα και τις πιο κρύες μέρες.

Η κουβέρτα My Blanket συνδυάζει ζεστασιά, άνεση και στυλ σε ένα προϊόν, που δεν μπορεί να λείπει από κανένα σπίτι!


Κουβέρτα Cloudy

text cloudy

Όταν πρόκειται για άνεση, κανένα προϊόν δεν νικάει την κουβέρτα Cloudy! Κατασκευασμένη από σουπερ απαλό πολυεστέρα, είναι ένα από τα Top selling προϊόντα τους πιο κρύους μήνες για καλό λόγο.

Πέρα από την απαλότητά της, το βάρος της κουβέρτας cloudy έχει σχεδιαστεί να παρέχει μια απαλή «πίεση» όταν ξαπλώνετε. Αυτή η απαλή πίεση παρομοιάζεται με αγκαλιά και βοηθάει στην καταπολέμηση του άγχους, της αϋπνίας ενώ ταυτόχρονα ηρεμεί τα νεύρα.

Ο υπερ-απαλός πολυεστέρας, πέρα από την απαλότητα, προσφέρει και μια μεταξένια γυαλάδα, δημιουργώντας μια αισθητικά ωραία γωνιά στο υπνοδωμάτιό σας, που θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους του movie-night!


Διακοσμητικό μαξιλαράρι hauz

text hauz pillows

Τα μονόχρωμα διακοσμητικά μαξιλάρια, θα δώσουν την τελευταία πινελιά στην δημιουργία του home-cinema. Κατασκευασμένα από 100% λινό, θα γίνονται όλο και πιο απαλά μετά την κάθε πλύση, ενώ λόγω της αναπνευσημότητάς τους μπορούν να συντροφεύουν την διακόσμηση σας χειμώνα-καλοκαίρι.

Σε 7 «ήρεμες» αποχρώσεις, σας δίνουν την δυνατότητα να μπλέξετε χρώματα και διαστάσεις δημιουργώντας μια σύνθεση που θα ταιριάζει απόλυτα με την ήδη υπάρχουσα διακόσμησή σας.

<built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

Bed & Linen

Αγκαλιάζοντας την Βιωσιμότητα: Εξερευνώντας φιλικά προς το περιβάλλον υφάσματα για κλινοσκεπάσματα

Αν διαβάζετε αυτό το άρθρο, τότε όπως εμείς, πιθανότατα ψάχνετε τρόπους για να εφαρμόσετε την βιωσιμότητα στην καθημερινότητα σας, και να κάνετε καλύτερες επιλογές για τα πράγματα που καταναλώνετε. Σε αυτό το άρθρο, θα εμβαθύνουμε στα χαρακτηριστικά, τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα ορισμένων δημοφιλών επιλογών: HEMP, Βισκόζη, Λινό, Tencel, Lyocell, Ανακυκλωμένο βαμβάκι και Ανακυκλωμένος πολυεστέρας.


1. HEMP: The Versatile Eco-Warrior

Προερχόμενο από το ομώνυμο φυτό, το ύφασμα HEMP κάνει πάταγο στον κόσμο των βιώσιμων υφασμάτων. Αυτή η φυσική ίνα απαιτεί ελάχιστο νερό και φυτοφάρμακα για να αναπτυχθεί. Διαθέτει εντυπωσιακή αντοχή και γίνεται πιο απαλή με κάθε πλύση, εξασφαλίζοντας μακροζωία στο κρεβάτι σας.


Πλεονεκτήματα:

 • Βιωσιμότητα: Η διαδικασία καλλιέργειας HEMP είναι από τις πιο φιλικές προς το περιβάλλον καλλιέργειες, που απαιτεί λίγο νερό και καθόλου φυτοφάρμακα, καθώς είναι ανθεκτική στην προσβολή από μικροοργανισμούς.
 • Ανθεκτικότητα: Οι ίνες HEMP είναι απίστευτα δυνατές, δημιουργώντας κλινοσκεπάσματα που αντέχουν χρόνια χρήσης.
 • Υποαλλεργικό ύφασμα: Η φυσική ιδιότητα του υφάσματος HEMP ενάντια στη μούχλα, την καθιστά εξαιρετική επιλογή για άτομα με αλλεργίες, άσθμα ή δερματικές παθήσεις.

 • Μειονεκτήματα:

 • Αρχική υφή: Το ύφασμα αυτό μπορεί να έχει μια πιο σκληρή και τραχιά αίσθηση στην αρχή, αλλά γίνεται πιο απαλή με την πάροδο του χρόνου.
 • Περιορισμένη γκάμα χρωμάτων: Η επίτευξη ζωντανών χρωμάτων με το HEMP μπορεί να είναι δύσκολη λόγω των φυσικών τόνων του.

 • 2. Βισκόζη: The Soft Innovator

  Η βισκόζη, είναι ένα ημι-συνθετικό ύφασμα το οποίο προέρχεται από τον πολτό δέντρων, και αφού υποστεί τις απαραίτητες επεξεργασίες δημιουργούνται οι ίνες, που αργότερα θα αποτελέσουν το ύφασμα της βισκόζης. Ενώ η διαδικασία παραγωγής περιλαμβάνει χημικά, γίνονται εξελίξεις για να γίνει πιο φιλικό προς το περιβάλλον.


  Πλεονεκτήματα:

 • Απαλότητα: Η βισκόζη προσφέρει μια πολυτελή, μεταξένια αίσθηση στο δέρμα.
 • Αναπνοή: Το ύφασμα επιτρέπει καλή ροή αέρα, διατηρώντας την δροσιά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες.

 • Μειονεκτήματα:

 • Χημική Επεξεργασία: Παρόλο που η βισκόζη προέρχεται από φυσικά υλικά, η επεξεργασία της περιλαμβάνει χημικές ουσίες, αν και σιγά-σιγά εμφανίζονται επιλογές πιο φιλικές προς το περιβάλλον.
 • Ανθεκτικότητα: Τα κλινοσκεπάσματα από βισκόζη μπορεί να μην είναι τόσο μακροχρόνια όσο κάποιες άλλες επιλογές.

 • 3. Λινό: Διαχρονική κομψότητα

  Το λινό, φτιαγμένο από τις ίνες του φυτού λιναριού, λατρεύεται εδώ και αιώνες για τη διαχρονική ομορφιά του και την εξαιρετική του αναπνοή.


  Πλεονεκτήματα:

 • Δυνατότητα αναπνοής: Οι φυσικές ίνες του λινού απομακρύνουν την υγρασία, εξασφαλίζοντας έναν άνετο ύπνο.
 • Ανθεκτικότητα: Τα λινά κλινοσκεπάσματα μπορούν να διαρκέσουν για δεκαετίες καθώς γίνονται πιο μαλακά με κάθε χρήση.
 • Ρύθμιση θερμοκρασίας: Το λινό διατηρεί την δροσιά το καλοκαίρι και την ζεστασιά το χειμώνα. Δεν χρειάζεται πια να κρεμάτε ένα πόδι από το κρεβάτι το καλοκαίρι ή να κουκουλώνεστε σαν πιγκουίνοι το χειμώνα.

 • Μειονεκτήματα:

 • Ρυτίδες: Τα λινά έχουν την χαρακτηριστική «τσαλακωμένη» υφή, κάτι που για πολλούς μπορεί να είναι εκνευριστικό, ενώ άλλοι το βλέπουν ως γοητευτικό χαρακτηριστικό.
 • Υψηλότερο κόστος: Τα ποιοτικά λινά είδη μπορεί να είναι πιο ακριβά λόγω της χρονοβόρας διαδικασίας παραγωγής καθώς οι ίνες λιναριού πλέκονται πιο δύσκολα.

 • 4. Tencel (Lyocell): Η Φυσική Ομορφιά

  Το Tencel, επίσης γνωστό ως Lyocell, είναι μια βιώσιμη ίνα κατασκευασμένη από πολτό ξύλου, που συχνά προέρχεται από ευκάλυπτο ή μπαμπού.


  Πλεονεκτήματα:

 • Βιωσιμότητα: Η παραγωγή Tencel απαιτεί λιγότερο νερό και λιγότερα χημικά σε σύγκριση με άλλα υφάσματα.
 • Απαλότητα: Οι λείες ίνες είναι ιδανικές για το ευαίσθητο δέρμα, καθιστώντας το μια εξαιρετική επιλογή για κλινοσκεπάσματα.
 • Διαχείριση υγρασίας: Το Tencel απομακρύνει αποτελεσματικά την υγρασία, διατηρώντας ένα στεγνό και άνετο περιβάλλον ύπνου.

 • Μειονεκτήματα:

 • Τιμή: Τα κλινοσκεπάσματα Tencel μπορεί να είναι σχετικά ακριβά σε σύγκριση με κάποιες πιο συμβατικές επιλογές.
 • Φροντίδα: Αν και ανθεκτικό, το Tencel απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή σε σύγκριση με άλλα φυσικά υφάσματα, ιδιαίτερα κατά την πλύση του.

 • 5. Ανακυκλωμένο βαμβάκι: Κλείσιμο του κύκλου

  Το ανακυκλωμένο βαμβάκι παράγεται από απόβλητα βαμβακιού μετά την κατανάλωση, αποτρέποντας τα κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα να καταλήξουν σε χωματερές και μειώνοντας την ανάγκη για παρθένους πόρους.


  Πλεονεκτήματα:

 • Εξοικονόμηση πόρων: Το ανακυκλωμένο βαμβάκι ελαχιστοποιεί τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις επαναχρησιμοποιώντας υπάρχοντα υλικά.
 • Οικεία Αίσθηση: Προσφέρει την άνεση και την οικειότητα των συμβατικών βαμβακερών κλινοσκεπασμάτων.
 • Μειωμένη χρήση νερού: Η παραγωγή ανακυκλωμένου βαμβακιού απαιτεί λιγότερο νερό από το συμβατικό βαμβάκι.

 • Μειονεκτήματα:

 • Εναλλαγές στην ποιότητα: Η ποιότητα του ανακυκλωμένου βαμβακιού μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με την πηγή και τις μεθόδους επεξεργασίας.
 • Περιορισμένη γκάμα χρωμάτων: Η επίτευξη ζωντανών χρωμάτων μπορεί να είναι πιο δύσκολη με το ανακυκλωμένο βαμβάκι.

 • 6. Recycled Polyester: Το πλαστικό μεταμορφώνεται σε πρακτικό

  Ο ανακυκλωμένος πολυεστέρας προέρχεται από πλαστικά μπουκάλια μετά την χρήση, δίνοντας νέα ζωή στα πλαστικά απόβλητα.


  Πλεονεκτήματα:

 • Μείωση απορριμμάτων: Ο ανακυκλωμένος πολυεστέρας επαναχρησιμοποιεί μη- βιοδιασπώμενο πλαστικό το οποίο υπό άλλες συνθήκες θα κατέληγε σε χωματερές και ωκεανούς.
 • Ανθεκτικότητα: Είναι γνωστός για την ανθεκτικότητα και τις μακροχρόνιες ιδιότητές του. Σε σχέση με τον συμβατικό πολυεστέρα απαιτεί 59% λιγότερη ενέργεια κατά την επεξεργασία του, συμβάλλοντας στην μείωση εκπομπών CO2.
 • Γρήγορο στέγνωμα: Απορροφά αποτελεσματικά την υγρασία και στεγνώνει γρήγορα.

 • Μειονεκτήματα:

 • Απόρριψη μικροπλαστικών: Το πλύσιμο μπορεί να απελευθερώσει μικροπλαστικά σε συστήματα νερού εάν δεν διαχειρίζεται σωστά.
 • Ρύθμιση θερμοκρασίας: Ο πολυεστέρας μπορεί να μην είναι τόσο αναπνεύσιμος όσο οι φυσικές ίνες, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε δυσφορία σε θερμότερα κλίματα.

 • Επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα ύπνου Bed & Bath για να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό για εσάς περιβάλλον ύπνου!

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Sleep Well

  5 δροσερά υφάσματα για να επιβιώσεις από τον καύσωνα

  Καλοκαίρι σημαίνει βόλτες, παραλία, διακοπές, χαλάρωση και ξεκούραση.


  Αλλά για πολλούς μπορεί το καλοκαίρι να μην είναι η αγαπημένη τους εποχή. Μαζί με τον ζεστό καιρό και την λιακάδα, έρχονται και οι ζεστές μέρες και πόσο μάλλον οι ζεστές νύχτες.


  Πολλοί ειδικοί συμφωνούν ότι ένα δροσερό περιβάλλον μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αποκοιμηθούν πιο εύκολα, ενώ μελέτες έχουν αποδείξει ότι οι καλοκαιρινές υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να συμβάλλουν στην κακή ποιότητα ύπνου.


  Προκειμένου να γλυτώσουμε από αυτές τις ζεστές και εκνευρίστηκες νύχτες, επενδύουμε σε τεχνολογίες όπως συστήματα κλιματισμού, αλλά πολλές φορές αυτό μπορεί να μην είναι αρκετό ή εφικτό. Έτσι η επόμενη λύση είναι το υλικό των κλινοσκεπασμάτων που χρησιμοποιείτε.


  Για αυτό και εμείς έχουμε συγκεντρώσει τα 5 πιο δροσερά υφάσματα για το καλοκαίρι, προκειμένου να επιβιώσετε από τον καλοκαιρινό καύσωνα:


  1. Λινό

  Το Λινό είναι ένα υλικό υψηλής αξίας, ίσως το πιο κατάλληλο για τους καλοκαιρινούς μήνες. Έχει την ιδιότητα να απομακρύνει την υγρασία, ενώ ταυτόχρονα διευκολύνει την ροή αέρα, με λίγα λόγια είναι ένα ύφασμα που “αναπνέει”. Επιπλέον είναι ένα απορροφητικό ύφασμα με απαλή υφή. Λευκά είδη Λι-νό


  2. Μετάξι

  Το μετάξι είναι άλλο ένα φίνο και εξαιρετικά αναπνεύσιμο υλικό λόγω των «θυλάκων» αέρα που δημιουργεί, ελαφρύ, ανθεκτικό και βοηθάει στην ρύθμιση της θερμοκρασίας. Συγκεκριμένα, το μετάξι λειτουργεί σαν ένας «μονωτής» της θερμοκρασίας, που σημαίνει ότι εξυπηρετεί διπλό σκοπό κρατώντας σας ζεστούς τον χειμώνα και δροσερούς το καλοκαίρι. Επιπλέον, οι μεταξωτές μαξιλαροθήκες μπορούν να αποτρέψουν την δημιουργία ρυτίδων και λεπτών γραμμών. Το μετάξι, σε αντίθεση με το βαμβάκι, γλιστράει στο δέρμα σας αντί να το τραβάει, κάτι που βοηθάει το δέρμα να φαίνεται νεότερο και πιο ελαστικό. Τα οφέλη δεν σταματούν όμως εδώ, καθώς η χρήση μεταξωτής μαξιλαροθήκης προστατεύει τα μαλλιά σας, αποτρέποντας το φριζάρισμα. Λευκά είδη Μετά-ξι


  3. Bamboo

  Το Bamboo είναι ένα φιλικό προς το περιβάλλον υλικό που θα σας εξασφαλίσει δροσερές νύχτες ξεκούρασης. Αυτό το υλικό είναι πιο μαλακό από το βαμβάκι, υποαλλεργικό, ανθεκτικό στο φως, αντιβακτηριδιακό, εξαιρετικά απορροφητικό, και συμβάλλει στην κυκλοφορία του αέρα. Αυτό το ύφασμα είναι μια εξαιρετική επιλογή υλικού για σεντόνια για άτομα που έχουν επίγνωση της υγείας και της βιωσιμότητας. Λευκά είδη Bamboo


  4. Tencel

  Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα του Τενσέλ είναι η ιδιότητα του να απορροφά την υγρασία και τον ιδρώτα από το δέρμα. Συγκεκριμένα απορροφά 50% πιο γρήγορα σε σχέση με το βαμβάκι, χάρη στην νανο-τεχνολογία με την οποία έχουν κατασκευαστεί οι ίνες του. Λευκά είδη Ten-cel


  5. Βαμβάκι με ύφανση Περκάλι

  Η απαλότητα του βαμβακιού μαζί με την ιδιαίτερη ύφανση περκάλι, συνδυάζει την απαλότητα με την καινοτομία, προσφέροντάς σας μια πιο οικονομική λύση σε σχέση με τα προηγούμενα υφάσματα. Λευκά είδη Βαμ-βάκι με Ύφανση Περκάλι


  Επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα ύπνου Bed & Bath για να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό για εσάς περιβάλλον ύπνου!

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Home Tips

  Ριχτάρια & Διακόσμηση: 5 υπέροχες προτάσεις

  Τα ριχτάρια είναι αναμφίβολα ένας τέλειος και απλός τρόπος να ανανεώσετε τον χώρο σας, δίνοντάς του άνεση και στυλ! Γιατί; Είναι super πολυχρηστικά, αφού μπορούν να χρησιμοποιηθούν με πολλούς τρόπους, όχι μόνο στον καναπέ ή το κρεβάτι, αλλά και σε πολλά άλλα έπιπλα, όπως καρέκλες, πολυθρόνες, σκαμπό κ.ά. Στην Bed & Bath διαθέτουμε ριχτάρια για όλα τα γούστα και παρακάτω, σας προτείνουμε 5 απλούς τρόπους να τα διακοσμήσετε και να τα συνδυάσετε, δημιουργώντας την ιδανική ατμόσφαιρα!


  1. Η «Κουρτίνα»

  κουρτίνα ριχτάρι

  Τοποθετήστε το ριχτάρι στη γωνία ή το μπράτσο του καναπέ σας και αφήστε το να πέσει χαλαρά σαν «κουρτίνα». Μπορείτε να το συνδυάσετε και με ένα μαξιλάρι, δημιουργώντας την πιο στυλάτη και ζεστή γωνιά στο σαλόνι σας! Εναλλακτικά, μπορείτε να απλώσετε το ριχτάρι σας με τον ίδιο τρόπο, διαγώνια, σε κάποια από τις κάτω γωνίες του κρεβατιού σας για extra cozy διάθεση στο υπνοδωμάτιό σας!


  2. Απλώς διπλώστε το

  διπλωμένο ριχτάρι

  Αν είστε λάτρης μιας πιο οργανωμένης αισθητικής, ένα διπλωμένο ριχτάρι θα δώσει αμέσως μια αίσθηση άνεσης και ζεστασιάς στο χώρο σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε, είναι να διπλώσετε το ριχτάρι σας στο μέγεθος που επιθυμείτε, και να το τοποθετήσετε είτε πάνω σε ένα σκαμπό, είτε στην άκρη του κρεβατιού ή του καναπέ σας. Όπου και να το βάλετε, θα δώσει μια υπέροχη πινελιά στο χώρο σας και δεν θα σας απογοητεύσει!


  3. Το επιμελώς… «ατημέλητο»

  ελαφρώς τσαλακωμένο ριχτάρι

  Ιδανικό για το υπνοδωμάτιο, αλλά -γιατί όχι;- και για το σαλόνι, ένα ελαφρώς τσαλακωμένο ριχτάρι προσφέρει αμέσως μια χαλαρή και φιλόξενη ατμόσφαιρα στο χώρο σας, ενώ δίνει ξεχωριστό στυλ, αφού φαίνεται σαν να βρέθηκε εκεί αβίαστα! Τοποθετείστε το όπως θέλετε, στις γωνίες του κρεβατιού ή του καναπέ σας, «τσαλακώνοντάς» το ελαφρώς και είστε πανέτοιμοι!


  4. Γεωμετρίες

  ριχτάρι στο κάτω μέρος του κρεβατιού

  Αν σας αρέσει να δημιουργείτε γεωμετρίες στο χώρο σας, τότε αυτός ο τρόπος είναι ο πιο κατάλληλος για σας. Απλώστε το ριχτάρι στο κάτω μέρος του κρεβατιού σας, ώστε να βρίσκεται σε παράλληλη θέση με το κεφαλάρι ή τον τοίχο. Θα δημιουργήσετε αμέσως μια ευχάριστη αίσθηση ασφάλειας και ζεστασιάς στην ατμόσφαιρα!


  5. Γίνετε πιο δημιουργικοί

  ριχτάρι σε ξύλινη καρέκλα

  Όπως είπαμε, τα ριχτάρια είναι super πολυχρηστικά, γι’ αυτό εκμεταλλευτείτε αυτό το εξαιρετικό χαρακτηριστικό τους! Μπορείτε να τα τοποθετήσετε, για παράδειγμα, σε ένα καλάθι ή σε μια καρέκλα και να αξιοποιήσετε έτσι έναν άδειο χώρο στο σπίτι σας, δίνοντας παράλληλα κομψές και πρωτότυπες πινελιές που δεν θα περάσουν απαρατήρητες! 

  Επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα ύπνου Bed & Bath για να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό για εσάς περιβάλλον ύπνου!

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Bed & Linen

  Κλινοσκεπάσματα από ύφασμα Tencel | Γιατί να τα επιλέξω;

  Όπως έχουμε επισημάνει σε πολλά άρθρα, τα σεντόνια στα οποία κοιμόμαστε είναι εξίσου σημαντικά με το στρώμα ή το κρεβάτι μας, για την εξασφάλιση της καλύτερης ποιότητας ύπνου. Το βιολογικό ύφασμα Tencel, με την χαρακτηριστική υφή μεταξιού και γνωστό για την ανθεκτικότητά του, προέρχεται από το ξύλο του ευκαλύπτου και συγκαταλέγεται στα top υφάσματα της αγοράς! Δείτε παρακάτω όλα τα οφέλη του υφάσματος Tencel και ανακαλύψτε τα κλινοσκεπάσματα της Bed & Bath από αυτό το εξαιρετικό υλικό!


  1. Απαλότητα που διαρκεί!

  Τα σεντόνια Tencel είναι από τα πιο απαλά σεντόνια της αγοράς. Χάρη στην ύφανσή τους με λεπτές ίνες, προσφέρουν υπέροχη αίσθηση άνεσης στο δέρμα, ενώ η χαρακτηριστική μεταξένια υφή τους, σας εξασφαλίζει τις καλύτερες συνθήκες ύπνου. Ακόμη, το υλικό Tencel είναι ένα εξαιρετικά ανθεκτικό υλικό, και στο πλυντήριο, και έτσι θα απολαμβάνετε απαλότητα που θα αντέχει στο χρόνο!


  2. Βιωσιμότητα

  Χωρίς αμφιβολία, ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του υφάσματος Tencel είναι ότι αποτελεί ένα βιώσιμο υλικό, που σημαίνει ότι ο αντίκτυπός του στο περιβάλλον είναι σχεδόν ανύπαρκτος. Κατά τη διαδικασία παραγωγής του, χρησιμοποιούνται ξύλα από δέντρα που προέρχονται από δάση με βιώσιμη υλοτομία, ενώ η ίδια η παραγωγή είναι κυκλική, που σημαίνει ότι το 99% των χημικών ουσιών που χρησιμοποιούνται, ανακτάται και ανακυκλώνεται. Βιοδιασπώμενες αλλά και κομποστοποιήσιμες, οι ίνες που χρησιμοποιούνται στο Tencel, μπορούν να επιστρέψουν πλήρως στη φύση, χωρίς να δημιουργήσουν περαιτέρω απόβλητα.


  3. Το ιδανικό περιβάλλον ύπνου!

  Χάρη στη σύνθεσή τους, τα κλινοσκεπάσματα από Tencel, είναι super απορροφητικά, και άρα, ιδανικά για άτομα που υποφέρουν από νυχτερινές εφιδρώσεις ή ζεσταίνονται εύκολα στον ύπνο τους. Παράλληλα, είναι ένα υλικό που αναπνέει πολύ καλά, διατηρώντας σταθερή τη θερμοκρασία μας ενώ κοιμόμαστε, κρατώντας μας δροσερούς το καλοκαίρι και ζεστούς τον χειμώνα. Θυμηθείτε: οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η σωστή θερμοκρασία στο κρεβάτι μας, είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για τον καλό ύπνο!


  4. Αντίο… σιδέρωμα!

  Ένα ακόμη σημαντικό πλεονέκτημα των σεντονιών από Tencel, είναι ότι δεν δημιουργούν εύκολα ζάρες, και άρα, μαντέψτε: δεν χρειάζονται τόσο συχνά σιδέρωμα! Διπλώνονται πανεύκολα, και αν είστε προσεκτικοί, δεν θα τσαλακωθούν καθόλου και θα σας απαλλάξουν από την άχαρη διαδικασία του σιδερώματος, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνετε κομψά και τακτοποιημένα σεντόνια!


  5. Φρεσκάδα και καθαριότητα

  Λόγω της περιεκτικότητάς του σε κυτταρίνη, η οποία συμβάλλει στην επιβράδυνση της ανάπτυξης βακτηρίων, το Tencel είναι ένα super αντιβακτηριδιακό ύφασμα, κατάλληλο για άτομα με αλλεργίες ή δερματικές ευαισθησίες. Η αναπνευσιμότητά του, όπως αναφέραμε και παραπάνω, είναι σίγουρα ο βασικός παράγοντας που το καθιστά «εχθρό» των βακτηρίων. Επομένως, τα σεντόνια σας από Tencel, θα διατηρούνται φρέσκα και καθαρά για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, προσφέροντάς σας τις καλύτερες συνθήκες ύπνου!


  Επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα ύπνου Bed & Bath για να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό για εσάς περιβάλλον ύπνου!

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Home Tips

  Ανοιξιάτικο καθάρισμα: χρήσιμα tips για να υποδεχθείτε την άνοιξη

  Όλοι έχουμε μια καθημερινή ρουτίνα καθαριότητας σπιτιού. Ωστόσο, σπάνια οργανώνουμε το χρόνο μας για έναν βαθύ καθαρισμό. Ε, λοιπόν, δεν υπάρχει καλύτερη περίοδος από την άνοιξη, για να κάνετε ένα καλό «home reset»! Τώρα, που μαζί με τον καιρό, ανοίγει και η διάθεση, είναι η κατάλληλη στιγμή να καθαρίσετε σε βάθος το σπίτι σας και να ανανεώσετε τον χώρο και την διάθεσή σας! Διαβάστε παρακάτω μερικά απλά και έξυπνα tips για να υποδεχτείτε την άνοιξη με το πιο αστραφτερό σπίτι!


  Πώς να ξεκινήσω;

  Συχνά, η σκέψη ενός βαθύ καθαρισμού μοιάζει τρομακτική και όλα μας φαίνονται ένα τεράστιο βουνό. Δοκιμάστε να κάνετε την διαδικασία του καθαρισμού πιο ευχάριστη, επιλέγοντας, για παράδειγμα, καθαριστικά που σας αρέσουν και μυρίζουν όμορφα! Βάλτε πρόγραμμα και οργανώστε σωστά την μέρα που θα αφιερώσετε στον καθαρισμό, ώστε να έχετε αρκετό χρόνο και να μην σκέφτεστε χρονικές προθεσμίες. Διαλέξτε μια χαρούμενη playlist με τραγούδια που σας ξεσηκώνουν και… διασκεδάστε το!


  Η λεπτομέρεια… μετράει!

  Σε έναν βαθύ καθαρισμό ενός σπιτιού, ένα συχνό λάθος είναι ότι, πολλές φορές ασχολούμαστε αποκλειστικά με επιφάνειες όπως πατώματα και έπιπλα, παραβλέποντας τοίχους, ταβάνια, σοβατεπί, αλλά και φωτιστικά ή έλικες που κρέμονται από το ταβάνι, μέρη που μπορούν να συσσωρεύσουν αρκετή σκόνη και μικροοργανισμούς, τα οποία εν τέλει, διαχέονται στην ατμόσφαιρα, ρυπαίνοντας τον χώρο. Αυτή την άνοιξη, κάντε τη διαφορά και ασχοληθείτε εντατικά με αυτά τα σημεία, για να απολαμβάνετε πραγματική αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας σε κάθε σημείο του σπιτιού σας!


  Χαλιά και κουρτίνες: ήρθε η ώρα!

  Είναι σίγουρα από τις πιο «βαριές» δουλειές όταν μιλάμε για βαθύ καθαρισμό, αλλά είναι πολύ σημαντικό να γίνουν, αν θέλουμε να ζούμε σε ένα υγιεινό περιβάλλον. Όσον αφορά τις κουρτίνες, καλό είναι να τις πλένουμε τουλάχιστον 1-2 φορές το χρόνο, σε πρόγραμμα για ευαίσθητα ρούχα, χρησιμοποιώντας κάποιο ήπιο απορρυπαντικό και μαλακτικό. Θα εντυπωσιαστείτε με το πόσο φρέσκιες θα είναι όταν τις ξανακρεμάσετε! Τώρα, για το πλύσιμο των χαλιών, αν έχετε πολλά κομμάτια, ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να τα εμπιστευτείτε σε επαγγελματίες, τόσο για τον καθαρισμό, όσο και για τη φύλαξή τους, μέχρι τον επόμενο χειμώνα. Αν βέβαια έχετε την διάθεση, τον χρόνο, αλλά και τον χώρο, μπορείτε να ασχοληθείτε ενδελεχώς και μόνοι σας, σαπουνίζοντας, ξεπλένοντας και αφήνοντάς τα στον ήλιο.


  Καθαρό κρεβάτι… για όνειρα γλυκά!

  Το υπνοδωμάτιο είναι αναμφίβολα ένας πολύ σημαντικός χώρος στο σπίτι μας, άρα και ένας από τους χώρους στους οποίους πρέπει να δώσουμε την απαραίτητη προσοχή και φροντίδα όταν θέλουμε να τον καθαρίσουμε. Εκτός από τους τοίχους, τα πατώματα και τις ντουλάπες, δώστε έμφαση στο κρεβάτι σας, ξεκινώντας από το στρώμα. Φροντίστε πάντα για προστατευτικά στρώματος και μαξιλαριών, ώστε να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής τους, αλλά και να τα κρατάτε φρέσκα και καθαρά για μεγαλύτερο διάστημα. Αερίστε τα μαξιλάρια σας και τοποθετήστε φρεσκοπλυμένα σεντόνια. Θα νιώσετε κατευθείαν ανανεωμένοι, όταν ξαπλώσετε στο… ανοιξιάτικο κρεβάτι σας!


  Οι τελικές… «πινελιές»!

  Αφού τελειώσετε με τον καθαρισμό του σπιτιού σας, βεβαιωθείτε ότι δεν έχετε ξεχάσει μέρη όπως, πόμολα πόρτας, λαβές παραθύρων ή ντουλαπιών, πληκτρολόγια υπολογιστών ή τηλεφώνων, σημεία που ακουμπάμε όλη την ώρα, αλλά τις περισσότερες φορές, παραλείπουμε να καθαρίσουμε. Δώστε επιπλέον αίσθηση φρεσκάδας αρωματίζοντας τους χώρους είτε με κάποιο ειδικό σπρέι, είτε με αρωματικά κεριά και αιθέρια έλαια. Επιλέξτε αρώματα που σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα και άνετα και είστε έτοιμοι να υποδεχθείτε την άνοιξη ακριβώς όπως πρέπει! 


  Επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα ύπνου Bed & Bath για να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό για εσάς περιβάλλον ύπνου!

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Sleep Well

  6 απλά tips για να βελτιώσετε το πρόγραμμα ύπνου σας!

  Ο ποιοτικός ύπνος αποτελεί θεμέλια λίθο για μια πιο εύκολη και παραγωγική καθημερινότητα, ενώ συμβάλλει τόσο στην σωματική, όσο και στην ψυχική μας υγεία και ισορροπία. Συχνά, οι υποχρεώσεις μας, σε συνδυασμό με την εκάστοτε ρουτίνα του κάθε ανθρώπου, τείνουν να επηρεάζουν και το πρόγραμμα του ύπνου μας. Διαβάστε παρακάτω μερικές απλές συμβουλές για να βελτιώσετε το πρόγραμμα του ύπνου σας και απολαύσετε μια πιο… ξεκούραστη καθημερινότητα!


  1. Περπατήστε

  Το να είμαστε δραστήριοι μέσα στη μέρα, όσον αφορά το σώμα μας, εκτός του ότι συμβάλλει σε μια καλύτερη υγεία γενικότερα, παράλληλα μπορεί να βοηθήσει και στον ύπνο μας. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι υπερβολικό· 20 με 30 λεπτά γρήγορο περπάτημα την ημέρα, μπορούν να βελτιώσουν αποτελεσματικά το πρόγραμμα του ύπνου σας και να κάνουν τη διαφορά!


  2. Οργανώστε τα γεύματά σας

  Όπως είναι γνωστό, η διατροφή είναι το «καύσιμο» του οργανισμού μας, γι’ αυτό είναι σημαντικό να φροντίζουμε για την καλή της ποιότητα. Ωστόσο, είναι επίσης βασικό το πότε, καθώς και το πόσο συχνά τρώμε, σύμφωνα με τους ειδικούς. Προσπαθήστε να τρώτε γεύματα σταθερές ώρες κάθε μέρα, πράγμα που θα βοηθήσει στη ρύθμιση του ύπνου σας, καθώς και του υπόλοιπου ημερήσιου προγράμματός σας και φυσικά, αποφύγετε τα βαριά γεύματα τουλάχιστον 2 με 3 ώρες πριν τον ύπνο.


  3. Αποφύγετε τις οθόνες πριν τον ύπνο

  Οι ηλεκτρονικές συσκευές προκαλούν νοητική διέγερση, δημιουργώντας δυσκολία στον οργανισμό να χαλαρώσει και να μπει σε διαδικασία ξεκούρασης. Επίσης, το γνωστό «μπλε φως» που εκπέμπουν, μπορεί να διαταράξει το σύστημα του οργανισμού που είναι υπεύθυνο για την πρόκληση ύπνου. Μία ώρα χωρίς οθόνη πριν τον ύπνο είναι ιδανική, αλλά μπορείτε να ξεκινήσετε και με 10 ή 15 λεπτά, αυξάνοντας το χρόνο σταδιακά. Απενεργοποιήστε τις ηλεκτρονικές συσκευές και εναλλακτικά, προτιμήστε κάποιο βιβλίο ή ακούστε κάτι πριν κοιμηθείτε και δείτε την διαφορά άμεσα!


  4. Πείτε «όχι» στο αλκοόλ αργά το βράδυ

  Κατά την επεξεργασία του αλκοόλ από το σώμα μας, διαταράσσονται σε μεγάλο βαθμό οι φυσιολογικές λειτουργίες του οργανισμού που σχετίζονται με τον ύπνο. Όταν καταναλώνουμε αλκοόλ πριν κοιμηθούμε, μειώνουμε αυτομάτως την ποιότητα του ύπνου μας (π.χ. ξυπνάμε πιο συχνά μέσα στη νύχτα, δεν κοιμόμαστε συνεχόμενα κ.ά.). Παρόλο που νομίζουμε ότι το αλκοόλ μπορεί να μας χαλαρώσει, στην πραγματικότητα αυτό δεν ισχύει. Αν πίνετε κάθε μέρα πριν κοιμηθείτε, φροντίστε να μειώσετε την ποσότητα και προσπαθήστε να είναι τουλάχιστον μία ώρα πριν τον ύπνο.


  5. Σηκωθείτε από το κρεβάτι αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε

  Αν δεν σας πιάνει ύπνος και στριφογυρίζετε στο κρεβάτι, είναι προτιμότερο να σηκωθείτε για λίγα λεπτά. Το να παραμένουμε στο κρεβάτι κοιτώντας το ρολόι, μας προκαλεί άγχος και επιτείνει την αϋπνία μας. Σηκωθείτε λοιπόν από το κρεβάτι σας, αφήστε τον φωτισμό του χώρου χαμηλά, αποφύγετε τις ηλεκτρονικές συσκευές και επιδοθείτε σε μια δραστηριότητα που σας ηρεμεί. Επιστρέψτε πάλι στο κρεβάτι όταν σας πιάσει υπνηλία.


  6. Δημιουργήστε την κατάλληλη ατμόσφαιρα για ύπνο

  Το περιβάλλον που κοιμόμαστε, δεν είναι φυσικά μικρής σημασίας ως προς την ποιότητα του ύπνου μας και είναι σημαντικό να το προσέχουμε, αν θέλουμε να κοιμόμαστε πιο εύκολα και πιο καλά. Φροντίστε για την διατήρηση ενός ήσυχου περιβάλλοντος ύπνου, με χαμηλό έως καθόλου φωτισμό και φυσικά, ασχοληθείτε με την θερμοκρασία του χώρου σας, ώστε να είναι κατάλληλη για έναν άνετο ύπνο, χωρίς υπερβολική ζέστη ή κρύο.

  Επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα ύπνου Bed & Bath για να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό για εσάς περιβάλλον ύπνου!

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Home Tips

  5 ρομαντικές ιδέες για Άγιο Βαλεντίνο… στο σπίτι!

  Όλες οι μέρες του χρόνου είναι ευκαιρίες να δείχνουμε την αγάπη μας στους σημαντικούς ανθρώπους της ζωής μας, άρα γιατί να μην αρπάξετε και την ευκαιρία που σας δίνει η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, να κάνετε το πρόσωπο που αγαπάτε να νιώσει ξεχωριστό; Για να το πετύχετε αυτό, δεν είναι απαραίτητα ούτε τα ακριβά δώρα, ούτε τα πολυτελή εστιατόρια· τις περισσότερες φορές, τα απλά είναι που κάνουν τη διαφορά! Διαβάστε παρακάτω 5 ιδέες για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, για να περάσετε το πιο αξέχαστο και ρομαντικό ραντεβού για δύο… στο σπίτι σας!


  1. Δείπνο με κεριά

  Δεν θα μπορούσε, φυσικά, να λείπει από αυτή τη λίστα το all-time-classic δείπνο με κεριά! Αν σας αρέσει να μαγειρεύετε, μπορείτε να προετοιμάσετε εσείς το δείπνο, αλλιώς μπορείτε να παραγγείλετε από το αγαπημένο σας εστιατόριο. Το σημαντικό είναι η ατμόσφαιρα που θα φτιάξετε: στρώστε όμορφα το τραπέζι, στολίστε το με κεριά ή/και ροδοπέταλα και χαμηλώστε τον έντονο φωτισμό. Βάλτε την αγαπημένη σας μουσική και είστε πανέτοιμοι!


  2. «Πικνίκ»… στο σαλόνι

  Επιλέξτε την αγαπημένη σας ρομαντική (ή μη) ταινία και φτιάξτε ατμόσφαιρα: κεριά, χαμηλός φωτισμός και απλώστε στο πάτωμα μια κουβέρτα ή ένα πάπλωμα. Διαλέξτε τα αγαπημένα σας σνακ και συνοδεύστε με ένα μπουκάλι κρασιού ή σαμπάνιας! Δε χρειάζεστε τίποτα άλλο, πιστέψτε μας!


  3. Game night

  Αν θέλετε να οργανώσετε κάτι πιο πρωτότυπο, απολαύστε μια βραδιά διασκέδασης και παιχνιδιού με τον/την σύντροφό σας! Διαλέξτε το αγαπημένο σας επιτραπέζιο παιχνίδι (μπορεί να είναι από παντομίμα, μέχρι παιχνίδι με τράπουλα), προμηθευτείτε σνακ και αφεψήματα που σας αρέσουν, και έτοιμο το πιο fun ραντεβού του Αγίου Βαλεντίνου!


  4. Μαγειρέψτε μαζί

  Αν απολαμβάνετε και οι δύο το μαγείρεμα, τότε είναι η τέλεια ευκαιρία! Μπορείτε να φτιάξετε από κοινού το μενού και να μαγειρέψετε μαζί τα πιάτα, αλλιώς μπορεί ο ένας να αναλάβει, για παράδειγμα, το ορεκτικό και το επιδόρπιο και ο άλλος το κυρίως γεύμα. Αν κάνετε το δεύτερο, μην μοιραστείτε με το ταίρι σας τι σκοπεύετε να φτιάξετε, ώστε να υπάρχει σασπένς μέχρι τη στιγμή της αποκάλυψης των πιάτων!


  5. Home spa

  Όλοι έχουμε ανάγκη από χαλάρωση, και η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου μπορεί να είναι η ιδανική ευκαιρία! Φτιάξτε την ατμόσφαιρα στο χώρο σας, με αρωματικά κεριά, χαμηλό φωτισμό και την αγαπημένη σας μουσική υπόκρουση. Ετοιμάστε μάσκες προσώπου (είτε χειροποίητες, είτε συσκευασμένες) και χαλαρώστε στον καναπέ ή το κρεβάτι σας μην κάνοντας τίποτα! Μπορείτε ακόμη και να κάνετε μασάζ ο ένας στον άλλο, για να αποβάλλετε την ένταση της ημέρας και να χαλαρώσετε ακόμη περισσότερο.

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Bed & Linen

  Απαλή… φρεσκάδα μετά το μπάνιο!

  Οι πετσέτες είναι ένα αξεσουάρ που χρειάζεται κάθε μπάνιο, καθώς εξυπηρετούν πληθώρα καθημερινών διαδικασιών. Ακριβώς επειδή τις χρησιμοποιούμε πολλές φορές μέσα στη μέρα μας, και με βασικό σκοπό την καθαριότητα, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε το υλικό και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους.
  Η σειρά NUA COTTON, με είδη μπάνιου όπως πετσέτες, μπουρνούζια κ.ά., σε τεράστια ποικιλία μεγεθών και χρωμάτων, είναι αυτό ακριβώς που ψάχνατε τόσο καιρό.


  100% βαμβάκι | 100% απαλότητα

  Όλα τα είδη της σειράς NUA COTTON, αποτελούνται από 100% εξαιρετικής ποιότητας βαμβάκι nua, πράγμα που τα καθιστά και extra απορροφητικά.
  Με την μοναδική αίσθηση απαλότητας που προσφέρουν, δεν θα θέλετε να τα αποχωριστείτε με τίποτα! Κι αν έχετε ήδη προμηθευτεί για εσάς, είναι αναμφισβήτητα ένα υπέροχο και χρήσιμο δώρο για τα αγαπημένα σας πρόσωπα.


  Το αιώνιο ερώτημα: πετσέτα ή μπουρνούζι;

  Οι πετσέτες είναι, όπως είπαμε, ένα απαραίτητο αξεσουάρ για το μπάνιο μας και μπορούμε να τις συναντήσουμε σε πολλά και διάφορα μεγέθη, πράγμα που τις καθιστά εξαιρετικά εύχρηστες και πρακτικές στην καθημερινότητά μας.
  Το μπουρνούζι από την άλλη, μπορεί να μην έχει τις αντίστοιχες πρακτικές εφαρμογές, η πολυτέλεια όμως που προσφέρει αγκαλιάζοντας όλο το σώμα μας και στεγνώνοντάς μας στο λεπτό, είναι αξεπέραστη.
  Όταν βέβαια, μιλάμε για την παιδική ηλικία, το μπουρνούζι ανακηρύσσεται σίγουρα νικητής· εκτός από τη ζέστη και την άνεση που παρέχει σε όλο το σώμα, κάνει το στέγνωμα και το σκούπισμα του παιδιού μετά το μπάνιο πολύ πιο εύκολό, αλλά και διασκεδαστικό.


  Αλλεργίες και βακτήρια: έχετε γεια!

  Όλα τα υπέροχα προϊόντα της σειράς NUA COTTON, είναι η ιδανική επιλογή αν υποφέρετε από αλλεργίες ή αν έχετε ευαίσθητο δέρμα.
  Αλλά ακόμη και τίποτα από τα παραπάνω να μη συμβαίνει, όλοι θέλουμε να είμαστε σίγουροι ότι τα πιο απαραίτητα αξεσουάρ του μπάνιου μας, είναι όχι μόνο όμορφα και απαλά, αλλά μπορούν να μας προστατεύσουν από τα βακτήρια και να περιορίσουν τις αλλεργίες μας.
  Πολλές πετσέτες ή μπουρνούζια συνθετικών υλικών, όχι μόνο δεν είναι φιλικά προς το δέρμα μας, αλλά συσσωρεύουν πολύ σύντομα μικρόβια και βακτήρια, που δεν φαίνονται με γυμνό μάτι.
  Αντιθέτως, προϊόντα αποτελούμενα από 100% βαμβάκι, εγγυώνται όχι μόνο απολαυστική απαλότητα μετά το μπάνιο, αλλά και πραγματική καθαριότητα.


  Πατάκι μπάνιου, η χαρά των μικροβίων #not

  Το πατάκι του μπάνιου συσσωρεύει πολλή υγρασία κατά τη διάρκεια του ντους, με αποτέλεσμα να μετατρέπεται στο ιδανικό σπίτι για τα μικρόβια. Ακόμη, λόγω της υγρασίας που εγκλωβίζεται στις ίνες του, συχνά μπορούμε να εντοπίσουμε ακόμα και μούχλα, που είναι όχι απλώς αποκρουστική, αλλά -το κυριότερο- βλαβερή για την υγεία μας.
  Τα 100% βαμβακερά πατάκια της σειράς NUA COTTON, είναι από μόνα τους εξαιρετικά απορροφητικά, με αποτέλεσμα να στεγνώνουν πολύ γρήγορα και να αποβάλλουν εύκολα την περιττή υγρασία.
  Τα περισσότερα πατάκια που κυκλοφορούν στο εμπόριο, μπορεί να χρειάζονται ακόμη και μια φορά την εβδομάδα πλύσιμο, ειδικά αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι.
  Επιλέγουμε λοιπόν NUA COTTON και έχουμε το κεφάλι μας ήσυχο!

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Bed & Linen

  Τεχνική stone washing και… αντίο σιδέρωμα!

  Το stone washing, δηλαδή το πλύσιμο με πέτρες, είναι μια τεχνική κατασκευής υφασμάτων που χρησιμοποιείται για να δοθεί στο ύφασμα μια «φθαρμένη» εμφάνιση. Ωστόσο, το πλύσιμο με πέτρες έχει και αρκετά οφέλη, καθώς κάνει το ύφασμα εξαιρετικά απαλό, ενώ ταυτόχρονα ενισχύει την ευκαμψία, και, κατ’ επέκταση, την ανθεκτικότητά του.
  Πάμε να δούμε τι ακριβώς είναι το stone washing και γιατί αξίζει να επιλέξετε ένα τέτοιο ύφασμα!


  Ένα με τη φύση

  Η τεχνική stone washing είναι μια φυσική τεχνική παραγωγής υφασμάτων· χρησιμοποιούνται πέτρες όπως η ηφαιστειακή πέτρα ή η ελαφρόπετρα, και μέσω της τριβής που δημιουργείται μεταξύ τους, οι πέτρες «φθείρουν» με φυσικό τρόπο το ύφασμα, γεγονός που αυξάνει την ελαστικότητα αλλά και την απαλότητα του υλικού.
  Με την τεχνική αυτή, το ύφασμα μαλακώνει φυσικά, σε αντίθεση με τις στερεοτυπικές τεχνικές, που χρησιμοποιούν χημικές ή/και τοξικές ουσίες, προκειμένου να δημιουργηθούν απαλά υφάσματα.
  Ακόμη, επιλέγοντας stonewashed υφάσματα, επιλέγετε απαλότητα που διαρκεί, σε αντίθεση με άλλου είδους υφάσματα, που είναι μαλακά μόνο στην αρχή και χάνουν αυτή τους την ιδιότητα μετά τις πρώτες πλύσεις.


  Όνειρα γλυκά

  Όλοι αξίζουμε έναν καλό ύπνο για να έχουμε και μια καλή ψυχική και σωματική υγεία. Με κλινοσκεπάσματα που έχουν πλυθεί με πέτρες, θα έχετε σίγουρα τα πιο γλυκά όνειρα! Οι πέτρες δίνουν στο ύφασμα μια εξαιρετικά απαλή υφή που αγκαλιάζει το δέρμα και δημιουργεί μια μοναδική αίσθηση χαλάρωσης και φρεσκάδας!
  Παράλληλα, τα stonewashed υφάσματα είναι εξαιρετικά ελαφριά και αναπνέουν, με αποτέλεσμα να είναι δροσερά το καλοκαίρι και ζεστά το χειμώνα, κάνοντας τον ύπνο μας άνετο και ξεκούραστο όλο το χρόνο!


  Περιποίηση & Φροντίδα

  Ποτέ η φροντίδα των σεντονιών δεν ήταν τόσο εύκολη!
  Κερδίστε πολύτιμο χρόνο, με υφάσματα της τεχνικής stone washing, αφού δεν χρειάζονται καθόλου σιδέρωμα! Η μοναδική υφή τους προσδίδει διαχρονική και χαλαρή κομψότητα σε κάθε υπνοδωμάτιο.
  Επίσης, τα κλινοσκεπάσματα αυτά μπορούν να πλυθούν στο πλυντήριο ρούχων σας, με κρύο νερό και σε ήπια θερμοκρασία.


  Ανθεκτικότητα: Ναι! Αλλεργίες: Όχι!

  Τα stonewashed υφάσματα είναι εξαιρετικά ανθεκτικά, χωρίς να χάνουν την ποιότητα αλλά και το χρώμα τους. Με άλλα λόγια: φθείρονται και ξεθωριάζουν πολύ δύσκολα και δεν θα χρειαστεί να τα αλλάξετε για μεγάλο διάστημα.
  Υποφέρετε από αλλεργίες; Έχετε ευαίσθητο δέρμα; Τότε τα κλινοσκεπάσματα που έχουν πλυθεί με πέτρες, είναι τα καταλληλότερα για σας. Με ίνες που αναπνέουν, τα υφάσματα αυτά δεν παγιδεύουν σκόνη ή/και μικροοργανισμούς, κάνοντάς τα ιδανικά και για μικρά παιδιά!


  Επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα ύπνου Bed & Bath για να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό για εσάς περιβάλλον ύπνου!

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Bed & Linen

  4 λόγοι που αξίζει να αγοράσετε μια παπλωματοθήκη!

  Η παπλωματοθήκη -όπως δηλώνει και το όνομά της- είναι γνωστή για την προστασία που παρέχει στο πάπλωμά μας από τυχόν λεκέδες, σκόνη κ.ά. Όμως δεν είναι μόνο αυτό! Πάμε να δούμε όλα τα οφέλη μιας παπλωματοθήκης και γιατί θα έπρεπε να είχατε ήδη (τουλάχιστον) μία!


  Ευκολία στο πλύσιμο

  Τα παπλώματα είναι συνήθως ογκώδη και βαριά, γεγονός που καθιστά δύσκολο το πλύσιμό τους, και πόσο μάλλον συχνά. Σε αντίθεση με το πάπλωμα, μια παπλωματοθήκη είναι πολύ πιο ελαφριά και μικρή σε όγκο, με αποτέλεσμα να καθαρίζεται και να αποθηκεύεται πολύ πιο εύκολα, σε σύγκριση με ένα ολόκληρο πάπλωμα. Ακόμη, πολλά παπλώματα δεν μπαίνουν καν στο πλυντήριο και χρειάζονται στεγνό καθάρισμα, το οποίο μπορεί να σας κοστίσει ακριβά. Χρησιμοποιώντας μια παπλωματοθήκη, διατηρείτε το πάπλωμά σας καθαρό και το κεφάλι σας ήσυχο!


  Mix & Match

  Ένας ακόμη λόγος που λατρεύουμε τις παπλωματοθήκες είναι γιατί χάρη σε αυτές, μπορούμε να ανανεώνουμε όποτε θέλουμε τον χώρο μας! Σκεφτείτε να έχετε βάψει το δωμάτιό σας με ένα νέο χρώμα, και να έχετε ξεμείνει με εκείνο το παλιό πάπλωμα που έχετε βαρεθεί, αλλά δεν θέλετε να το αλλάξετε, γιατί είναι ακόμα σε καλή ποιότητα. Προμηθευτείτε λοιπόν μια νέα παπλωματοθήκη και μεταμορφώστε τον χώρο σας όπως σας αρέσει!


  Εξοικονομήστε χρήματα & κερδίστε στυλ!

  Οι παπλωματοθήκες είναι πολύ πιο οικονομικές συγκριτικά με ένα ολόκληρο πάπλωμα, οπότε μπορείτε να αγοράσετε σε διάφορα χρώματα και σχέδια, και να ανανεώνετε το δωμάτιο ανάλογα με την διάθεσή σας! Επίσης, για τους πιο ζεστούς μήνες του χρόνου, που δεν θα χρησιμοποιείτε το πάπλωμα, μια παπλωματοθήκη μπορεί να λειτουργήσει και ως ελαφρύ κάλυμμα για το κρεβάτι σας αντί για κουβέρτα, αλλά ακόμη, μια φανταχτερή παπλωματοθήκη για παράδειγμα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν ριχτάρι κρεβατιού για υπνοδωμάτιο με στυλ!


  Άνετος ύπνος

  Αν η υφή του παπλώματός σας έχει φθαρεί με τα χρόνια ή αν έχετε πάπλωμα από ευαίσθητα υλικά (όπως π.χ. πούπουλο), μια παπλωματοθήκη θα σας σώσει! Εκτός του ότι θα κοιμάστε άνετα στην μαλακή επιφάνεια της παπλωματοθήκης, θα διατηρήσετε την καλή κατάσταση του παπλώματός σας για μεγαλύτερο διάστημα. Επιπλέον, μια παπλωματοθήκη μπορεί να ρυθμίσει και την θερμοκρασία του παπλώματος ·επιλέξτε βαμβακερή παπλωματοθήκη για τους πιο κρύους μήνες και παπλωματοθήκη από λινό για τους λιγότερο δροσερούς- και απολαύστε άνετο και ξεκούραστο ύπνο όλο το χρόνο!


  Επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα ύπνου Bed & Bath για να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό για εσάς περιβάλλον ύπνου!

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Sleep Well

  Ο ύπνος… του πρωταθλητή!

  Ο ποιοτικός ύπνος είναι ζωτικής σημασίας τόσο για την σωματική, όσο και για την ψυχική μας υγεία και ευεξία. Η επιλογή του στρώματος ύπνου μας, είναι επομένως μια πολύ σημαντική επένδυση. Ένα στρώμα δεν πρέπει απλώς να ταιριάζει στις διαστάσεις του κρεβατιού μας και να είναι φαινομενικά άνετο· πρέπει να παρέχει την απαραίτητη στήριξη στο σώμα μας ενώ κοιμόμαστε, αλλιώς κινδυνεύουμε μακροπρόθεσμα από πόνους στη σπονδυλική στήλη και άλλα μυοσκελετικά προβλήματα. Ειδικά αν έχουμε μια καθημερινότητα με απαιτήσεις (αθλητισμός, πολύωρη ορθοστασία, χειρωνακτική εργασία κ.ά.), ή υποφέρουμε συχνά από πόνους στη μέση, στον αυχένα, στα πόδια, τότε ακόμη περισσότερο θα πρέπει να σκεφτούμε με προσοχή το στρώμα που θα αγοράσουμε.
  Η σειρά στρωμάτων και μαξιλαριών 2COOL, της Hauz είναι εδώ για να σας προσφέρει μοναδικές στιγμές χαλάρωσης και αποφόρτισης στο κρεβάτι σας, ενώ χάρη στα εξαιρετικά χαρακτηριστικά της, ο ύπνος σας μπορεί να γίνει ακόμη και θεραπευτικός!


  Αφρός μνήμης

  Τα στρώματα της σειράς 2COOL της Hauz, είναι επενδυμένα από αφρό μνήμης. Ο αφρός μνήμης χρησιμοποιεί τη θερμότητα του σώματός μας και μαλακώνει για να προσαρμοστεί στο σχήμα μας, πράγμα που παρέχει εξατομικευμένη στήριξη και άνεση στον ύπνο μας. Μόλις αφαιρεθεί η πίεση, ο αφρός μνήμης αναπηδά πολύ αργά και με την πάροδο του χρόνου, το στρώμα θυμάται το σχήμα του σώματός μας και τη βέλτιστη θέση ύπνου.
  Ακόμη, ένα στρώμα με αφρό μνήμης, κατανέμει ομοιόμορφα το σωματικό μας βάρος, πράγμα που βοηθά στην ανακούφιση από πόνους και προάγει την υγιέστερη κυκλοφορία του αίματος καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Υποφέρετε από αλλεργίες; Η δομή του αφρού μνήμης είναι τέτοια, που δεν επιτρέπει να εισχωρήσουν μικροοργανισμοί και ακάρεα σκόνης στο στρώμα μας, προσφέροντάς μας έναν καθαρό και υγιεινό ύπνο!


  Τεχνολογία Adaptive™

  Τα στρώματα της σειράς 2COOL της Hauz, διαθέτουν και την μοναδική τεχνολογία Adaptive™, η οποία έχει την ικανότητα να ρυθμίζει την θερμοκρασία του στρώματός σας, ανάλογα με τις ανάγκες. Αν, για παράδειγμα, υποφέρετε από εφιδρώσεις στον ύπνο σας, το στρώμα με την τεχνολογία Adaptive™, ψύχει τον ιδρώτα ενώ παράλληλα εξατμίζει την υγρασία, δημιουργώντας ένα άνετο και δροσερό περιβάλλον ύπνου.


  Θερμορυθμιστικό gel

  Τα στρώματα της σειράς 2COOL της Hauz είναι επικαλυμμένα με θερμορυθμιστικό gel που ενισχύει την ρύθμιση της θερμοκρασίας του σώματός μας ενώ κοιμόμαστε, ώστε να παραμένει στα θεμιτά επίπεδα, ανάλογα με τις εκάστοτε ανάγκες. Παράλληλα, το θερμορυθμιστικό gel βοηθάει το στρώμα να παρέχει άψογη εξατομικευμένη στήριξη σε όλο το σώμα, καθώς ευθυγραμμίζει την σπονδυλική μας στήλη, ενώ μπορεί να ανακουφίσει και από πόνους που τυχόν αισθανόμαστε.


  Επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα ύπνου Bed & Bath για να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό για εσάς περιβάλλον ύπνου!

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Home Tips

  Τα top χρώματα του interior design για το 2023 είναι εδώ!

  Δεν είναι λίγες οι έρευνες που δείχνουν πόσο σημαντικό ρόλο παίζει το χρώμα στη ζωή μας, καθώς μπορεί να λειτουργήσει θετικά ή αρνητικά στην ψυχολογία μας. Είναι λοιπόν, ζωτικής σημασίας, τα χρώματα που επιλέγουμε για το σπίτι μας, να μας δημιουργούν όμορφα και θετικά συναισθήματα.
  Η νέα χρονιά είναι λοιπόν εδώ και, μαζί της, η παλέτα με τα πιο hot χρώματα του 2023 για το σπίτι σας!
  Πάμε να δούμε μαζί ποια είναι τα χρώματα που θα κυριαρχήσουν φέτος στον χώρο του interior design και ελπίζουμε να σας δώσουμε έμπνευση και ιδέες!
  Ξεκινήστε τον νέο χρόνο με στυλ, ανανεώστε τον χώρο σας και δείτε την διάθεσή σας να απογειώνεται!


  1. Εντυπωσιακά κόκκινα και πορτοκαλί

  κόκκινα και πορτοκαλί χρώματα

  Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα «τολμηρά» και ελαφρώς «απροσδόκητα» χρώματα, όπως το κόκκινο ή το πορτοκαλί, σε όλη την γκάμα των αποχρώσεών τους, πρόκειται να είναι ιδιαίτερα δημοφιλή την φετινή σεζόν.
  Τα χρώματα της συγκεκριμένης παλέτας, ενεργοποιούν και ανεβάζουν την διάθεση, ενώ μας βγάζουν από το comfort zone μας και μας κάνουν πιο τολμηρούς και δημιουργικούς!
  Συνδυάζονται τέλεια με σκουρόχρωμα έπιπλα, χωρίς ωστόσο να αποκλείονται και τα πιο ανοιχτά.


  2. Viva Magenta

  viva magenta

  Το υπέροχο Viva Magenta είναι ένα ακόμη από τα χρώματα της χρονιάς, για την χαρούμενη αλλά και επιβλητική φύση του. Συμπληρώνει άψογα πολλές και διαφορετικές χρωματικές παλέτες, από τις πιο έντονες μέχρι και τις πιο γήινες.
  Ακόμη, το Viva Magenta, το λεγόμενο και «χρώμα της εικονικής πραγματικότητας», ενεργοποιεί τη φαντασία και ενθαρρύνει τις εξερευνητικές τάσεις! Τολμήστε το!


  3. Savannah Green

  Savannah Green

  Τα πράσινα ήπιων τόνων, όπως το Savannah Green, θεωρούνται top για το interior design το 2023. Οι αποχρώσεις αυτές μας φέρνουν κοντά στη φύση και άρα δημιουργούν στο χώρο μας μια χαλαρωτική και αρμονική ατμόσφαιρα.
  Σύμφωνα πάντα με τους ειδικούς, το Savannah Green είναι ένα χρώμα που κάνει τον χώρο παιχνιδιάρικο, αλλά ταυτόχρονα εκλεπτυσμένο, ενώ ταιριάζει άψογα με πληθώρα χρωμάτων και υλικών!


  4. Tiramisu

  tiramisu color

  Οι πιο γήινες, φυσικές αποχρώσεις είναι must φέτος: συγκεκριμένα, οι αποχρώσεις του ζεστού καφέ, που θυμίζουν διάφορους τύπους ξύλων, ορυκτών και ακόμη και κοσμημάτων, όπως είναι το υπέροχο Tiramisu!
  Οι crafty αποχρώσεις προσδίδουν στον χώρο μας μια αίσθηση άνεσης και σταθερότητας, ενώ παράλληλα δίνουν περιθώριο για άπειρους χρωματικούς πειραματισμούς με έπιπλα και αντικείμενα!


  5. Γήινες πινελιές

  γήινα χρώματα

  Τα ουδέτερα χρώματα δεν θα σταματήσουν ποτέ να είναι της μόδας, καθώς δημιουργούν μια μοντέρνα, αλλά ταυτόχρονα πάντα διαχρονική ατμόσφαιρα! Ωστόσο, αντί για τους ψυχρότερους τόνους που είδαμε στο παρελθόν, τα σημερινά ουδέτερα χρώματα αγκαλιάζουν μια πιο ζεστή διάθεση με γήινες αποχρώσεις.
  Οι ειδικοί του interior design εξηγούν πως αυτά τα χρώματα παίζουν καθοριστικό ρόλο, καθώς αποτελούν τη βάση πάνω στην οποία μπορούμε να δημιουργήσουμε και να πειραματιστούμε με τη διακόσμηση του χώρου μας!


  6. Forest Green

  forest green

  Οι φυσικοί τόνοι είναι πολύ hot φέτος. Και αυτό το μοναδικό πράσινο του δάσους, δεν θα μπορούσε να λείπει από την λίστα μας!
  Το Forest Green σου δίνει αμέσως την αίσθηση ότι περιβάλλεσαι από δέντρα και φυλλώματα και δημιουργεί μοναδική αρμονία και αίσθηση ξεκούρασης στον χώρο.
  Συνδυάστε το υπέροχα με ανοιχτόχρωμα, ουδέτερα έπιπλα ή και ξύλο και χαλαρώστε σαν να είστε στη φύση!


  Επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα ύπνου Bed & Bath για να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό για εσάς περιβάλλον ύπνου!

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Bed & Linen

  Πουπουλένια… απαλότητα!

  Το κρεβάτι είναι ο προσωπικός μας χώρος ξεκούρασης και χαλάρωσης. Οι έρευνες δείχνουν ότι ο καλός και ποιοτικός ύπνος είναι καθοριστικός παράγοντας για την διατήρηση της καλής υγείας του εγκεφάλου, ενώ μπορεί να μας κάνει πιο ευδιάθετους και παραγωγικούς.
  Το πάπλωμα που θα επιλέξουμε για τον ύπνο μας, είναι λοιπόν μια επένδυση.


  Πώς μπορεί το πουπουλένιο πάπλωμα να βελτιώσει τον ύπνο μου;

  Το πουπουλένιο πάπλωμα είναι εξαιρετικά ελαφρύ και, λόγω της σύστασής του, προσαρμόζεται τέλεια στο σώμα και το «αγκαλιάζει», χαρίζοντας μας έτσι έναν ζεστό και άνετο ύπνο. Ως υλικό, έχει την δυνατότητα να θωρακίζει τη θερμοκρασία, με αποτέλεσμα να διατηρεί την ζέστη καθ' όλη τη διάρκεια του ύπνου μας, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να «ρυθμίσει» και τη θερμοκρασία του σώματός μας, απορροφώντας τυχόν υγρασία, ακόμη και σε άτομα με έντονη εφίδρωση.
  Η υπέροχη, απαλή υφή του που «αναπνέει», κάνει τον πολύτιμο ύπνο μας extra απολαυστικό.


  Ποια είναι η αντοχή ενός πουπουλένιου παπλώματος;

  Το υψηλής ποιότητας υλικό τους, κάνει τα παπλώματα από πούπουλο να έχουν αντίστοιχα υψηλή αντοχή, με το πέρασμα του χρόνου. Είναι εξαιρετικά ανθεκτικά στην υγρασία και φθείρονται δύσκολα.
  Σε αντίθεση με άλλου είδους παπλώματα, τα πουπουλένια παπλώματα, με τη σωστή φροντίδα, μπορούν να κρατήσουν ακόμη και όλη σας τη ζωή!


  Τα πουπουλένια παπλώματα είναι υποαλλεργικά;

  Μελέτες έχουν δείξει ότι οι αλλεργίες σε πούπουλα και φτερά είναι σπάνιες και ότι, στις περισσότερες περιπτώσεις, η αλλεργία οφείλεται σε ακάρεα σκόνης και συσσώρευση βακτηρίων, κυρίως όταν δεν ακολουθούμε σωστά τις οδηγίες συντήρησης του προϊόντος.
  Ένα άτομο με αλλεργίες στα ακάρεα σκόνης, θα μπορούσε να επιλέξει ένα πουπουλένιο πάπλωμα που συνοδεύεται από προστατευτικό κάλυμμα, το οποίο αποτελείται από μικρούς πόρους, που δεν επιτρέπουν στα ακάρεα σκόνης να εισχωρήσουν.


  Είναι εύκολα στην αποθήκευση;

  Το πουπουλένιο πάπλωμα, σε σύγκριση με άλλα παπλώματα, είναι εξαιρετικά ελαφρύ και εύκαμπτο, με αποτέλεσμα να διπλώνεται και να φυλάσσεται πολύ εύκολα, ενώ παράλληλα παραμένει αφράτο και μαλακό!

  Επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα ύπνου Bed & Bath για να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό για εσάς περιβάλλον ύπνου!

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Οδηγίες Φροντίδας

  Πουπουλένια… φροντίδα!

  Το πούπουλο είναι ένα υλικό υψηλής ποιότητας και αντίστοιχα υψηλής αντοχής. Η απίστευτα απαλή υφή του, μετατρέπει τον ύπνο μας στην πιο απολαυστική στιγμή της ημέρας. Λόγω της σύστασής του, το πούπουλο είναι αρκετά απορροφητικό και ανθεκτικό στην υγρασία, ενώ αποτελεί ένα υλικό που φθείρεται ιδιαίτερα δύσκολα.
  Ωστόσο, για να μας συντροφεύει για όσο το δυνατόν περισσότερο, χρειάζεται την απαραίτητη φροντίδα.


  Πώς πλένουμε σωστά το πουπουλένιο μας πάπλωμα;

  Αρχικά, κοιτάμε πάντοτε την ετικέτα του παπλώματος και ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται. Εάν το πάπλωμά μας μπορεί να πλυθεί στο πλυντήριο, ελέγχουμε αρχικά την θερμοκρασία στην οποία πρέπει να πλυθεί. Αν υπάρχει κάποιος λεκές στο πάπλωμά μας, καθαρίζουμε πρώτα τοπικά, και στην συνέχεια το πλένουμε ολόκληρο. Πριν το τοποθετήσουμε στο πλυντήριο, ελέγχουμε αν υπάρχει τυχόν σκίσιμο ή αν προεξέχουν πούπουλα, και ράβουμε οπωσδήποτε το συγκεκριμένο σημείο για να μην σκορπιστούν τα πούπουλα και καταστραφεί το πάπλωμά μας.
  Ελέγχουμε ότι το πάπλωμά μας χωράει άνετα στον κάδο του πλυντηρίου και χρησιμοποιούμε ένα ήπιο απορρυπαντικό, χωρίς λευκαντικό.
  Μόλις τελειώσει η πλύση και πριν αρχίσει το στύψιμο, επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τον κύκλο του ξεβγάλματος, καθώς όπως είπαμε, το πούπουλο είναι ένα υλικό ιδιαίτερα απορροφητικό.
  Extra tip για το πλύσιμο: Προσθέτουμε στον κάδο του πλυντηρίου μαζί με το πάπλωμα, πλαστικά μπαλάκια ή μπαλάκια του τένις, για την αποφυγή τυχόν σβόλων που μπορεί να δημιουργηθούν, και για να παραμείνει το πάπλωμά μας αφράτο και μαλακό.


  Τι να κάνω αν δεν μπορώ να πλύνω το πάπλωμά μου στο πλυντήριο;

  Αν στην ετικέτα του πουπουλένιου μας παπλώματος, αναγράφεται ότι δεν επιτρέπεται να πλυθεί στο πλυντήριο, επιλέγουμε να το πάμε στο καθαριστήριο, που είναι και ο πιο ασφαλής τρόπος πλυσίματος ευαίσθητων υλικών.
  Κάποια παπλώματα ωστόσο, δεν επιτρέπεται να πλυθούν ούτε στο καθαριστήριο· σε αυτή την περίπτωση, το απλώνουμε και το αερίζουμε σε σκιερό μέρος. Επιπλέον, μια εύκολη και ασφαλής λύση, αν το πάπλωμά μας δεν επιδέχεται πλυσίματος, είναι να το χρησιμοποιούμε μέσα σε παπλωματοθήκη, που θα το διατηρεί σίγουρα καθαρό και θα το προστατεύει από φθορές και λεκέδες.


  Πώς πρέπει να στεγνώνει το πουπουλένιο πάπλωμα;

  Βγάζουμε αμέσως το πάπλωμα από το πλυντήριο μετά τη διαδικασία της πλύσης. Τα βρεγμένα πούπουλα συνήθως αλλάζουν το χρώμα του παπλώματος, αλλά δεν αγχωνόμαστε, καθώς το χρώμα θα επιστρέψει, μόλις στεγνώσει το πάπλωμα.
  Ιδανικά, το πουπουλένιο πάπλωμα χρειάζεται στεγνωτήριο ρούχων· εάν δεν διαθέτουμε, τοποθετούμε το πάπλωμα σε ένα επίπεδο και σκιερό μέρος. Φροντίζουμε να το τινάζουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να μην κολλήσουν τα πούπουλα μεταξύ τους και συσσωρεύσουν υγρασία.


  Πώς πρέπει να αποθηκεύω το πουπουλένιο πάπλωμα;

  Για να αποθηκεύσουμε το πάπλωμά μας, πρέπει να βεβαιωθούμε ότι είναι εντελώς στεγνό. Για την σωστή αποθήκευσή του, το τοποθετούμε μέσα σε ειδική θήκη, που θα το διατηρήσει καθαρό και μακριά από σκόνες και μικρόβια.
  Κάθε πουπουλένιο πάπλωμα από την Bed & Bath, συνοδεύεται από πρακτική τσάντα αποθήκευσης, που θα σας λύσει τα χέρια!


  Επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα ύπνου Bed & Bath για να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό για εσάς περιβάλλον ύπνου!

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Bed & Linen

  Silky nap | Silky… pleasure

  Το μετάξι είναι ένα εξαιρετικής ποιότητας ύφασμα, γνωστό σε όλο τον κόσμο για τη μαλακή λάμψη, την απίστευτη απαλότητα, αλλά και την υψηλή αντοχή του.
  Οι ιδιότητες και ο τρόπος ύφανσής του, κάνουν το μετάξι ένα πραγματικά πολύτιμο υλικό.
  Ένα τέτοιο υλικό χρειάζεται και ο ύπνος μας, που είναι απαραίτητος τόσο για την σωματική, όσο και για την ψυχική μας υγεία.


  Πώς μπορεί μια μαξιλαροθήκη να βελτιώσει τον ύπνο μου;

  Η απολαυστική αίσθηση απαλότητας που νιώθει κανείς ξαπλώνοντας πάνω σε μεταξωτό ύφασμα, είναι μοναδική και απίστευτα χαλαρωτική. Ακόμη, το μετάξι έχει την φυσική ιδιότητα να ρυθμίζει την θερμοκρασία του, όντας ένα άριστο μονωτικό και, ανάλογα με την εποχή, παραμένει δροσερό το καλοκαίρι και ζεστό τον χειμώνα, κάνοντας έτσι τον ύπνο μοναδικά ξεκούραστο καθόλη την διάρκεια του χρόνου.


  Μπορεί το μετάξι να κάνει καλό στο δέρμα μου;

  Το μετάξι, σε αντίθεση με ορισμένα άλλα υφάσματα, δεν απορροφά την φυσική υγρασία και τα έλαια της επιδερμίδας, με αποτέλεσμα να ενισχύει τον επιδερμικό φραγμό και να μας χαρίζει μια υγιή και ενυδατωμένη επιδερμίδα. Η λιγότερο απορροφητική επιφάνεια του μεταξωτού υφάσματος, σε συνδυασμό με τις ευεργετικές ιδιότητες του (πρωτεΐνες και αμινοξέα του μεταξιού), ενισχύουν και την δράση των δερμοκαλλυντικών, δίνοντας μας τα μέγιστα αποτελέσματα στην ρουτίνα ομορφιάς μας. Ακόμη, η μεταξωτή υφή ελαχιστοποιεί την τριβή που μπορεί να έχει το πρόσωπό μας κατά τη διάρκεια του ύπνου, αποτρέποντας έτσι την εμφάνιση ρυτίδων!


  Μπορώ να επιλέξω μεταξωτή μαξιλαροθήκη αν έχω αλλεργίες;

  Οι πάσχοντες από αλλεργίες μπορούν πραγματικά να επωφεληθούν από τον ύπνο πάνω σε μετάξι. Η πιο κοινή μορφή αλλεργίας που σχετίζεται με τα ακάρεα σκόνης, είναι το άσθμα. Ορισμένες συμβατικές μαξιλαροθήκες μπορούν να αναπτύξουν μικρόβια και βακτήρια μετά από μόλις μια εβδομάδα χρήσης. Το μετάξι, αντιθέτως, είναι από την φύση του αντιβακτηριακό και υποαλλεργικό, ιδανικό για ανθρώπους με ευαίσθητη επιδερμίδα ή/και δερματικά προβλήματα (ακμή, έκζεμα κ.ά.).


  Μπορεί το μετάξι να κάνει καλό στα μαλλιά μου;

  Χάρη στη λεία επιφάνειά του, το μετάξι μπορεί να μειώσει κατά πολύ την τριβή των μαλλιών με το μαξιλάρι σας ενώ κοιμάστε, αποτρέποντας έτσι το σπάσιμο της τρίχας, αλλά και την ψαλίδα! Ακόμη, η μοναδική υφή του, διατηρεί τα μαλλιά ενυδατωμένα και λαμπερά. Το μετάξι άλλωστε, χρησιμοποιείται ευρέως ως βασικό συστατικό από τις δημοφιλέστερες εταιρείες περιποίησης μαλλιών.


  Επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα ύπνου Bed & Bath για να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό για εσάς περιβάλλον ύπνου!

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Bed & Linen

  Μεταξένια… φροντίδα!

  Το μετάξι είναι ένα πολύτιμο υλικό εξαιρετικής ποιότητας. Η χρήση του μεταξιού τόσο στα καλλυντικά, όσο και στα υφάσματα (σεντόνια, ρούχα κ.ά.), έχει αποδειχθεί ότι έχει απίστευτα οφέλη τόσο στο δέρμα, όσο και στα μαλλιά μας.
  Ποια είναι όμως η φροντίδα και η περιποίηση που απαιτεί ένα τόσο φίνο υλικό;


  Πώς πλένουμε σωστά το μεταξωτό ύφασμα;

  Εάν το πλυντήριό μας έχει πρόγραμμα κατάλληλο για μεταξωτά υφάσματα, τότε μπορούμε άφοβα να τα πλένουμε εκεί. Ωστόσο, καλό είναι να κοιτάμε πάντα το ταμπελάκι του υφάσματος που έχουμε στα χέρια μας και να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται. Εάν πρέπει να πλύνουμε το μεταξωτό ύφασμα στο χέρι, επιλέγουμε να χρησιμοποιήσουμε δροσερό ή χλιαρό νερό και ένα ήπιο, ουδέτερο απορρυπαντικό. Επίσης, φροντίζουμε να διατηρήσουμε σταθερή την θερμοκρασία του νερού κατά τη διάρκεια του πλυσίματος.
  Εδώ αξίζει να σημειώσουμε, ότι το μετάξι είναι ένα αρκετά ανθεκτικό υλικό και, λόγω της μη απορροφητικής του επιφάνειας, απαιτεί πλύσιμο πολύ πιο σπάνια, σε σύγκριση με τα βαμβακερά ή άλλα υφάσματα.
  Extra tip για το πλύσιμο: Προσθέτουμε λίγο ξύδι κατά τη διάρκεια του πλυσίματος στο χέρι, για να περιορίσουμε την απώλεια χρώματος και να διατηρήσουμε το μεταξωτό μας ύφασμα σε καλή κατάσταση.


  Πώς πρέπει να στεγνώνει το μεταξωτό ύφασμα;

  Αρχικά, δεν στύβουμε ποτέ το μετάξι, καθώς είναι ένα αρκετά ευαίσθητο υλικό. Εναλλακτικά, μπορούμε να το τυλίξουμε μέσα σε μια πετσέτα, η οποία θα απορροφήσει την περισσότερη υγρασία και, στη συνέχεια, επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά με μια δεύτερη στεγνή πετσέτα.
  Τοποθετούμε το μεταξωτό μας ύφασμα σε επίπεδη επιφάνεια, ή σε μια κρεμάστρα για να στεγνώσει. Αποφεύγουμε το στεγνωτήριο, όπως επίσης και την έκθεση στον ήλιο, καθώς οι υψηλές θερμοκρασίες μπορούν να αλλοιώσουν και να καταστρέψουν το μετάξι.


  Μπορώ να σιδερώσω το μεταξωτό ύφασμα;

  Για να σιδερώσουμε το μεταξωτό μας ύφασμα, το γυρίζουμε ανάποδα, ενώ είναι ακόμη νωπό, ρυθμίζοντας το σίδερό μας σε χαμηλή θερμοκρασία, χωρίς ατμό, και πατώντας το απαλά πάνω στο ύφασμα, χωρίς να το «σέρνουμε».
  Μπορούμε επίσης να τοποθετήσουμε μια λεπτή πετσέτα ανάμεσα στο σίδερο και το ύφασμα, προκειμένου να αποφύγουμε τυχόν σημάδια. Σιδερώνουμε μέχρι το ύφασμά μας να στεγνώσει τελείως.


  Πώς αποθηκεύουμε σωστά ένα μεταξωτό ύφασμα;

  Το μετάξι καλό είναι να φυλάσσεται σε ξηρό και σκοτεινό μέρος. Δεν καλύπτουμε τα μεταξωτά μας υφάσματα με άλλα υφάσματα και δεν τα τοποθετούμε σε πλαστικές συσκευασίες, καθώς το μετάξι είναι ένα υλικό που χρειάζεται να «αναπνέει».


  Επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα ύπνου Bed & Bath για να δημιουργήσουμε μαζί το ιδανικό για εσάς περιβάλλον ύπνου!

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Sleep Well

  Feng Shui tips για ένα υπνοδωμάτιο… του ονείρου!

  Το υπνοδωμάτιό μας είναι ο πιο προσωπικός μας χώρος μέσα στο σπίτι. Είναι το δωμάτιο στο οποίο χαλαρώνουμε στο τέλος κάθε μέρας. Ένας τέτοιος χώρος πρέπει λοιπόν να ευνοεί την ήρεμη και χαλαρωτική διάθεση.
  Πώς θα το πετύχουμε αυτό; Ακολουθώντας μερικά πολύ απλά βήματα της φιλοσοφίας Feng Shui, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πραγματικά όμορφο, ζεστό και γαλήνιο υπνοδωμάτιο.


  Ποια χρώματα να επιλέξω;

  Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι μόνο τα γήινα και ουδέτερα χρώματα μπορούν να φέρουν την ισορροπία και την γαλήνη που υποστηρίζει το Feng Shui. Αυτό, στην πραγματικότητα, είναι μύθος.
  Δεν υπάρχουν ακριβώς «σωστά» χρώματα σύμφωνα με το Feng Shui. Πράγματι, κάθε χρώμα έχει τον συμβολισμό του και μπορείτε πρώτα να μελετήσετε το καθένα ξεχωριστά· το κλειδί, ωστόσο, είναι να επιλέξετε χρώματα που θα σας κάνουν να αισθάνεστε όμορφα και ευχάριστα και όχι χρώματα και συνδυασμούς χρωμάτων που είναι απλά στη μόδα.


  Η φύση είναι πάντα η λύση

  Όλη η φιλοσοφία Feng Shui, είναι βασισμένη στο πως η φύση και η επαφή μαζί της, μπορεί πραγματικά να μας αλλάξει την διάθεση.
  Φέρτε λοιπόν τη φύση κοντά σας, επιλέγοντας υπέροχα φυτά εσωτερικού χώρου για να διακοσμήστε το υπνοδωμάτιό σας και δείτε το να μεταμορφώνεται! Εδώ, προσέχουμε λίγο: ακριβώς επειδή θέλουμε να έρθουμε κοντά στη φύση, αποφεύγουμε τα ψεύτικα φυτά από πλαστικό, όπως επίσης τα αποξηραμένα ή και μαραμένα φυτά, καθώς σύμφωνα με το Feng Shui, μπορεί να μπλοκάρουν την ενέργεια του χώρου μας.
  Ένας άλλος τρόπος με τον οποίο μπορείτε να φέρετε την φύση στο υπνοδωμάτιό σας, είναι επιλέγοντας τα έπιπλα και τα διάφορα αντικείμενα του χώρου σας από φυσικά υλικά. Για παράδειγμα, επιλέξτε κλινοσκεπάσματα ή στρώμα από οργανικό βαμβάκι ή bamboo, και περιορίστε τα συνθετικά/τοξικά υλικά στο υπνοδωμάτιό σας.


  Φωτισμός | Είναι όντως σημαντικός;

  Ο φωτισμός ενός χώρου είναι κάτι παραπάνω από σημαντικός σύμφωνα με το Feng Shui. Και όχι άδικα· ο φωτισμός ουσιαστικά είναι υπεύθυνος για το πως βλέπουμε έναν χώρο, ανεξάρτητα από το πως είναι αυτός ο χώρος.
  Ούτε σε αυτή την περίπτωση υπάρχει ακριβώς «σωστό και λάθος». Κάποιοι άνθρωποι προτιμούν τους ψυχρούς και άλλοι τους θερμούς φωτισμούς, κάποιοι το ημίφως και κάποιοι άλλοι, έναν πιο έντονο φωτισμό. Επιλέξτε λοιπόν τον φωτισμό που σας αρέσει στο δωμάτιό σας και δείτε αμέσως τη διαφορά!


  Extra tip για τον φωτισμό: Σύμφωνα με το Feng Shui, τα κεριά είναι ένα αγαπημένο αντικείμενο. Αρωματικά ή μη, δημιουργούν πάντα μια όμορφη και ξεκούραστη ατμόσφαιρα στο χώρο μας.


  Ηλεκτρικές Συσκευές & Υπνοδωμάτιο

  Σύμφωνα με τη φιλοσοφία Feng Shui, το υπνοδωμάτιο πρέπει σίγουρα να αποπνέει ηρεμία και αρμονία, οπότε καλό είναι να αποφεύγουμε τις ηλεκτρικές συσκευές στον χώρο όπου κοιμόμαστε.
  Επίσης, αν έχουμε χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές στο σπίτι μας, φροντίζουμε να τις επιδιορθώνουμε ή αλλιώς, τις ξεφορτωνόμαστε, καθώς μπορεί να συσσωρεύσουν αρνητική ενέργεια.

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Home Tips

  Φθινόπωρο Χειμώνας και Olive Green

  Το olive green ή γνωστό σε όλους μας «λαδί» είναι από τα πιο σημαντικά χρώματα που συναντάμε στη φύση, που συνδέεται με την ανανέωση, την ελπίδα και την ανάπτυξη. Όταν χρησιμοποιείται στην εσωτερική διακόσμηση, προάγει την αρμονία καθώς είναι ένα γαλήνιο χρώμα που καταπραΰνει και δημιουργεί μια αίσθηση ηρεμίας στον χώρο.

  olive green gradient

  Το λαδί είναι μια απόχρωση μεταξύ πράσινου και κίτρινου και ανήκει στα γήινα θερμά χρώματα. Θεωρείται ουδέτερο γιατί η ευελιξία του του επιτρέπει να συνδυάζεται εύκολα τόσο με τα σκούρα όσο και με τα πιο ανοιχτά χρώματα.

   

  Πώς όμως μπορούμε να το ταιριάξουμε σωστά;

  To olive green συνδυάζεται γενικά με το καφέ, το μαύρο, το γκρι, το πορτοκαλί, το μπλε, το κίτρινο, το λευκό, το ροζ και το χρυσό. Αναλόγως με την απόχρωση που θα επιλέξετε, μπορείτε επίσης να το χρησιμοποιήσετε στη θέση άλλων ουδέτερων χρωμάτων.

   

  Είναι το olive green καλό χρώμα για την κρεβατοκάμαρα;

  Το λαδί είναι ιδανικό για κάθε υπνοδωμάτιο. Το χρώμα αυτό δίνει μια αίσθηση γαλήνης που είναι πάντα ευπρόσδεκτη σε ένα υπνοδωμάτιο. Επίσης φέρνει την ομορφιά της φύσης μέσα στον χώρο σας!

   

  Πώς να ενσωματώσω το olive green στο σπίτι μου;

  Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διακοσμητικά αντικείμενα, όπως λαδί παπλώματα, μαξιλάρια ή πράσινες πετσέτες, τα οποία είναι σχετικά οικονομικά για να ενσωματώσετε αυτό το χρώμα στο σπίτι σας. Τέλος, μπορείτε ακόμη και να δοκιμάσετε να βάψετε το ταβάνι σας με λαδί χρώμα— ένας καινοτόμος τρόπος για να εντάξετε το olive green στη διακόσμηση του σπιτιού σας.

   

  Στην παρακάτω λίστα θα βρείτε αγαπημένα μας λευκά είδη σε olive green από την Bed & Bath.

  λευκά είδη σε olive green

  Μπουρνούζι Αιγαίον Nua cotton, PINE

  Πασμίνα μονόχρωμη Αιγαίον, LIGHT GREEN

  Πουφ Waverly cube dhurrie premium collection, OLIVE

  Σετ σεντόνια με λάστιχο βαμβακοσατέν Αιγαίον μονόχρωμο, PINE

  Διακοσμητικές μαξιλαροθήκες Waverly, OLIVE

  Πετσέτες Αιγαίον Nua Cotton 600gsm, PINE

  Κουβέρτα διπλή πικέ Αιγαίον, PINE

  Πετσέτες μπάνιου Cannon cotton fresh, OLIVE

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Home Tips

  Κάθε πότε αλλάζουμε σεντόνια και τα άλλα κλινοσκεπάσματα

  Κάθε εβδομάδα, οι περισσότεροι από εμάς αφιερώνουμε περίπου 49 έως 60+ ώρες ύπνου στα κρεβάτια μας. Αυτός είναι ο ιδανικός χρόνος που χρειαζόμαστε για να ξεκουραστούμε και το σώμα μας να ανακάμψει. Είναι επίσης αρκετός χρόνος για να αποβάλλουμε ιδρώτα, έλαια του σώματος και άλλες ακαθαρσίες που θα συσσωρευτούν στα σεντόνια και τα κλινοσκεπάσματα μας.

  Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε τα κλινοσκεπάσματα στο κρεβάτι μας;

  Οι ειδικοί λένε ότι τα σεντόνια, οι μαξιλαροθήκες και οι παπλωματοθήκες θα πρέπει να αλλάζουν μία φορά την εβδομάδα ή το πολύ κάθε δύο εβδομάδες.. Ωστόσο, έρευνες δείχνουν ότι 1 στους 20 ανθρώπους πλένει τα σεντόνια του μία φορά κάθε τέσσερις εβδομάδες, και πάνω από το ένα τρίτο πλένουν τα κλινοσκεπάσματά τους κάθε δύο με τρεις εβδομάδες!

  Τι συμβαίνει εάν δεν αλλάζουμε τακτικά τα σεντόνια;

  Τα σεντόνια, όπως επίσης οι παπλωματοθήκες και οι μαξιλαροθήκες, απορροφούν διάφορα σωματικά υγρά, βρωμιές και νεκρά κύτταρα του δέρματος καθώς κοιμόμαστε. Εάν τα κλινοσκεπάσματα δεν καθαρίζονται τακτικά, τότε αυτά τα σωματικά υγρά μπορεί να εισχωρήσουν στο μαξιλάρι, το πάπλωμα και το στρώμα σας, τα οποία είναι πολύ πιο δύσκολο να καθαριστούν από τα σεντόνια, τις παπλωματοθήκες ή τις μαξιλαροθήκες σας. Εάν τα κλινοσκεπάσματα δεν πλένονται τακτικά, μπορεί να επιδεινώσουν υπάρχοντα προβλήματα υγείας. Τα ακάρεα της σκόνης τροφοδοτούνται από τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και μπορεί να επιδεινώσουν ασθένειες όπως το άσθμα ή να προκαλέσουν αλλεργίες. Ένας ακόμα πολύ σημαντικός παράγοντας, είναι ότι μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα του ύπνου σας, προκαλώντας αϋπνίες και ανήσυχο ύπνο.

  Πόσο συχνά πρέπει να αλλάζουμε και να πλένουμε τα σεντόνια και τα υπόλοιπα είδη ύπνου;

  Τα σεντόνια, οι παπλωματοθήκες και οι μαξιλαροθήκες θα πρέπει να πλένονται ιδανικά μία φορά την εβδομάδα, για να διατηρούνται καθαρά. Το τακτικό πλύσιμο των κλινοσκεπασμάτων βοηθάει στην προστασία των πιο ακριβών ειδών ύπνου όπως το στρώμα, το πάπλωμα και τα μαξιλάρια από τις σωματικές εκκρίσεις. Σε περίπτωση ασθένειας, οι ειδικοί συνιστούν αλλαγή των κλινοσκεπασμάτων κάθε μέρα, εάν είναι δυνατόν ή τουλάχιστον να καθαρίζεται καθημερινά η μαξιλαροθήκη, καθώς τα μικρόβια και οι ιοί μπορούν να επιβιώσουν για αρκετές ώρες ακόμη και μετά από το πλύσιμο. 

  • Σεντόνια: Μία φορά την εβδομάδα
  • Μαξιλαροθήκες: Μία φορά την εβδομάδα
  • Παπλωματοθήκες: Κάθε 2 εβδομάδες με ένα μήνα
  • Παπλώματα / Κουβέρτες: Κάθε 2-3 μήνες
  • Μαξιλάρια: Κάθε 4-6 μήνες (εάν είναι πλενόμενα)
  • Στρώμα: Κάθε 6 μήνες
  Ο καθαρισμός του στρώματος μπορεί να συμβάλει στην παράταση της ωφέλιμης διάρκειας ζωής του, ενώ βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου και την υγεία σας.
  Στεγνώστε τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες στο άμεσο ηλιακό φως, καθώς η υπεριώδης ακτινοβολία είναι αποτελεσματική στην εξόντωση μικροοργανισμών. Σιδερώστε (περίπου στους 200oC) για να εξαλειφθούν τυχόν υπολείμματα βακτηρίων.
  Να ελέγχετε πάντα τις οδηγίες φροντίδας σε κάθε είδος.

  Πόσο συχνά πρέπει να αντικαθιστούμε τα σεντόνια και τα υπόλοιπα είδη ύπνου;

  Τα σεντόνια, οι παπλωματοθήκες και οι μαξιλαροθήκες καλό είναι να αντικαθίστανται κάθε 2 με 3 χρόνια, και υπάρχουν πολλοί καλοί λόγοι για την τακτική τους αντικατάσταση. Σκεφτείτε πως ένα πουκάμισο που φοράτε συχνά αρχίζει να φαίνεται φθαρμένο. Τα ορατά σημάδια φθοράς (αραίωμα, κιτρίνισμα, ξεθώριασμα) είναι οι πιο προφανείς δείκτες που δείχνουν ότι τα σεντόνια σας έχουν ξεπεράσει τον ποιοτικό χρόνο ζωής τους, αλλά μπορεί να αρχίσετε να αισθάνεστε και την αίσθηση, η οποία μπορεί να διαταράξει ακόμα και τον ύπνο σας. Τώρα, σκεφτείτε για λίγο πιο είναι το αντικείμενο εκείνο που ακουμπάτε κάθε βράδυ το κεφάλι σας και το υποστηρίζει μέχρι να ξυπνήσετε το επόμενο πρωί; Πολύ σωστά, το μαξιλάρι. Ίσως λοιπόν θα έπρεπε να περάσουμε λίγο χρόνο σκεπτόμενοι τη φροντίδα και την ανανέωση των μαξιλαριών του κρεβατιού μας. Στην ιδανική περίπτωση, θα πρέπει να αντικαθιστούμε τα μαξιλάρια μας κάθε ένα με δύο χρόνια.

  • Σεντόνια: Κάθε 2 με 3 χρόνια
  • Μαξιλαροθήκες: Κάθε 2 με 3 χρόνια
  • Παπλωματοθήκες: Κάθε 2 με 3 χρόνια
  • Παπλώματα / Κουβέρτες: Κάθε 5 χρόνια περίπου
  • Μαξιλάρια: Κάθε 1 με 2 χρόνια
  • Στρώμα: Κάθε 10 χρόνια χρήσης, με τα 6-8 χρόνια να είναι το βέλτιστο

  Επισκεφθείτε ένα εξειδικευμένο κατάστημα ύπνου Bed & Bath για να ανακαλύψετε την ποιότητα σε όλα μας τα είδη!

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Home Tips

  Φροντίστε το στρώμα σας με 9 απλές συμβουλές, από την αρχή!

  Μόλις επενδύσατε σε ένα καινούριο, ανατομικό στρώμα ύπνου και ανυπομονείτε για τον άνετο ύπνο που θα σας προσφέρει για τα επόμενα χρόνια. Τα στρώματά μας έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν τις βέλτιστες ιδιότητές τους περίπου για δέκα χρόνια. Ωστόσο η συντήρηση και η φροντίδα του μπορεί να συντομεύσει ή να επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του. Διατηρήστε το στρώμα σας καθαρό για να σας παρέχει άνετο ύπνο όσο το δυνατόν περισσότερο.  Συγκεντρώσαμε απλούς τρόπους φροντίδας του στρώματος που προλαμβάνουν τις φθορές και θα προστατέψουν την επένδυσή σας.

  1. Βεβαιωθείτε ότι το στρώμα σας έχει τη σωστή στήριξη.
  Αν και μπορεί να μην χρειάζεται πάντα ο συνδυασμός με μία συμβατή βάση, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το στρώμα σας έχει τη σωστή στήριξης. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της ακεραιότητας των υλικών και στην πρόληψη της πρόωρης φθοράς. Ανατρέξτε στην πολιτική εγγύησης του στρώματος για συμβουλές. Συνήθως τα στρώματά μας απαιτούν σταθερή βάση. Ελέγχετε τη βάση του στρώματος κάθε χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν φθορές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το στρώμα σας.

  2. Χρησιμοποιήστε προστατευτικό στρώματος από την αρχή.
  Είναι ένας από τους καλύτερους και απλούστερους τρόπους για να προστατεύσετε το στρώμα σας. Ένα καλό, ποιοτικό προστατευτικό κάλυμμα στρώματος προσφέρει προστασία από την εισχώρηση υγρών, ιδρώτα, σκόνης και βρωμιάς στα εσωτερικά υλικά του στρώματος. Αυτό βοηθά στην προστασία των υλικών στο εσωτερικό του στρώματος σας και μειώνει τη συσσώρευση αλλεργιογόνων όπως μούχλα και ακάρεα σκόνης. Ένα προστατευτικό επιταχύνει το χρόνο που χρειάζεται για τον καθαρισμό του στρώματος.

  3. Πλένετε τακτικά τα κλινοσκεπάσματα.
  Όταν κοιμάστε, εκκρίνετε ιδρώτα, έλαια και απομακρύνονται νεκρά κύτταρα του δέρματος και τρίχες. Τα σεντόνια και οι κουβέρτες θα πρέπει ιδανικά να πλένονται κάθε μία έως δύο εβδομάδες. Ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε προστατευτικό κάλυμμα, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα λευκά είδη καθαρά. Το προστατευτικό στρώματος θα πρέπει επίσης να πλένεται τακτικά και σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

  4. Βάλτε τα κατοικίδια σε δικό τους κρεβατάκι.
  Είναι προτιμότερο να δίνετε στα κατοικίδια τα δικά τους καθορισμένα κρεβάτια αντί να τα αφήνετε στο κρεβάτι σας. Ακόμη και τα πιο περιποιημένα κατοικίδια περπατούν έξω, εκκρίνουν υγρά και σάλια και απορρίπτουν νεκρά κύτταρα και τρίχες, όπως και οι άνθρωποι, και όλα αυτά συσσωρεύονται στο κρεβάτι σας. Τα κατοικίδια μπορεί προκαλέσουν κάποια φθορά, η οποία μπορεί να καταστρέψει το στρώμα.

  5. Περιστρέψτε το στρώμα τακτικά.
  Ανεξάρτητα από το υλικό ή το μέγεθος, κάθε στρώμα θα ευνοηθεί από την τακτική περιστροφή. Η περιστροφή συμβάλλει στην πιο ομοιόμορφη κατανομή της πίεσης, και είναι πιο πιθανό να επιβραδύνει την ανόμοια φυσική συμπίεση των υλικών. Κάθε περίπου έξι μήνες περιστρέψτε το στρώμα 180 μοίρες από το κεφάλι στα πόδια. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα πρώτα δύο χρόνια.

  6. Όχι άλλα χοροπηδητά!
  Σίγουρα υπάρχει σαν παιδική ανάμνηση η μητέρα να μας λέει να μην χοροπηδάμε στο κρεβάτι, και δεν έκανε λάθος. Το εσωτερικό των στρωμάτων, ανεξάρτητα των υλικών που είναι κατασκευασμένο, είναι επιρρεπή σε φθορές λόγω έντονης καταπόνησης, και μπορεί να φθαρεί πολύ πιο γρήγορα.

  7. Μετακίνηση του στρώματος.
  Όταν μετακινείτε το στρώμα σας, προστατέψτε το, καλύπτοντάς το σε πλαστικό κάλυμμα και αποφεύγοντας το λύγισμα ή το δίπλωμα. Υπάρχουν τσάντες στρωμάτων βαρέως τύπου που αποτρέπουν τις φθορές και διατηρούν το στρώμα καθαρό από βρωμιές και υγρά. Γενικά όταν μετακινείτε ένα στρώμα, εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα για οριζόντια μετακίνηση, είναι καλύτερο να το κρατάτε σε όρθια θέση στα πλάγια, ώστε να μην διπλώνουν κατά τη μεταφορά. Μην χρησιμοποιείτε τις λαβές στου στρώματος για να το σύρετε.

  8. Προσοχή: Κοριοί.
  Οι κοριοί είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να καταστρέψετε ένα στρώμα, καθώς μπορεί να είναι δύσκολο να απαλλαγείτε από τη στιγμή που διεισδύσουν. Όταν κοιμάστε συχνά εκτός σπιτιού, ελέγχετε πάντα το κρεβάτι για σημάδια κοριών και προσπαθείτε να κρατάτε τις αποσκευές μακριά από το πάτωμα.

  9. Αφήστε το φως να μπει τακτικά.
  Κάθε δύο περίπου μήνες, όταν δείτε μια ηλιόλουστη μέρα, ξεστρώστε το στρώμα σας και αφήστε το φως του ήλιου να εισχωρήσει και να αεριστεί το στρώμα για μερικές. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή υπερβολικής υγρασίας από τα εσωτερικά υλικά του στρώματος.  Κάθε στρώμα θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά για να διατηρείται το περιβάλλον του ύπνου σας καθαρό. Οι λεκέδες μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα ήπιο διάλυμα νερού και σαπουνιού, αλλά αφήστε τους να στεγνώσουν εντελώς πριν στρώσετε το κρεβάτι. Αποφύγετε τη χρήση σκληρών χημικών καθαριστικών καθώς μπορούν να προκαλέσουν φθορά στο καπιτονάρισμα και τα εσωτερικά αφρώδη υλικά του στρώματος. Ανάλογα με τα επίπεδα σκόνης, τυχών αλλεργίες ή τις προσωπικές σας προτιμήσεις, το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα πρέπει να γίνεται κάθε 1 έως 3 μήνες.  Διατηρήστε το στρώμα καθαρό, προστατέψτε το από φθορές, βεβαιωθείτε ότι στηρίζεται σωστά και περιστρέψτε το για ομοιόμορφη κατανομή της πίεσης. Η διάρκεια ζωής του στρώματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές μπορεί να διασφαλιστεί ότι θα απολαμβάνετε χρόνια υγιούς ύπνου και ότι η επένδυσή σας διαρκεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

  EXTRA TIP: Πώς να προστατέψετε το στρώμα σας από κοριούς

  Οι κοριοί είναι μια τρομακτική ενόχληση. Εάν έχετε ήδη κοριούς, σας συνιστούμε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός επαγγελματία στις απολυμάνσεις/απεντομώσεις. Ωστόσο, εάν θέλετε απλώς να προστατέψετε το στρώμα σας από κοριούς, υπάρχουν πολλές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε:

  • Καθαρίζετε τακτικά το κρεβάτι σας και την περιοχή γύρω από αυτό με ηλεκτρική σκούπα.
  • Εάν ταξιδεύετε συχνά, ελέγχετε πάντα για κοριούς πριν πέσετε στο κάθε κρεβάτι.
  • Επίσης μην αφήνετε τσάντες και βαλίτσες στο κρεβάτι. Τοποθετήστε τα σε κάποιο ράφι ή αφήστε τα στο πάτωμα.
  • Όταν γυρίζετε σπίτι, μην ξεπακετάρετε τη βαλίτσα σας στο κρεβάτι σας. Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα το εσωτερικό της τσάντας/βαλίτσας αφού επιστρέψετε στο σπίτι από το ταξίδι.
  • Εάν κοιμηθήκατε κάπου που πρόσφατα υπήρχε πρόβλημα με κοριούς, πλύνετε τα ρούχα σας αμέσως μόλις επιστρέψετε στο σπίτι. (Και πλύνετε χωριστά από άλλα ρούχα).
  • Ελέγξτε τις ραφές των ρούχων, εάν αγοράσετε από καταστήματα μεταχειρισμένων προτού τα αγοράσετε.
  • Ελέγξτε τις σχισμές των μεταχειρισμένων επίπλων πριν το αγοράσετε.
  • Αποφύγετε να αγοράζετε μεταχειρισμένα στρώματα, ειδικά από άτομα που δεν γνωρίζετε καλά.
  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Sleep Well

  Τα 3 βασικά κριτήρια για σωστό μαξιλάρι

  Το μαξιλάρι είναι ένας ακούραστος βοηθός. Στηρίζει τον αυχένα, διατηρεί τη σπονδυλική στήλη σε φυσική θέση και προσφέρει άνεση, όλα αυτά για να πετύχετε εσείς έναν καλό ύπνο. Διαβάστε για τα 3 βασικά κριτήρια που θα πρέπει να γνωρίζετε, πριν από την αγορά, για να βρείτε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και να δημιουργήσετε την ιδανική σχέση μαζί του! 

  Για να διαλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικά μαξιλάρια, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας τις απαντήσεις. 

  Θέση ύπνου

  Αν κοιμάστε ανάσκελα χρειάζεστε ένα μέτριας σκληρότητας μαξιλάρι, στο πλάι ένα πιο σκληρό, και με το στομάχι ένα εξαιρετικά μαλακό ή καθόλου μαξιλάρι. Αν κατά τη διάρκεια του ύπνου αλλάζετε θέσεις, από ανάσκελα στο πλάι, χρειάζεστε ένα αφράτο, μέτριας σκληρότητας μαξιλάρι.  

  Σωματότυπος

  Έχετε παρατηρήσει ότι τα μαξιλάρια έχουν συνήθως 3 διαστάσεις; Βγαίνουν σε διαφορετικά μεγέθη και αυτό έχει να κάνει με το μήκος των ώμων σας και με τη διάσταση του κρεβατιού σας. Μία μικρόσωμη γυναίκα, ένα παιδί που κοιμάται σε μονό κρεβάτι και ένας άνδρας με φαρδιές πλάτες, έχουν τελείως διαφορετικές ανάγκες.

  Επιλέξτε το μαξιλάρι που σας κάνει να αισθάνεστε άνετα. Εάν έχετε τη δυνατότητα, πριν την αγορά, δοκιμάστε τα μαξιλάρια που σας ενδιαφέρουν.

  Γέμιση μαξιλαριού

  Αυτό που δημιουργεί αίσθηση άνεσης όταν ξαπλώνετε, είναι ο συνδυασμός της σκληρότητας (μαλακό-μέτριο-σκληρό) με τη γέμιση του μαξιλαριού. Για το εσωτερικό, συνήθως έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε πούπουλο, μικροΐνες, latex και memory foam.

  • Το πουπουλένιο μαξιλάρι είναι ελαφρύ και αφράτο, έχει όμως περιορισμένη στήριξη.
  • Εναλλακτικό του πούπουλου με παρόμοια αίσθηση είναι το μαξιλάρι με γέμιση από μικροΐνες, ένα υποαλλεργικό υλικό υψηλής απόδοσης.
  • Το latex, το οποίο στη φυσική του εκδοχή προέρχεται από το δέντρο καουτσούκ, προσφέρει καλή στήριξη παίρνοντας ακριβώς το σχήμα του κεφαλιού και του αυχένα.
  • Με το memory foam ή αλλιώς visco ή αλλιώς αφρό μνήμη, θα έχετε ένα πιο βαρύ μαξιλάρι με πολύ καλή στήριξη. Είναι φτιαγμένο από συνθετικό, υποαλλεργικό υλικό αλλά μπορεί να σας φανεί ζεστό. Προτιμήστε να έχει στη σύνθεσή του πιο «δροσερά» υλικά, όπως το viscogel ή το εξωτερικό του ύφασμα να διαθέτει θερμορυθμιστικές ιδιότητες.

  Το μαξιλάρι σας χρειάζεται προστασία και σωστή χρήση

  Το μαξιλάρι πρέπει να προφυλάσσεται από οσμές και ιδρώτα με προστατευτικές μαξιλαροθήκες . Η ειδική προστατευτική μαξιλαροθήκη θα το διατηρήσει καθαρό και θα κρατήσει μακριά ακάρεα και μικροοργανισμούς. Για την υγιεινή του μαξιλαριού, πρέπει να το αερίζετε τακτικά και να πλένετε συχνά την προστατευτική του θήκη.

  Σημαντικό: Όταν βρείτε το ιδανικό μαξιλάρι, μην το φυλάξετε για πάντα! Αφενός, με την πάροδο του χρόνου η απόδοση των υλικών χάνει το αρχικό της επίπεδο, αφετέρου λόγω χρήσης επιβαρύνεται η σωστή υγιεινή. Για αυτούς του λόγους, κάθε 3 χρόνια είναι σημαντικό να το αντικαθιστάτε με το ίδιο ή και με ένα ποιοτικά πιο εξελιγμένο μαξιλάρι.

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Bed & Linen

  Σεντόνια Μπαμπού ή Βαμβακερά και ποια να επιλέξετε

  Ίσως έχετε βρεθεί και εσείς στην ίδια θέση όταν προσπαθείτε να επιλέξετε μεταξύ των κλασσικών βαμβακερών και των σεντονιών νέας τεχνολογίας από ίνες μπαμπού. Η επιλογή μπορεί να γίνει πιο περίπλοκη από ό, τι φαίνεται. Ορισμένοι ενδέχεται να μπουν στον πειρασμό να αγοράσουν σεντόνια βάσει της υφής, αλλά αυτό δεν αποτελεί το μοναδικό μέτρο σύγκρισης.

  Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που είναι εξίσου σημαντικοί και επηρεάζουν την υφή των σεντονιών αλλά και την αντοχή τους με την πάροδο του χρόνου.

  Τα υφάσματα μπαμπού και τα βαμβακερά υφάσματα είναι δύο από τις πιο διαδεδομένες κατηγορίες υφασμάτων για σεντόνια και λευκά είδη γενικότερα. Τα βαμβακερά σεντόνια είναι κλασικά για το αναπνεύσιμο υλικό και την αντοχή τους. Τα σεντόνια μπαμπού είναι σχετικά νέα στην αγορά, αν και κερδίζουν συνεχώς δημοτικότητα χάρη στην ανθεκτικότητα και το αέρινο ύφασμά τους.

  Ανάλογα με την επεξεργασία τους, τα σεντόνια μπαμπού μπορούν επίσης να θεωρηθούν φιλικά προς το περιβάλλον, επειδή το μπαμπού μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα, με λιγότερους πόρους και συχνά δεν απαιτεί χρήση φυτοφαρμάκων, λιπασμάτων ή άρδευσης.

  Συγκρίνουμε τα σεντόνια μπαμπού με τα βαμβακερά και καταγράφουμε όλα τα πιθανά πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε επιλογής.

  Σεντόνια μπαμπού

  Τα σεντόνια μπαμπού προέρχονται από κλωστές που δημιουργούνται μετά από επεξεργασία του φυτού μπαμπού. Τα συγκεκριμένα σεντόνια προσομοιάζουν σε μεγάλο βαθμό τα βαμβακερά σεντόνια στην απαλότητα της υφής, την αναπνευσιμότητα του υλικού και την αντοχή τους. Λόγω της πολύ λεπτής ίνας που παράγεται (μονόκλωνη και μακρόινη), η πλέξη που δημιουργείται είναι πολύ πιο πυκνή, συγκριτικά με τα βαμβακερά σεντόνια, με αποτέλεσμα ένα ντελικάτο και αέρινο ύφασμα που δεν τσαλακώνει. Δείτε τα σεντόνια της Hauz Bamboo Collection .

  Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

  Πλεονεκτήματα

  • Αναπνεύσιμο υλικό
  • Μαλακά στην υφή
  • Πυκνότερη πλέξη
  • Αποτρέπει τη συσσώρευση σε υγρασία, βακτήρια και ακάρεα σκόνης
  • Εύκολα στο σιδέρωμα
  • Θεωρούνται φιλικά προς το περιβάλλον
  • Χρησιμοποιούν οικολογικά χημικά επεξεργασίας

  Μειονεκτήματα

  • Ντελικάτο ύφασμα που χρειάζεται σωστή φροντίδα
  • Τα υφάσματα bamboo με σωστή πλέξη κοστίζουν περισσότερο από τα βαμβακερά


  Βαμβακερά σεντόνια

  Το βαμβάκι είναι το πιο κοινό ύφασμα για σεντόνια. Αυτή η κλασική επιλογή χρησιμοποιεί φυσικές ίνες από το βαμβάκι. Τα υφάσματα που προκύπτουν είναι συνήθως μαλακά, ανθεκτικά και εύκολα στη φροντίδα. Η τιμή στα βαμβακερά σεντόνια αντικατοπτρίζει συνήθως και την ποιότητα των υλικών.

  Πλεονεκτήματα και Μειονεκτήματα

  Πλεονεκτήματα

  • Ανθεκτικά
  • Αναπνεύσιμο υλικό
  • Απορροφητικά
  • Εύκολα στον καθαρισμό
  • Γίνονται πιο μαλακά με το πλύσιμο, ανάλογα με την ποιότητα ίνας βαμβακιού που χρησιμοποιείται

  Μειονεκτήματα

  • Τσαλακώνουν εύκολα και απαιτείται μεγαλύτερη προσπάθεια στο σιδέρωμα
  • Συνήθως απαιτείται περισσότερο νερό και φυτοφάρμακα για την καλλιέργεια του βαμβακιού
  • Συγκρατεί μαζί με την υγρασία και βακτήρια και ακάρεα σκόνης, οπότε χρειάζεται συχνότερη φροντίδα
  • Μπορεί να συρρικνωθεί ελαφρώς


  Σεντόνια μπαμπού ή βαμβακερά σεντόνια;

  Οι διαφορές μεταξύ μπαμπού και βαμβακερών σεντονιών είναι αρκετά μικρές. Και τα δύο είναι φυσικά θερμορυθμιστικά υλικά με μεγάλη ανθεκτικότητα. Το βαμβάκι ελαφρά πιο αναπνεύσιμο υλικό και το μπαμπού ελάχιστα πιο ανθεκτικό. Και τα δύο χρησιμοποιούν φυσικά υλικά, αλλά η καλλιέργεια μπαμπού είναι συνήθως πιο φιλική προς το περιβάλλον από την καλλιέργεια βαμβακιού. 

  Αντοχή

  Τα βαμβακερά σεντόνια θεωρούνται διαχρονικά μία σταθερή αξία όσον αφορά την αντοχή, δεδομένου ότι γίνονται πιο μαλακά με το πλύσιμο, και αρκετοί προτιμούν την αίσθηση που δίνουν τα σεντόνια μετά από χρήση σε σχέση με τα καινούρια.  Με την κατάλληλη φροντίδα, τα σεντόνια μπαμπού μπορούν να αποδειχθούν εξαιρετικά ανθεκτικά. Τα σεντόνια μπαμπού τείνουν επίσης να συγκρατούν τη βαφή καλύτερα, έτσι ώστε τα χρώματα να παραμένουν ζωντανά για μεγαλύτερο διάστημα.

  Αίσθηση

  Η αίσθηση εξαρτάται από την ύφανση και το υλικό, με τα περισσότερα σεντόνια μπαμπού να είναι αρκετά απαλά στην επαφή με το δέρμα.  Η αίσθηση στα βαμβακερά σεντόνια ποικίλλει ανάλογα με την ποιότητα του βαμβακιού και την ύφανση. Τα περισσότερα δίνουν μία απαλή και μαλακιά αίσθηση. Τα σεντόνια από βαμβακερό percale μπορεί να δώσουν μία κάπως πιο τραχιά στην αρχή αίσθηση, αλλά μαλακώνουν και αυτά μετά από μερικά πλυσίματα.

  Κόστος

  Τα σεντόνια μπαμπού είναι πιο ακριβά από τα αντίστοιχα βαμβακερά. Ο λόγος είναι συνήθως η πιο ακριβή διαδικασία παραγωγής των κλωστών καθώς και η μεγαλύτερη ανθεκτικότητα και διατήρηση των χρωμάτων που προσφέρουν.

  Ρύθμιση θερμοκρασίας στον ύπνο

  Ως φυσικό ύφασμα, το μπαμπού θεωρείται ένα αρκετά αναπνεύσιμο υλικό, το οποίο βοηθά στη διατήρηση ενός δροσερού και άνετου ύπνου. Ωστόσο, οι απόψεις σε αυτό το κομμάτι ποικίλουν, με πολλούς να θεωρούν το βαμβάκι ένα πιο δροσερό υλικό στον ύπνο.  Η θερμορυθμιστική ιδιότητα του βαμβακιού είναι ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα στα περισσότερα βαμβακερά σεντόνια χάρη στο συνδυασμό της αναπνευσιμότητας του υλικού και της απορρόφησης της υγρασίας.

  Καθαρισμός & φροντίδα

  Οι περισσότερες οδηγίες φροντίδας και για τα δύο είδη σεντονιών επιτρέπουν το πλύσιμο στο πλυντήριο και χρήση στεγνωτηρίου σε χαμηλή θερμοκρασία. Εάν φροντίζονται σωστά και ακολουθούνται οι οδηγίες φροντίδας, θα έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής. Τα βαμβακερά σεντόνια συνήθως γίνονται πιο μαλακά και πιο ελαστικά μετά από κάθε πλύσιμο ενώ απαιτούν περισσότερη υπομονή στο σιδέρωμα.
  Προσοχή: Όπου αναφέρεται ευκολία ή καθόλου σιδέρωμα σε βαμβακερά σεντόνια συνήθως χρησιμοποιούν προσμίξεις από πολυεστερικές ίνες.

  Τελικά, ποιο είναι καλύτερο;

  Οι διαφορές μεταξύ σεντονιών μπαμπού και των βαμβακερών σεντονιών είναι αρκετά μικρές, μπορεί όμως να είναι αρκετά σημαντικές ώστε να σας κάνουν να επιλέξετε το ένα σε σχέση με το άλλο.

  Όσοι ζεσταίνονται περισσότερο στον ύπνο τους και τείνουν να ιδρώνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας μπορεί να εκτιμήσουν την αναπνευσιμότητα του υλικού και την απορροφητικότητα, όσον αφορά την υγρασία, των βαμβακερών σεντονιών. Επίσης όσοι έχουν συγκεκριμένο προϋπολογισμό, μπορεί βρουν πιο προσιτά στην τιμή τα βαμβακερά σε σχέση με τα σεντόνια μπαμπού. Για εκείνους που η οικολογική συνείδηση αποτελεί τρόπο ζωής και είναι ενάντια στη χρήση φυτοφαρμάκων και τη χρήση νερού ενδέχεται να προτιμήσουν τα σεντόνια μπαμπού. Το ύφασμα μπαμπού είναι πιο απαλό στο δέρμα, οπότε αυτά τα σεντόνια είναι μια καλή επιλογή για άτομα με ευαισθησία στο δέρμα.


  Επιλέξτε σεντόνια μπαμπού εάν:

  • Η οικολογική σας συνείδηση είναι ενάντια στη χρήση φυτοφαρμάκων και νερού
  • Εκτιμάτε τους ανανεώσιμους πόρους
  • Ζεσταίνεστε κατά τη διάρκεια της νύχτας
  • Έχετε ευαίσθητο δέρμα


  Επιλέξτε βαμβακερά σεντόνια εάν:

  • Ζεσταίνεστε κατά τη διάρκεια της νύχτας
  • Είστε επιρρεπείς σε νυχτερινές εφιδρώσεις
  • Προτιμάτε τα σεντόνια που γίνονται πιο μαλακά με το χρόνο
  • Έχετε συγκεκριμένο προϋπολογισμό για την αγορά σεντονιών
  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Home Tips

  Πώς να φροντίσετε τα κεντημένα και πλεκτά λευκά είδη

  Κάθε σχέδιο του «The Κέντημα Project» είναι φτιαγμένο στο χέρι με εκλεκτές πρώτες ύλες όπως κλωστή μερσεριζέ, δαντέλα Βρυξελλών, βαμβάκι περκάλι. Πρόκειται για υψηλής ποιότητας λευκά είδη, τα οποία χρειάζονται την απαραίτητη φροντίδα.

  Σας προτείνουμε τους παρακάτω τρόπους για να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

  Odigies_Frontidas2

  Βαμβακερά λευκά είδη με κέντημα ή σχέδιο (Σεντόνια - Μαξιλαροθήκες)

  Πλύσιμο: Επιλέξτε πλύσιμο με υγρό απορρυπαντικό, στους 40° C και μέτριο στύψιμο. Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη ή λευκαντικό. Αποφύγετε το στεγνό καθάρισμα.

  Στέγνωμα: Στεγνώστε σε εξωτερικό, σκιερό χώρο. Αποφύγετε το στεγνωτήριο.

  Σιδέρωμα: Σιδερώστε τη βαμβακερή επιφάνεια που δεν έχει κέντημα σε μεσαία θερμοκρασία. Για τα σημεία που φέρουν κέντημα, σιδερώστε από την ανάποδη τοποθετώντας πάνω μία πετσέτα.

  Odigies_Frontidas1

  Σχέδια κεντημένα ή πλεκτά (Ριχτάρια - Διακοσμητικά μαξιλάρια - νεσεσέρ)

  Πλύσιμο: Επιλέξτε πλύσιμο στο χέρι ή στο πλυντήριο σε πρόγραμμα για τα ευαίσθητα και ελαφρύ στύψιμο. Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη ή λευκαντικό. Αποφύγετε το στεγνό καθάρισμα.

  Στέγνωμα: Στεγνώστε σε εξωτερικό, σκιερό χώρο. Αποφύγετε το στεγνωτήριο.

  Σιδέρωμα: Σιδερώστε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία από την ανάποδη, τοποθετώντας πάνω στο σημείο μία πετσέτα.

  Tip: Τηρώντας πάντα τις σωστές οδηγίες, το πλύσιμο θα κάνει τα κεντημένα ή πλεκτά είδη να δείχνουν καλύτερα, γιατί ενσωματώνονται οι κλωστές με το ύφασμα.

  Odigies_Frontidas7

  Τραπεζομάντηλα

  Πλύσιμο: Επιλέξτε πλύσιμο στο πλυντήριο σε πρόγραμμα για τα ευαίσθητα και ελαφρύ στύψιμο. Μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη ή λευκαντικό. Αποφύγετε το στεγνό καθάρισμα.

  Στέγνωμα: Στεγνώστε σε εξωτερικό, σκιερό χώρο. Αποφύγετε το στεγνωτήριο.

  Σιδέρωμα: Σιδερώστε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία από την ανάποδη, τοποθετώντας πάνω στο σημείο μία πετσέτα.

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Home Tips

  Χειμωνιάτικο σπίτι

  Ο χειμώνας κάνει δειλά δειλά την εμφάνιση του με τις πρώτες βροχές και τα πρώτα κρύα, όλα αυτά είναι που αλλάζουν την διάθεση μας και την κάνουν πιο χουχουλιάρικη, κάπως έτσι λοιπόν αρχίζουμε και αναζητάμε την πιο ζεστή και άνετη γωνιά του σπιτιού μας, που πολλές φορές δεν είναι άλλη από το κρεβάτι μας.

  Δεν υπάρχει πιο ωραία αίσθηση από το να ξυπνάς και να σε αγκαλιάζουν όμορφα, μαλακά σεντόνια και κουβέρτες. Χρωματικά “παίζουμε” σε γκρι-μπλε αποχρώσεις, ιδιαίτερα όταν έχουμε έναν πιο ανοιχτόχρωμό χώρο. Το γκρι προσθέτει την αίσθηση της ισορροπίας ακριβώς γιατί προέρχεται από το μαύρο και το άσπρο, δίνοντας ένα πιο σοφιστικέ look.

  xeimoniatiko-spiti-1

  Για τους ποιο απαιτητικούς υπάρχει πάντα η πολυτελής σειρά Luxury Collection από την Charisma, η οποία περιλαμβάνει μια πλήρης συλλογή από σεντόνια, μαξιλαροθήκες (διακοσμητικές και απλές), πάπλωμα και κουβ-ρλί, από ριγέ ζακάρ 100% βαμβάκι πενιέ στις 500 κλωστές.

  xeimoniatiko-spiti-2

  Tip: Συνδυάστε τα με την πλεκτή κουβέρτα της Charisma στην ίδια απόχρωση, για extra στιγμές χαλάρωσης και ζεστασιάς!

  xeimoniatiko-spiti-3

  Επόμενη στάση...το μπάνιο!

  Ένα ζεστό μπάνιο είναι ότι πρέπει για να αναζωογονήσει και να προετοιμάσει τον καθένα από εμάς για το ξεκίνημα της μέρας. Τυλίξτε το σώμα σας με την απαλότητα που προσφέρουν οι 100% βαμβακερές πετσέτες και μπουρνούζια τις Fieldcrest από την σειρά Superior Ultrasoft Collection, συνεχίζοντας πάντα το ίδιο χρωματικό μοτίβο σπάζοντας το γκρι με λίγο άσπρο.

  xeimoniatiko-spiti-4

  Και κάπως έτσι φτάνουμε στην ώρα του καφέ και του γρήγορου πρωϊνού - συνήθως μπροστά από την τηλεόραση - μιας και αυτό είναι κάτι που θα λέγαμε ότι το απαιτούν οι ρυθμοί της καθημερινότητας. Η πρόταση μας για τον φετινό χειμώνα αφορά κυρίως τον καναπέ και την πολυθρόνα, συνεχίζουμε να "παίζουμε" με ουδέτερα και ψυχρά χρώματα που μπορούμε όμως εύκολα να τα “σπάσουμε” με μια πινελιά κίτρινου χρώματος, είτε αυτό προέρχεται από ένα πουφ είτε από μαξιλάρια.

  Ότι και να προτιμάτε ένα είναι βέβαιο η άνεση στο καθιστικό είναι κάτι που το αναζητάμε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας.

  Ο ιταλικός καναπές Dune υπόσχεται να σας προσφέρει άνεση και στήριξη σε συνδυασμό με τον μοντέρνο σχεδιασμό του που δίνει μια ιδιαίτερη πινελιά στυλ και κομψότητας στον χώρο, από 70% βισκόζη, 19% λινό και 11% βαμβάκι, με γέμιση Supersoft Foam είναι ο πλέον ιδανικός καναπές για να χαλαρώσετε και να απολαύσετε τον ζεστό καφέ σας.

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Home Tips

  Πώς να φέρετε τη γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι σας!

  Όπου και να γυρίσεις να κοιτάξεις βλέπεις δρόμους, πλατείες και βιτρίνες στολισμένες, ενώ σχεδόν όλα τα σπίτια έχουν κρεμάσει στα μπαλκόνια τους χριστουγεννιάτικα λαμπάκια. Όλα αυτά είναι που σιγά σιγά μας κάνουν να σκεφτόμαστε τα δώρα που θα πρέπει να αγοράσουμε και όλοι, λίγο ή πολύ, έχουμε την τάση να τα αφήνουμε για την τελευταία στιγμή, ενώ ταυτόχρονα ετοιμάζουμε ή αλλάζουμε το στολισμό του σπιτιού μας για να υποδεχτούμε σιγά σιγά την καινούργια χρονιά.

  Όταν και εμείς με την σειρά μας αρχίσαμε να σκεφτόμαστε διάφορους τρόπους για να κάνουμε την περίοδο των γιορτών και διακοπών λίγο διαφορετική αυτή την χρονιά, οι αρχικές σκέψεις που μας ήρθαν στο μυαλό ήταν οι λέξεις άνετο, casual και απλό.

  leptomeria_photo_2

  Στο σαλόνι αποφασίσαμε να έχουμε μια πλούσια υφή και άνετα στοιχεία χρησιμοποιώντας μια πιο ουδέτερη παλέτα και σπάζοντας την με μικρές κόκκινες και πράσινες λεπτομέρειες. Ο μεγάλος λευκός ιταλικής κατασκευής καναπές μας βοήθησε να επιτύχουμε την αίσθηση του μεγάλου χώρου, ενώ το χειροποίητο τετράγωνο πούφ από δερμάτινες ετικέτες έδωσε μια ζεστή και vintage πινελιά στο σαλόνι. Για τα μαξιλάρια παίξαμε με διάφορες υφές και λατρέψαμε τον τρόπο που κολακεύουν το ένα το άλλο, ενώ το  πλεκτό ριχτάρι στον καναπέ πρόσθεσε θαλπωρή και ζεστασιά στο χώρο. Το δέντρο μας, αν και ψεύτικο φαίνεται τόσο αληθινό και αυτό ακριβώς ήταν που μας έκανε να το αγαπήσουμε ακόμα πιο πολύ. Για τα στολίδια του χρησιμοποιήσαμε τον χρωματικό συνδυασμό κόκκινου και χρυσού - που είναι ίσως ο πιο κλασικός χριστουγεννιάτικος συνδυασμός - και είναι μια γλυκιά υπενθύμιση του τι σημαίνει αυτή η εποχή για τον καθένα μας. Χωρίς αμφιβολία υπάρχει κάτι το μαγικό, όταν στο δωμάτιο υπάρχει αυτή η λάμψη από τα φωτάκια. Αυτό που κυρίως λατρέψαμε, είναι ότι τα περισσότερα από τα αξεσουάρ μας μπορούν να συνεχίσουν να διακοσμούν τον χώρο του σαλονιού καθ’ όλη την διάρκεια του χειμώνα! Το υπνοδωμάτιο μπορεί να είναι ένα από αυτά τα δωμάτια που δεν τα πολύ παρατηρείς κατά τη διάρκεια των γιορτών, αλλά διατηρώντας τη διακόσμηση εύκολη και απλή μπορούμε να μεταμορφώσουμε αυτό τον χώρο σε χρόνο μηδέν. 

  Rustic Διακόσμηση

  giortini-atmosfaira-6

  Για το πρώτο υπνοδωμάτιο χρησιμοποιήσαμε τον παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο συνδυασμό πράσινου και κόκκινου στις λεπτομέρειες και ως κεντρικό χρώμα επιλέξαμε κάτι πιο ουδέτερο. Ο λόγος που επιλέξαμε αυτή την χρωματική παλέτα είναι γιατί θέλαμε να δώσουμε στον χώρο μια πιο φυσική Rustic αίσθηση και να μεταφέρουμε την ζεστασιά και την αίσθηση της αγροικίας. Συγκεκριμένα το κόκκινο είναι ένα θερμό χρώμα και συμβολίζει την αγάπη και την ενότητα. Είναι ένα χρώμα πλημμυρισμένο από ένταση, επανάσταση και συγκίνηση. Από την άλλη το πράσινο ανήκει στα ψυχρά χρώματα παρόλα αυτά παίρνει κάποιες από τις ιδιότητες του κίτρινου, καθώς προέρχεται από τον συνδυασμό του κίτρινου και του μπλε, είναι ένα χρώμα που φέρνει θα λέγαμε την ισορροπία και συμβολίζει την ελπίδα για ζωή.

  giortini-atmosfaira-7

  Βέβαια και εδώ «παίξαμε» με διάφορες υφές

  Κάντε layering με φιλόξενα στοιχεία όπως είναι τα μαξιλάρια σε διάφορα μεγέθη και ένα κουβρ-λι με καρό pattern, για να αποδώσετε την αίσθηση των γιορτών χωρίς όμως αυτό να σας εμποδίζει να τα χρησιμοποιήσετε όλη τη διάρκεια του χειμώνα. Να είστε προσεκτικοί όμως να υπάρχει ένα υγιές μίγμα όσο αφορά τις υφές για να δημιουργήσετε μια χαλαρή και εορταστική αίσθηση. Προσθέστε ακόμη και κάποιες προσαρμοσμένες λεπτομέρειες, όπως τα αρωματικά κεριά, για να δώσετε μια πιο προσωπική πινελιά. Final touch ένα δίσκος με λιχουδιές και κάποιο ζεστό ρόφημα. Αν έχετε φιλοξενούμενους, ήμαστε βέβαιοι ότι αυτό θα φτιάξει την ημέρα τους.

  giortini-atmosfaira-9

  Συνεχίζοντας στους υπόλοιπους χώρους του σπιτιού, θέλαμε να δώσουμε κάτι από την γιορτινή πινελιά και στο μπάνιο! Οι απαλές βαμβακερές πετσέτες σε κόκκινο και πράσινο χρώμα είναι ιδανικές, ενώ από μόνες τους μπορούν να αποτελέσουν ένα διακοσμητικό στοιχείο - ειδικά όταν έχετε καλεσμένους και θέλετε το μπάνιο να είναι στην εντέλεια - απλά τυλίξετε τις σαν σαλιγκάρι και δέστε τις με μια απλή κορδέλα, με αυτό τον τρόπο μπορούν να αποτελέσουν και μέρος ενός δώρου. 

  ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΔΩΡΟ PART 1

  giortini-atmosfaira-8

  Ένα απλό, εύκολο και πάνω από όλα χρηστικό δώρο είναι τα πλήρης σετ σεντονιών. Σας προτείνουμε τα βαμβακερά σεντόνια της σειράς Imperial που με την διακριτική δαντέλα στο τελείωμα που φέρνει τον αέρα του Vintage! Ενώ η υφασμάτινη συσκευασία τους είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να αποτελεί συσκευασία δώρου - όπου αργότερα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σαν νεσεσέρ – το μόνο που έχτε να κάνετε είναι να δέσετε μια απλή κορδέλα και είστε έτοιμοι. 

  Elegant Διακόσμηση

  giortini-atmosfaira-3

  Ο στόχος μας για το δεύτερο υπνοδωμάτιο ήταν η απλότητα με την προσθήκη μερικών γιορτινών και ζεστών πινελιών. Επειδή θέλαμε να μεταφέρουμε λίγο από την αίσθηση του παγωμένου βασιλείου, χρησιμοποιήσαμε ως κεντρικό χρώμα το λευκό - γνωστό και ως το χρώμα της αρμονίας - όπου εκφράζει την απλότητα, την τελειότητα και το φως. Για να το «σπάσουμε» χρησιμοποιήσαμε το γκρι και το κόκκινο στις μαξιλαροθήκες, ενώ «αγκαλιάσαμε το κρεβάτι με ένα πιο ιδιαίτερο κουβρ-λι σε λευκό stonewashed χρώμα. Τα μαξιλάρια σε διάφορα μεγέθη και υφές βοήθησαν να δώσουμε και εδώ μια πιο οικεία αίσθηση.

  giortini-atmosfaira-4

  Για να ενισχύσουμε ακόμη περισσότερο αυτή την αίσθηση, εμπλουτίσαμε τον χώρο μας με άλλες «μικρές» και αγαπημένες λεπτομέρειες, ένα μάλλινο σκαμπό και ένα ξύλινο μπαούλο, δύο πολύ-χρηστικά διακοσμητικά στοιχεία. Το σκαμπό με την μάλλινη βάση του φέρνει την ισορροπία στον χώρο και δίνει μια πιο χαλαρή αίσθηση, ταυτόχρονα το μπαούλο μας φέρνει τον αέρα του vintage.

  giortini-atmosfaira-1

  Όσον αφορά τον χώρο του μπάνιου επιλέξαμε να μεταφέρουμε και εκεί το ίδιο στυλ για να το ταιριάξουμε με την κρεβατοκάμαρα. Χρησιμοποιήσαμε λευκές και γκρι βαμβακερές πετσέτες, χωρίς να επιβαρύνουμε κι άλλο χρωματικά τον χώρο μας, ενώ κρατήσαμε ίδιο και το styling. Το καλύτερο κομμάτι; Όλα αυτά τα στοιχεία μπορούν να χρησιμοποιηθούν όλο το χρόνο, ενώ ανάλογα με την εποχή να αλλάζετε τις μικρές διακοσμητικές λεπτομέρειες.

  ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΔΩΡΟ PART 2

  giortini-atmosfaira-2

  Όπως αναφέραμε και πιο πάνω τα ολοκληρωμένα σετ σεντονιών αποτελούν το τέλειο δώρο, αυτό όμως που δεν αναφέραμε είναι ότι η σειρά Imperial έρχεται σε 16 διαφορετικά χρώματα που μπορείτε να τα συνδυάσετε μεταξύ τους χωρίς περιορισμούς και να πετύχετε το look που επιθυμείτε!

  giortini-atmosfaira-5

  Μπορείτε όμως να πάτε το δώρο ένα βήμα παραπέρα! Ολοκληρώσετε το σετ που έχετε επιλέξει με ένα βαμβακερό, απαλό και ζεστό πάπλωμα σε λευκό χρώμα με διακριτικές ρίγες ζακάρ που σπάνε λίγο την μονοτονία του μονόχρωμου, ενώ οι κυκλικές του ραφές μας δίνει την αίσθηση του παλιού.

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Home Tips

  Life is Art by Bed & Bath

  Έχει η τέχνη χώρο στην καθημερινότητά μας; Πόσο εύκολο είναι να εμπνευστούμε από αυτή και να τη μεταφέρουμε στη διακόσμηση του σπιτιού μας; Να ξυπνάς, δηλαδή, μέσα σε ένα δωμάτιο φουλ στο συναίσθημα με επιρροή από τον Ρομαντισμό… Nα κοιμάσαι σε ένα κρεβάτι τόσο μα τόσο πληθωρικό, όπως το Μπαρόκ. Ή να χαλαρώνεις με φίλους σε ένα σαλόνι Pop, και ο μόνος που να λείπει από την παρέα να είναι ο Andy Warhol! Life is art. Κυριολεκτικά και μεταφορικά. Είναι απόλυτα δυνατό να μεταμορφώσουμε τον προσωπικό μας χώρο σε ό,τι έχουμε φανταστεί, ακόμα και σε κίνημα τέχνης. Είναι όχι μόνο δυνατό, αλλά και απαραίτητο να νιώθουμε κάθε μέρα ότι η ζωή στο πιο αγαπημένο μέρος, στο σπίτι μας, μπορεί να είναι ωραία σαν τέχνη.

  Πέντε καλλιτεχνικά κινήματα έγιναν έμπνευση για εμάς στην Bed & Bath: Ρομαντισμός, Μπαρόκ, Pop Art, Σουρεαλισμός, Op Art. Παίρνοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κάθε κινήματος, δημιουργήσαμε πέντε όμορφους χώρους με έπιπλα, αντικείμενα και λευκά είδη από τα καταστήματά μας. Οι ιδέες δικές μας, οι εντυπώσεις δικές σας!

  Ρομαντισμός: μαλακές γραμμές και συναίσθημα

  Το κίνημα: ο Ρομαντισμός γεννήθηκε στα τέλη του 18ου αιώνα, ξεκίνησε σαν λογοτεχνικό ρεύμα, και γρήγορα επηρέασε και τις υπόλοιπες τέχνες. Η φιλοσοφία του εμπνέεται από τα ιδανικά της Γαλλικής Επανάστασης, σαν κίνημα στρέφεται στο παρελθόν, το συναίσθημα και τον ιδεαλισμό. Στα βασικά χαρακτηριστικά του είναι οι φόρμες που απελευθερώνονται, οι μαλακές γραμμές και η έμφαση στην κίνηση.

  Η ιδέα: Στο ρομαντικό υπνοδωμάτιο δημιουργήσαμε έναν χώρο που αποπνέει αρμονία. Χρησιμοποιήσαμε λευκά είδη Charisma σε παστέλ αποχρώσεις, απαλές υφές στα διακοσμητικά μαξιλάρια και την πολυθρόνα με τα στρογγυλά τελειώματα και τις ήρεμες γραμμές.

  Μπαρόκ: δραματικό και μεγαλοπρεπές

  Το κίνημα:  το Μπαρόκ γεννήθηκε στην Ιταλία τον 17ο αιώνα, ακολουθώντας την Αναγέννηση. Η φιλοσοφία του δίνει βαρύτητα στο συναίσθημα, ο άνθρωπος δεν αποτελεί πλέον μόνη οντότητα αλλά μέρος του συνόλου. Σαν κίνημα είναι έντονα δραματικό, μεγαλόπρεπο έως και πομπώδες, με πληθώρα διακοσμητικών στοιχείων.

  Η ιδέα: τη λέξη «επιβλητικότητα» είχαμε στο μυαλό μας όταν δημιουργήσαμε το μπαρόκ υπνοδωμάτιο. Χρησιμοποιήσαμε ένα κρεβάτι με εντυπωσιακό κεφαλάρι και υποπόδιο. Στα λευκά είδη επιλέξαμε πλούσιες υφές και χρώματα σε σκούρους τόνους από την Charisma.

  Pop Art: η «καθημερινή» τέχνη

  Το κίνημα: Η Pop Art γεννιέται τη δεκαετία του ‘50 στη Μεγάλη Βρετανία και κορυφώνεται σαν καλλιτεχνικό ρεύμα στην Αμερική. Επιδίωξε να φέρει την τέχνη πιο κοντά στις μάζες και αντλούσε την έμπνευσή της από προϊόντα της λαϊκής κουλτούρας ακόμα και pop είδωλα, όπως οι χαρακτηριστικοί πίνακες του Αndy Warhol με τη Marilyn Monroe. Έντονα χρώματα, αυθορμητισμός και σάτιρα είναι τα βασικά χαρακτηριστικά της.

  Η ιδέα: Ένα χαρούμενο, πολύχρωμο αποτέλεσμα θέλαμε να δώσουμε στο σαλόνι, στον χώρο που δικαιωματικά ανήκει η διασκέδαση! Πλαισιώσαμε τον καναπέ F&T Salotti με διακοσμητικά που κλέβουν την παράσταση: κουβέρτα CANNON που τη χρησιμοποιήσαμε σαν ριχτάρι -έξυπνο ε; - και πουφ CANNON σε ανατρεπτικό χρώμα. Προσθέσαμε καθημερινά αντικείμενα, όπως τα μπουκάλια της Coca Cola και τον χαρακτηριστικό πίνακα, και ορίστε το pop αποτέλεσμα!

  Σουρεαλισμός: φαντασία χωρίς όριο

  Το κίνημα: Γεννήθηκε στη Γαλλία στις αρχές του 20ου αιώνα και επηρέασε σημαντικά, εκτός από τις τέχνες, τον συνολικό τρόπο σκέψης της περιόδου. Ο σουρεαλισμός είναι η υπαγόρευση της σκέψης πέρα από κάθε λογική, με βασικό χαρακτηριστικό ότι δεν υπάρχουν τεχνικές και κανόνες. Oι φόρμες σπάνε, οι τεχνικές ποικίλουν, τα χρώματα περιλαμβάνουν όλες τις παλέτες, κάθε έργο είναι μοναδικό.

  Η ιδέα: Αφήσαμε τη φαντασία μας ελεύθερη να δημιουργήσει ένα δωμάτιο που να μην μοιάζει με τίποτα συνηθισμένο. Χρησιμοποιήσαμε πουφ CANNON που ανέβηκαν ακόμα και σε τοίχους, λευκά είδη Charisma και χρώματα που δημιουργούν έντονη αντίθεση.

  Op Art: ένας κόσμος γεμάτος οπτικές ψευδαισθήσεις

  Το κίνημα: Η Optical Art (οπτική τέχνη) αναπτύχθηκε κυρίως τη δεκαετία του ’60. Αυτό το καλλιτεχνικό κίνημα αφορά την αφηρημένη, γεωμετρική τέχνη με έντονο το στοιχείο της οφθαλμαπάτης. Τα βασικά του χαρακτηριστικά είναι συνθέσεις, φτιαγμένες με τέτοιο τρόπο ώστε να δημιουργούν την ψευδαίσθηση της κίνησης, τη ρευστότητα του χώρου και το μπέρδεμα των διαστάσεων.

  Η ιδέα: Να ενσωματώσουμε έναν από τους αγαπημένους μας καναπέδες στη φιλοσοφία της Op Art, που είναι η οφθαλμαπάτη, και να «παίξουμε» με τη χαρακτηριστική αντίθεση άσπρου-μαύρου. Η δική μας οπτική ψευδαίσθηση στον χώρο δημιουργήθηκε τοποθετώντας τον ριγέ καναπέ σε έναν "3d" ριγέ τοίχο.

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Home Tips

  I retro, you retro, we all new retro!

  Το νέο ρετρό είναι η τάση που θα κάνει και τον φετινό χειμώνα πιο φωτεινό και θα φτιάξει ατμόσφαιρα για να μείνετε περισσότερο στο σπίτι.

  Έχει νοσταλγία, αφού δανείζεται στοιχεία από τη δεκαετία του ΄70, αλλά και θάρρος γιατί μας προτείνει να υιοθετήσουμε τη χρωματική παλέτα των παστέλ. Ταιριάζει στους απανταχού λάτρεις του design, αλλά και σε όσους αγαπούν την ιδέα ενός χαρούμενου σπιτιού.

  Πώς θα βάλω στοιχεία seventies σε ένα μοντέρνο σπίτι;

  Blog_Photos3_new

  Μην μπερδεύεστε, παιδιά των λουλουδιών. Η αναβίωση των seventies έρχεται ραφιναρισμένη και σε πιο χαμηλούς τόνους στη μοντέρνα της εκδοχή. Δείτε το περισσότερο σαν μία υπενθύμιση κάποιων χαρακτηριστικών της δεκαετίας του ΄70, παρά σαν δήλωση ότι ο χρόνος γύρισε πίσω. Μία καλή αρχή είναι να προσθέσετε στο σπίτι δευτερεύοντα στοιχεία με ρετρό ύφος, όπως μία πολυθρόνα, ένα βοηθητικό τραπεζάκι, ένα χαλί ή ένα διακοσμητικό αντικείμενο. Η πολυθρόνα της Hauz στη φωτογραφία, με τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό και το φωτεινό κίτρινο χρώμα, παραπέμπει κατευθείαν στο ένδοξο παρελθόν χωρίς να αφαιρεί από την απλότητα ενός μοντέρνου χώρου.

  Η γλυκιά κυριαρχία των παστέλ

  Τα παστέλ που μέχρι πρόσφατα ήταν στο… περιθώριο λόγω της ντελικάτης χρωματικής τους φύσης και που συνήθως έχαναν έδαφος από πιο δυναμικά χρώματα, φέτος κάνουν τη δική τους επανάσταση και κυριαρχούν σε διαφορετικούς χώρους του σπιτιού. Μαζί τους φέρνουν φρεσκάδα, χαλαρότητα, φινέτσα αλλά και την αίσθηση της αισιοδοξίας. Σας προτείνουμε να δώσετε στα παστέλ την θέση που τους αξίζει, ισορροπώντας τα με λευκό ή συνδυάζοντάς τα με γκρι για εξαιρετικά chic αποτέλεσμα.

  Η επανάσταση του new retro ξεκινάει από την κουζίνα σας!

  Blog_Photos5_new

  Η κουζίνα είναι ο ιδανικός χώρος για να δώσετε μία new retro πινελιά, χωρίς να αλλάξετε δραματικά το ύφος του σπιτιού σας. Μπορείτε να υλοποιήσετε μεγαλόπνοα σχέδια, όπως η αγορά μίας ηλεκτρικής συσκευής που να παραπέμπει στα seventies ή να βάψετε τα ντουλάπια της κουζίνας σε παστέλ αποχρώσεις. Ή ακόμα πιο εύκολα, χωρίς να ξοδέψετε χρόνο ή πολλά χρήματα, μπορείτε να αλλάξετε τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά, όπως τα λευκά σας είδη. Πετσέτες κουζίνας και φαγητού, σουπλά και ποδιές σε μίνιμαλ σχέδια και αποχρώσεις που ακούν σε ονόματα όπως mint green, lace rose και coral. Ταιριάζουν με το ύφος κάθε κουζίνας και σας δίνουν την ευκαιρία να κάνετε τα δικά σας mix and match. Επιλέξτε την "ήσυχη" διακοσμητική λύση του μονοχρωματικού σετ ή αναζητήστε λίγη περιπέτεια συνδυάζοντας τα παστέλ χρώματα της σειράς με τα πιο σκούρα.  

  Ready to new retro?

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Home Tips

  Το σπίτι ντύνεται βοτανικός κήπος

  Εντυπωσιακό φύλλωμα και πράσινο χρώμα εισβάλουν στην εσωτερική διακόσμηση, με επιβλητική διάθεση.

  Το botanical εκτός από μεγαλείο, δηλώνει και την αναζωογονητική ηρεμία της φύσης που θα κάνει καλό όχι μόνο στην ανανέωση του σπιτιού αλλά και σε εσάς.

  Φυτά και ακόμα λίγα φυτά

  Blog_Photos5_2

  Η πρώτη σκέψη πάει στα φυτά, είναι εξάλλου ο πιο απλός τρόπος για να δώσετε χαρακτήρα στον χώρο σας. Επιπλέον, μειώνουν το στρες και καθαρίζουν την ατμόσφαιρα. Μία επιλογή είναι να το κάνετε πληθωρικά. Συνδυάστε διαφορετικά είδη φυτών για ποικιλία αλλά και για ανομοιογένεια που θα δημιουργήσει οπτικό ενδιαφέρον. Αν πάλι, το να ποτίζετε πολλές γλάστρες δεν είναι για εσάς, μπορείτε να υιοθετήσετε την τάση με ένα υπερμέγεθες φυτό. Λάβετε υπόψη, ότι τα μεγάλα φυτά λειτουργούν πιο αρμονικά σε μινιμαλιστική διακόσμηση γιατί γεμίζουν τον χώρο.

  Υφάσματα και ταπετσαρίες

  Blog_Photos3b

  Αν θέλετε να αποδώσετε το botanical με σταθερά διακοσμητικά στοιχεία, όπως ταπετσαρία ή πίνακες, φροντίστε αυτά να βρίσκονται σε εμφανές σημείο του σπιτιού, για παράδειγμα στον τοίχο πίσω από την τραπεζαρία ή πάνω από το τζάκι. Θέματα όπως τα τροπικά φύλλα ή το πλούσιο φύλλωμα, θα κάνουν το δωμάτιο να φαίνεται φρέσκο και καθαρό. Μαξιλάρια με patterns φυτών δημιουργούν ωραία αντίθεση σε έναν απλό καναπέ στους τόνους του γκρι ή του μπεζ.

  Κρεβατοκάμαρα στη φύση

  Blog_Photos2_2

  Αγκαλιάστε την αναζωογονητική επίδραση της φύσης μέσα στα σεντόνια σας. Η νέα εμπριμέ συλλογή της Αιγαίον με εξωτικά στοιχεία, θα σας κάνει να νιώσετε ότι ξυπνάτε σε κήπο. Σας προτείνουμε να επιλέξετε τα Oriental Lilium, Olive Flower και Persian Flower. Η συλλογή διαθέτει μαξιλάρια, σεντόνια με λάστιχο και παπλωματοθήκες. Τα εμπριμέ σχέδια μπορούν να συνδυαστούν εύκολα με μονόχρωμα, σε γήινους ή πράσινους τόνους. Για mix and match, επιλέξτε τα Olive, Ivory, Coffee και Sand σεντόνια και μαξιλαροθήκες από τη μονόχρωμη συλλογή της Αιγαίον.

  H διάθεση να «πρασινίσετε» το σπίτι, θα πάει το botanical όπου θέλετε εσείς: η τάση αναδεικνύεται σε μοντέρνα σπίτια όταν συνδυάζεται με μαύρο ή λευκό, αλλά μπορεί να πρωταγωνιστήσει και με πιο bohemian διάθεση συνδυασμένη με ρατάν έπιπλα.

  Φαντασία και φύση ενώνουν τις δυνάμεις τους για να φέρουν αρμονία και φρεσκάδα στο σπίτι σας!

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Home Tips

  Η ακαταμάχητη γοητεία του μοντέρνου βελούδου

  Δεν υπάρχει πιο κατάλληλη εποχή από τον χειμώνα για να μιλήσουμε για το βελούδο.

  Η απαλότητα που κρύβεται στις πλούσιες πτυχές τους υφάσματος θα γίνει η comfort αίσθηση για τις κρύες μέρες και νύχτες.

  Για πολλά χρόνια το βελούδο κάθισε στα έπιπλα της γιαγιάς και έγινε ανάμνηση παιδική. Όμως, η μόδα κύκλους κάνει και ήδη από πέρσι η μοντέρνα εκδοχή του περπάτησε σε πασαρέλες και μπήκε σε σαλόνια και υπνοδωμάτια, σκορπώντας διακριτική λάμψη και αριστοκρατική θαλπωρή.

  Είναι τόσο σαγηνευτικό που μπορεί να ξεγελάσει, αν υπερβάλετε το σπίτι σας θα μοιάζει βγαλμένο από ταινία εποχής. Υπάρχουν τρόποι να φέρετε αυτό το high-end look στην καθημερινότητα σας, εμείς σας προτείνουμε τους πιο ρεαλιστικούς:

  Επιλέξτε βελούδινα αντικείμενα, όπως τα διακοσμητικά μαξιλάρια, που θα τραβήξουν το βλέμμα χωρίς να  ταράξουν την ισορροπία του σπιτιού.

  Blog_1_Velvet

  Ο βελούδινος καναπές ήρθε για να μείνει, οπότε σκεφτείτε μακροπρόθεσμα για το κεντρικό κομμάτι του σαλονιού. Ένα κίτρινο χρώμα μπορεί να είναι μία διακοσμητική οπτασία την πρώτη χρονιά, όχι τόσο οπτασία τις επόμενες. Τα σκούρα μπλε και τα γήινα ροζ ενσωματώνονται τέλεια σε κάθε διακόσμηση και θα σας κρατήσουν χρόνια το ενδιαφέρον.

  Blog_3_Velvet

  Δημιουργήστε πολυτελείς γωνιές. Συνδυάστε την ήπια γυαλάδα του βελούδου με φυσικά υλικά όπως το ξύλο και το ύφασμα και δημιουργήστε μικρούς χώρους για διάβασμα ή για ξεκούραση.

  Μία κουβέρτα με βελούδινη επίστρωση θα φέρει φινέτσα στο υπνοδωμάτιο και μία ακατανίκητη αίσθηση να μην κουνηθείτε ποτέ από εκεί. Όσο πιο μαλακή η αίσθηση, τόσο πιο γλυκός ο ύπνος.

  Blog_5_Velvet

  Το βελούδο ήταν πάντα εκεί, ροκ σαν black velvet, γλυκό σαν red velvet και ούτω καθεξής. Είναι δική σας η απόφαση αν θα του δώσετε την πολυτελή θέση που του αξίζει στη δική σας ζωή!

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Home Tips

  The Navy look

  Καλοκαίρι! Αλλαγή εποχής και διάθεσης, ανανέωση και στη διακόσμηση του σπιτιού μας. Σας προτείνουμε να υιοθετήσετε ένα αγαπημένο καλοκαιρινό θέμα: τη μοντέρνα παραλλαγή του ναυτικού στυλ. Δοκιμάσαμε να ταιριάξουμε τον συνδυασμό μπλε-λευκού μ αποχρώσεις του γκρι και με έπιπλα σε φυσικές αποχρώσεις του ξύλου. Το αποτέλεσμα είναι πολύ εντυπωσιακό! bedandbath-navy-look-1 Το υπνοδωμάτιο άλλαξε εντελώς μορφή. Το γκρι, ένα ουδέτερο χρώμα, χαλάρωσε την ένταση του μπλε και το λευκό φώτισε το κρεβάτι. Γι’αυτόν τον συνδυασμό, επιλέξαμε, ως βάση, σεντόνια της σειράς Ultra Soft της Fieldcrest με βαμβακοσατέν ύφανση και τέσσερις σειρές από διακριτικές πιέτες ως μπορντούρα, σε γκρι-μωβ απόχρωση. Διακοσμήσαμε με λευκά μαξιλάρια ντυμένα με βαμβακερές μαξιλαροθήκες της σειράς Imperial Collection της Cannon και λεπτομέρεια δαντέλας στο τελείωμα. Ως σκέπασμα, επιλέξαμε το βαμβακερό κουβερλί της Waverly σε σικάτο καρό μπλε-λευκό μοτίβο, με μία «ιδέα» από λεπτή κόκκινη ρίγα, που είναι πάντα στη μόδα. Να θυμάστε ότι τα κουβερλί μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως κάλυμμα, για να έχετε καθημερινά ένα όμορφα στρωμένο κρεβάτι. Για να συμπληρώσουμε το καλοκαιρινό-ναυτικό look, προσθέσαμε κάποια στοιχεία που θυμίζουν θάλασσα και μας κάνουν να χαλαρώνουμε, όπως βάζα με βότσαλα. Θα μπορούσατε να γεμίσετε τα βάζα και με άμμο, σας προτείνουμε να τολμήσετε τέτοιες εύκολες, διακοσμητικές πινελιές! Τα μαξιλάρια ποτέ δεν είναι αρκετά. .Κάντε τον χώρο του υπνοδωματίου πιο πλούσιο και ελκυστικό για «χουχούλιασμα», γεμίζοντας το κρεβάτι με μαξιλάρια. Δοκιμάστε διαφορετικούς συνδυασμούς, επιλέγοντας ανάμεσα σε μπλε, λευκές και γκρι μαξιλαροθήκες. Τα μαξιλάρια, ειδικά αυτά των μεγαλύτερων διαστάσεων (51x91 εκ.), εκτός από διακοσμητικά λειτουργούν και ως ένα αναπαυτικό,  ανατομικό κεφαλάρι και αποτελούν μοναδική λύση στην περίπτωση που το κρεβάτι σας αποτελείται μόνο από απλή βάση! bedandbath-navy-look-3 Για τους λάτρεις του κλασικού και διαχρονικού, προτείνουμε ναυτικό μπλε και αριστοκρατικό λευκό από τη σειρά Imperial Collection της Cannon, από 100% βαμβάκι περκάλι 200TC (κλωστές ύφανσης). Θέλοντας να επιτρέψουμε στο μπλε στοιχείο να κυριαρχήσει, επιλέξαμε κατωσέντονο και παπλωματοθήκη σε μπλε χρώμα και συνδυάσαμε μπλε με λευκές μαξιλαροθήκες. Θα μπορούσατε να δοκιμάσετε και τον αντίστροφο συνδυασμό ή να παίξετε με τα χρώματα όπως ταιριάζει στη δική σας αισθητική! bedandbath-navy-look-5 Για ένα total navy look, συνδυάσαμε μπλε με λευκές πετσέτες και στο μπάνιο! Εδώ, χρησιμοποιήσαμε ξύλινο τραπεζάκι και σκάλα της σειράς Waverly, από μασίφ αδιαβροχοποιημένο ξύλο Sheesam, κατάλληλο για εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, και ιδιαίτερα ανθεκτικό. Τα ξύλινα μικροέπιπλα, όπως σκάλες και τραπεζάκια, λειτουργούν όχι μόνο ως διακοσμητικά αλλά και ως βοηθητικά στοιχεία. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τραπέζι ως πάγκο ή ως ράφι και να τοποθετήσετε νεσεσέρ ή ψάθινα/μπαμπού καλάθια για τα καλλυντικά σας ή ακόμη και για αρωματικά σαπούνια ή ποτ πουρί. Η σκάλα μπορεί να παίξει τον ρόλο της κρεμάστρας, ακόμα και για να στεγνώνουν οι πετσέτες σας μετά τη χρήση. Ταιριάζει, ωστόσο, και σε άλλους χώρους του σπιτιού, όπου μπορεί άνετα να πάρει τη θέση stand για περιοδικά, βιβλία… bedandbath-navy-look-_4 Οι αναπαυτικές μαξιλάρες σε αποχρώσεις του μπλε, και όχι μόνο, και λεπτομέρεια από διακοσμητικό κορδόνι ολοκληρώνουν την εικόνα του θαλασσινού τοπίου που θέλουμε να δώσουμε και προσθέτουν μια νότα ανεμελιάς–ξεγνοιασιάς στο δωμάτιο!
  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Home Tips

  The country look: μια βόλτα στην εξοχή

  Ανανεώσαμε αυτό το υπέροχο σπίτι στην εξοχή, με διάθεση χαλαρωτική και λίγο… ατημέλητη! 

  Ντύσαμε όλους τους χώρους, συνδυάζοντας θερμά χρώματα, απαλά υφάσματα με ποικίλες υφές, ξύλινα έπιπλα, και πετύχαμε μια πολύ ζεστή ατμόσφαιρα. Πλεκτά ριχτάρια θα μας αγκαλιάσουν ζεστά, αρωματικά κεριά θα φωτίσουν απαλά τα δωμάτια, αναπαυτικές πολυθρόνες θα προσθέσουν εξοχικό στυλ. Ακόμα και αν δεν έχετε εξοχικό σπίτι μπορείτε να εμπνευστείτε και να δημιουργήσετε εξοχική ατμόσφαιρα στον δικό σας χώρο!

  bedandbath-country-look-1

  Ξεκινήσαμε από τα υπνοδωμάτια… Γιατί, τις πιο τρυφερές ώρες, τις ζούμε εδώ.

  Τα σεντόνια μας στρώθηκαν χαλαρά, θέλοντας να δείξουμε ανάλαφρη διάθεση. Συνεχίσαμε, χρησιμοποιώντας μεγάλα μαξιλάρια (51x91 εκ.) αντί για κεφαλάρι και δύο μικρότερα για τον ύπνο. Συνήθως βλέπουμε 6 μαξιλάρια στην πλάτη που δίνουν ένα «πλούσιο» αποτέλεσμα. Εμείς, χρησιμοποιώντας τις μεγάλες διαστάσεις και αυτά του ύπνου, δώσαμε την ίδια αίσθηση! Χρησιμοποιήσαμε αρωματικά κεριά, ασορτί με τα χρώματά μας, για να ζεστάνουμε τον χώρο! Επιλέξαμε δύο χρώματα από τα πιο trendy χρώματα, πράσινο-λαδί και μουσταρδί! Χρησιμοποιήσαμε περισσότερο πράσινο-λαδί σαν βάση, γιατί είναι ένα αρμονικό χρώμα και φωτίσαμε με μουσταρδί πινελιές. Το πράσινο δηλώνει την τάση για ανάπαυση, δίνει ηρεμία στο υπνοδωμάτιο και συμβολίζει τη φύση. Από την άλλη, το φωτεινό και ζεστό μουσταρδί τονώνει την αυτοεκτίμηση και -ναι- διώχνει τις φοβίες. Και τα δύο χρώματα ταιριάζουν ιδανικά με την πέτρα και το ξύλο. Τα χρησιμοποιήσαμε για να δώσουμε αντίθεση και φωτεινότητα. Με το μουσταρδί χρώμα δεν πρέπει να υπερβάλουμε, γιατί είναι πιθανό να μας κουράσει. Καλύτερα να το χρησιμοποιούμε σε μικρούς όγκους ή αντικείμενα που μπορούμε να μεταφέρουμε ή να αλλάξουμε (πχ. λευκά είδη , μαξιλάρια, κουρτίνες κ.λπ.).

  bedandbath-country-look-2

  Δημιουργήστε τη δική σας γωνιά!

  Διαλέξαμε τη συγκεκριμένη πολυθρόνα, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό και «ζεστό» σημείο στο υπνοδωμάτιο. Η λεία επιφάνεια του ξύλου, το βαθύ και αναπαυτικό κάθισμα, τα γήινα χρώματα, είναι ιδανικά για «χουχούλιασμα». Αναδείξτε τη γωνιά σας, με ένα ριχτάρι. Διαλέξαμε τη συγκεκριμένη πλεκτή κουβέρτα-ριχτάρι, γιατί μας αρέσει η απαλή αίσθηση από το ζεστό υλικό και το χρώμα της, μας ξεκουράζει ο συνδυασμός του γκρι με τα μελί χρώματα του ξύλου.

  Tip: Οι γκρι τόνοι ταιριάζουν ιδανικά με τα ξύλινα έπιπλα και τα αναδεικνύουν!

  bedandbath-country-look-5

  To μπάνιο…

  Η Bed and Bath μας δίνει τη δυνατότητα να έχουμε τα πάντα ασορτί. μέχρι και την κουρτίνα μπάνιου! Χρησιμοποιήσαμε την ίδια παλέτα σε όλα τα είδη μπάνιου ακόμα και στα χαλάκια, συνδυάζοντας αντίστοιχα χρώματα στις πετσέτες και τα κεριά. Προσθέσαμε δύο ιδιαίτερα στοιχεία: το δερμάτινο σετ πιγκάλ μπάνιου σε λευκό, γιατί δείχνει τόσο καθαρό και όμορφο και τη χειροποίητη σκάλα Waverly από μασίφ ξύλο sheesham. Μπορείτε να τοποθετήσετε τις πετσέτες στα σκαλιά της ή να  την στολίσετε με ένα αγαπημένο σας αντικείμενο! Με αυτές τις διακοσμητικές “παρεμβάσεις” το μπάνιο μας ακολούθησε την ενιαία εικόνα του σπιτιού.

  bedandbath-country-look-3

  Στο δεύτερο υπνοδωμάτιο, δοκιμάσαμε τα καρό, που ταιριάζουν ιδανικά στο χώρο.

  Ένα κουβερλί Waverly, καρό πράσινο-κόκκινο, διαχρονικό και ιδανικό σε country style σπίτια! Βρίσκεται μέσα σε ασορτί υφασμάτινη τσάντα, πρακτική και εύκολη, για τα ψώνια, την εκδρομή! Επιλέξαμε το κουβερλί σε δύο ζεστά χρώματα, πράσινο-κόκκινο, που το ένα αναδεικνύει το άλλο. Έντονα χρώματα αλλά σε πλήρη αρμονία. Προτείνουμε τα καρό μας να είναι τονικά στα ίδια επίπεδα δηλαδή όσο σκουραίνει το ένα να σκουραίνει και το άλλο. Η Waverly το συνδυάζει ιδανικά!

  bedandbath-country-look-4

  Η κουζίνα μας…

  Όλο το σπίτι είναι χτισμένο με πέτρα και στοιχεία ξύλου. Δύο υλικά τα οποία, χρησιμοποιούνταν από τα πρώτα χρόνια του ανθρώπου. Η πέτρα είχε την υπεροχή που έχει η πνευματική δύναμη απέναντι στη φυσική δύναμη, δουλεύεται με το χέρι και τον νου (πνευματική και σωματική αντίληψη). Το ξύλο ήρθε αργότερα, με την ιδιότητα να υπαγορεύσει την ανάγκη για αρχιτεκτονική και αισθητική σε κάτι νέο, μοντέρνο και εντυπωσιακό. Όπως έχουμε δει, στα περισσότερα σπίτια από πέτρα, οι κουζίνες είναι από ξύλο. Χρησιμοποιήσαμε το σετ κουζίνας Cannon εμπριμέ, δίνοντας μια country πινελιά.  Αν θέλετε ζεστή ατμόσφαιρα στην κουζίνα, μπορείτε να βάλετε “vintage floral” στοιχεία που θυμίζουν κυριακάτικα τραπέζια!

  bedandbath-country-look-7

  Δημιουργήσαμε ένα μίνι καθιστικό, ένα cozy σημείο στο σπίτι, για χαλάρωση.

  Διαλέξαμε μία μονή κουβέρτα, χνουδάτη και απαλή, σε απαλό παστέλ πράσινο χρώμα, σαν ριχτάρι. Η κουβέρτα δίνει ένα πολύ μαλακό κάθισμα. Για αναπαυτικότερο κάθισμα στην πλάτη, χρησιμοποιήσαμε δύο μεγάλα μαξιλάρια (μήκος 91εκ. το καθένα) και τα ντύσαμε με μαξιλαροθήκες στις αποχρώσεις του πράσινου για ηρεμία και αρμονία.

  bedandbath-country-look-9

  Στην τραπεζαρία μας βάλαμε το διαχρονικό, κόκκινο καρό. Ταιριάζει ιδανικά στα σπίτια με ύφος country και σαν χρώμα ανοίγει την όρεξη! Χρησιμοποιήσαμε runners, για να μην κρύψουμε το όμορφο ξύλινο τραπέζι, ενώ το απλό λευκό σερβίτσιο συμπλήρωσε το σύνολο. Μην ξεχνάμε ότι το κόκκινο μας ανοίγει την όρεξη δεν είναι τυχαίο που όλα τα fast food έχουν σαν κύριο χρώμα το κόκκινο! Καλή μας όρεξη λοιπόν!

  bedandbath-country-look-6

  Χαλαρώνοντας στην βεράντα…

  Διαλέξαμε την συγκεκριμένη κουνιστή καρέκλα Simone της Waverly, από μασίφ ξύλο, με λείες γραμμές, πουπουλένια μαξιλάρια γιατί σε προσκαλεί να «αφεθείς» στο κάθισμά της και να ρεμβάσεις. Δεν είναι ογκώδης αλλά έχει λεπτές και φίνες γραμμές.. Το τυρκουάζ ύφασμα παράλληλα με το πράσινο ριγέ στα μαξιλάρια, φωτίζει και δεν «βαραίνει» το χώρο.

  Στην τραπεζαρία μας βάλαμε το διαχρονικό, κόκκινο καρό. Ταιριάζει ιδανικά στα σπίτια με ύφος country. Χρησιμοποιήσαμε runners, για να μην κρύψουμε το όμορφο ξύλινο τραπέζι, ενώ το απλό λευκό σερβίτσιο συμπληρώνει το σύνολο.

  To country look δεν θα είναι ποτέ εκτός μόδας, γιατί συνδυάζει τη χαλαρότητα με τη δύναμη της φύσης. Εμπνευστείτε από τις ιδέες μας και κάντε το σπίτι σας να μοιάζει σαν μια βόλτα στην εξοχή!

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Home Tips

  Φθινοπωρινά κουβερλί, κουβέρτες και παπλώματα: Πώς να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει.

  Το αισθάνεσαι σιγά-σιγά. Στην αρχή μια πρωινή δροσιά, μετά καταλαβαίνεις ότι η μέρα μικραίνει, έρχεται το βράδυ και ψάχνεις κάτι να ρίξεις επάνω σου. Αυτή η στιγμή που το φθινόπωρο έχει μπει χωρίς αμφιβολία, είναι η ευκαιρία να βρεις το ιδανικό, ελαφρύ σκέπασμα. Κάτι που να σε κρατήσει ζεστό αλλά όχι πολύ, κάτι που να θυμίζει το καλοκαίρι που πέρασε και να κάνει την προσαρμογή -σε μυαλό και σώμα- πιο χαλαρή. Κουβέρτα, μαλακό κουβερλί ή λεπτό πάπλωμα, σας προτείνουμε διαφορετικούς τρόπους για να βρείτε τη θαλπωρή με τις πρώτες βροχές.

  Το “πολυεργαλείο” κουβερλί

  Κουβρ-λι ή κουβερλί όπως επικράτησε, η ονομασία του δηλώνει ότι πρόκειται για σκέπασμα κρεβατιού. Σπάζοντας την παράδοση της διακοσμητικής του χρήσης, το κουβερλί έχει γίνει μαλακό για να εξυπηρετήσει και τους δύο σκοπούς: ομορφιά και ωραία αίσθηση. Το απλό και κομψό σετ κουβερλί της Αιγαίον με τη γήινη παλέτα χρωμάτων και το διακριτικό, κεντημένο σχέδιο, από 100% βαμβάκι, δίνει μία χαλαρή αίσθηση στο κρεβάτι. Εκτός από διακοσμητικό κάλυμμα, είναι ένα ελαφρύ προς μέτριο σκέπασμα, ιδανικό για τις ενδιάμεσες εποχές. A_-_3

  Κουβέρτες με διαφορετικές υφές

  Ελαφριές και με υλικά όπως το βαμβάκι ή το μπαμπού, οι κουβέρτες θα βρουν μία θέση στο κρεβάτι ή τον καναπέ σας το φθινόπωρο. Αν δεθείτε συναισθηματικά, δεν χρειάζεται να τις αποχωριστείτε τον χειμώνα, καθώς μπορούν να δημιουργήσουν διακοσμητικά layers πάνω από το πάπλωμα. A_-_

  Λεπτό πάπλωμα

  Ή αλλιώς παπλωματάκι. Θα σας ζεστάνει όσο χρειάζεται αυτή την εποχή, και στη συνέχεια θα παραχωρήσει τη θέση του στο γνωστό χειμερινό πάπλωμα. Το βασικό του ατού είναι ότι θα το χρησιμοποιήσετε και σαν ελαφρύ σκέπασμα αλλά και σαν όμορφο κάλυμμα κρεβατιού. 002139 rink

  Με όποιον τρόπο και να υποδεχτείτε τη νέα εποχή, προσθέτουμε λίγη έμπνευση με τα λόγια του Γάλλου συγγραφέα Αλμπέρ Καμύ: “Το φθινόπωρο είναι μια δεύτερη άνοιξη, όπου κάθε φύλλο είναι ένα λουλούδι.”

  Καλό φθινόπωρο!

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Home Tips

  Εξοπλίστε «έξυπνα» το φοιτητικό σπίτι

  Κάθε νέο ξεκίνημα χρειάζεται σωστές βάσεις, και στην περίπτωση ενός φοιτητή η βάση είναι ο ξεκούραστος ύπνος, η κινητήρια δύναμη για μυαλό και σώμα. Λαμβάνοντας αυτό σαν δεδομένο, σας προτείνουμε «έξυπνες» λύσεις για το φοιτητικό σπίτι που συνδυάζουν ποιότητα, καλή τιμή και λειτουργικότητα.

  Σιδέρωμα τέλος

  Επειδή εξ’ ορισμού φοιτητική ζωή και σιδέρωμα δεν ταιριάζουν, η ανανεωμένη σειρά Cannon Classic έχει τη λύση. Μαξιλαροθήκες και σεντόνια σε μία ολοκαίνουρια παλέτα χρωμάτων που θα δημιουργήσει ένα ζωντανό υπνοδωμάτιο, με σύνθεση 50% βαμβάκι - 50% συνθετικό για να μην χρειάζονται σιδέρωμα.

  Κρεβάτια που εξοικονομούν χώρο

  Αν κάτι δεν έχει ένα φοιτητικό σπίτι, είναι… χώρο για χάσιμο. Οι αποθηκευτικές λύσεις όχι μόνο εξοικονομούν τετραγωνικά, αλλά κρύβουν και την ακαταστασία! Τα κρεβάτια με αποθηκευτικό χώρο μπορούν να γίνουν το μέρος που θα τοποθετήσετε ογκώδη λευκά είδη, όπως παπλώματα και κουβέρτες, ή ό,τι άλλο χρειαστεί.

  Το κρεβάτι με κεφαλάρι και αποθηκευτικό χώρο Nina της Hauz, με 5 χρωματικές επιλογές υφάσματος, έχει κατασκευή από ξύλο, 2 ανεξάρτητους αποθηκευτικούς χώρους και ενισχυμένους μηχανισμούς ανάρτησης.

  Στρώματα με τεχνολογία

  Τα στρώματα συνδυάζουν καινοτόμα υλικά και τεχνολογία, με στόχο να στηρίξουν και να αγκαλιάσουν το σώμα. Η στήριξη επιτυγχάνεται με τα ελατήρια που κρατούν τη σπονδυλική στήλη ευθυγραμμισμένη, ενώ η άνεση προκύπτει από τα αφρώδη και θερμορυθμιστικά υλικά που εφαρμόζονται σε στρώσεις πάνω από τα ελατήρια. 

  Bed in a bag

  Σεντόνια, μαξιλάρια, μαξιλαροθήκες, πάπλωμα, αυτά είναι τα βασικά για τον χειμώνα που έρχεται. Για τα λευκά είδη, υπάρχουν πολλές επιλογές για όλα τα φοιτητικά γούστα. Αν τα θέλετε όλα οργανωμένα και εύκολα, σας προτείνουμε το Bed in a Bag, μία πρακτική τσάντα που περιλαμβάνει 7 μεμονωμένα τεμάχια (στη μονή διάσταση) και συνθέτει ένα όμορφο, στρωμένο κρεβάτι σε ονειρεμένη τιμή.

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Home Tips

  Homemade περιποίηση προσώπου

  Self love isn't selfish. 

  Οι μικρές πράξεις αγάπης προς τον εαυτό μας, θα μας δώσουν τη δύναμη να αντιμετωπίσουμε τις μεγάλες προκλήσεις. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα, χρησιμοποιώντας τα υλικά που έχετε στο σπίτι, για λαμπερό πρόσωπο και φωτεινή διάθεση.  

  Συμβουλές πριν ξεκινήσετε

  - Καθαρίστε το πρόσωπό σας με ένα φυσικό, ήπιο σαπούνι και στη συνέχεια εφαρμόστε ένα scrub για να ανοίξουν οι πόροι και να εισχωρήσουν τα υλικά της μάσκας πιο αποτελεσματικά στο δέρμα.

  - Επιλέξτε μάσκα ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματός σας, για ενυδάτωση, λάμψη ή σύσφιξη.

  - Εφαρμόστε το scrub και τη μάσκα σε πρόσωπο και λαιμό, αποφεύγοντας την περιοχή γύρω από τα μάτια και τα χείλη.

  - Στο τέλος, αφού ξεπλύνετε, στεγνώστε το πρόσωπό σας με μία βαμβακερή πετσέτα και ταμποναριστές κινήσεις.

  Η αίσθηση που θα δώσει η αφράτη πετσέτα μπάνιου θα ολοκληρώσει την περιποίηση.

  Scrub

  3 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  1 κ.σ. μέλι
  1 κ.σ. ελαιόλαδο
  Χυμός πορτοκάλι (μικρή ποσότητα ώστε να μην αραιώσει πολύ το μείγμα)

  blog_april_new

  Ανακατεύετε τα υλικά μέχρι να γίνει ένα συμπαγές μείγμα και το απλώνετε στο πρόσωπό σας με απαλές και κυκλικές κινήσεις. Ξεπλένετε με χλιαρό νερό. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και στο σώμα, φτιάχνοντας μεγαλύτερη ποσότητα.

  Μάσκα σύσφιξης

  Θα χρειαστείτε 1 ή 2 ασπράδια αυγού (χωρίς καθόλου κρόκο). Τα απλώνετε με τα δάχτυλά σας απαλά κάνοντας στρογυλλές κινήσεις, τα αφήνετε να δράσουν για 15’ και ξεπλένετε με χλιαρό νερό. Μπορεί η υφή του αυγού να μην είναι η καλύτερη στην όψη, όμως θα νιώσετε τη σύσφιξη στο δέρμα σας μέσα στα πρώτα λεπτά.

  blog_april_new2

  Μάσκα ενυδάτωσης με μέλι

  Πρόκειται για την πιο απλή μάσκα του κόσμου: Απλώνετε το μέλι απευθείας στο πρόσωπο σε νωπή επιδερμίδα και το αφήνετε για 10-20’. Ξεπλένετε πολύ καλά με χλιαρό νερό μέχρι να αφαιρεθεί τελείως. Το πρόσωπό σας θα ενυδατωθεί σε βάθος από τις ιδιότητες ενός απλού, αλλά θαυματουργού υλικού της φύσης.

  Μάσκα λάμψης & αντιγήρανσης με λεμόνι και λάδι

  1 κ.γλ. μέλι
  1 κ.γλ. λάδι
  Χυμός από 1 λεμόνι
  Λίγη κανέλα

  blog_april_new3

  Ανακατεύετε καλά τα υλικά μέχρι να αναμειχθούν, εφαρμόζετε τη μάσκα και την αφήνετε να δράσει για 15’. Ξεπλένετε καλά με χλιαρό νερό. Η συγκεκριμένη μάσκα, όχι μόνο θα καθαρίσει σε βάθος την επιδερμίδα σας, αλλά με την μυρωδιά της κανέλας θα τονώσει τη λειτουργία του εγκεφάλου!

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Sleep Well

  Κάντε δώρο στον εαυτό σας έναν καλό ύπνο!

  Ένας καθημερινός, ξεκούραστος ύπνος κάνει θαύματα για τον οργανισμό:

  • βελτιώνει τη μνήμη
  • αυξάνει την παραγωγικότητα
  • τονώνει το ανοσοποιητικό σύστημα
  • ρυθμίζει τον μεταβολισμό
  • κρατάει την καρδιά υγιή και
  • μας κάνει πιο όμορφους με την παραγωγή κολλαγόνου και την ανανέωση των κυττάρων.

  Δεν υπάρχει καλύτερο δώρο να κάνουμε στον εαυτό μας, από το να κοιμηθούμε καλά. Και μπορούμε να τα καταφέρουμε, ακολουθώντας απλά βήματα.

  Των φρονίμων τα παιδιά, πριν ξαπλώσουν... δημιουργούν τις βάσεις για έναν σωστό ύπνο.

  1. Κάντε προετοιμασία
  Δημιουργήστε ένα ήσυχο και σκοτεινό περιβάλλον, απαλλαγμένο από ηλεκτρονικές συσκευές, καθώς το μπλε φως δίνει λανθασμένο σήμα στον εγκέφαλο ότι είναι μέρα. Κατά τη διάρκεια του ύπνου, ο εγκέφαλος θα τακτοποιήσει όσα έχουν συμβεί, θα κρατήσει τα δεδομένα που θεωρεί σημαντικά και θα αποβάλει τα ασήμαντα, δημιουργώντας χώρο για νέα γνώση. Μπορείτε, με έναν τρόπο, να επηρεάσετε αυτό το «νοικοκύρεμα», αν επικεντρωθείτε λίγα λεπτά πριν κοιμηθείτε στα θετικά σημεία της ημέρας σας.

  2. Δημιουργήστε μία ρουτίνα
  Προσπαθήστε να ξαπλώνετε την ίδια ώρα κάθε μέρα, με αυτόν τον τρόπο ο εγκέφαλος εκπαιδεύεται και μπαίνει εύκολα στη διαδικασία. Φροντίστε η έντονη άσκηση και το τελευταίο γεύμα να είναι 2 ώρες πριν από τον ύπνο, ώστε το σώμα να έχει τον χρόνο να χαλαρώσει.

  3. Επιλέξτε μία επιφάνεια ύπνου που να σας ταιριάζει απόλυτα
  Τα μαξιλάρια, τα στρώματα και τα λευκά είδη πρέπει να συμβαδίζουν με τις ανάγκες σας. Ένας ανήσυχος ύπνος μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζεστε περισσότερη ή λιγότερη άνεση και στήριξη ή ότι η θερμοκρασία του σώματός σας όταν κοιμάστε δεν είναι στα σωστά επίπεδα.

  Στα καταστήματα Bed & Bath, μπορείτε να απευθυνθείτε στον εξειδικευμένο Σύμβουλο Ύπνου, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει μέσα από μία σειρά ερωτήσεων. Με τις πληροφορίες που θα συγκεντρώσει, θα σας προσφέρει εναλλακτικές για να βρείτε την ιδανική επιφάνεια ύπνου.

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Sleep Well

  Δροσερά στρώματα και λευκά είδη: Πώς να κάνετε το υπνοδωμάτιό σας… cool!

  Το ιδανικό περιβάλλον ύπνου εξαρτάται από πολλούς παράγοντες με πρώτο στη λίστα τη δροσιά, ειδικά το καλοκαίρι. Δείτε πώς θα δημιουργήσετε με απλά βήματα τις σωστές συνθήκες ξεκούρασης.

  Δροσερά μαξιλάρια

  Είτε πρόκειται για ειδικά εξωτερικά υφάσματα, είτε για υλικά στη γέμιση, η τεχνολογία του ύπνου έχει δημιουργήσει μαξιλάρια με θερμορρυθμιστικές ιδιότητες, ιδανικά για όσους ζεσταίνονται στον ύπνο. Όπως το μαξιλάρι «2 Cool» της Hauz, με memory foam που προσαρμόζεται στον αυχένα για να προσφέρει στήριξη και ειδικό ύφασμα που κάνει τη μία του πλευρά πιο δροσερή.

  Ανάλαφρα λευκά είδη

  Μαξιλαροθήκες, σεντόνια και κουβέρτες από φυσικά υλικά, όπως βαμβάκι ή λινό, είναι ό,τι πρέπει για το καλοκαιρινό στρώσιμο, γιατί αναπνέουν. Επιλέξτε σεντόνια όπως τα Cannon Imperial, από βαμβάκι περκάλι που δίνει ένα μαλακό ύφασμα με ματ φινίρισμα και δροσερή αίσθηση.

  Το περκάλι είναι πολύ ανθεκτικό και θα γίνει ακόμα καλύτερο με κάθε πλύσιμο.  Άλλα φυσικά υλικά όπως το bamboo και το tencel από ίνες ευκάλυπτου, που χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια στα λευκά είδη, έχουν μεταξύ άλλων την ιδιότητα να ελέγχουν αποτελεσματικά την υγρασία.

  Στρώματα, μία όαση δροσιάς

  Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να έχετε ένα δροσερό στρώμα. Ξεκινώντας από την επιφάνεια προς το κέντρο του στρώματος, τα επιστρώματα μπορούν να γίνουν η εύκολη λύση που περιμένατε, όπως το προστατευτικό στρώματος «2 Cool» που διαθέτει ειδικό ύφασμα με θερμορρυθμιστικά υλικά.

  Στην αναζήτηση του νέου σας στρώματος, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη τα υλικά και τη σύνθεσή του. Στην πάνω πλευρά του στρώματος, ευχάριστη αίσθηση θα δώσουν υφάσματα από βαμβάκι, βισκόζη και tencel. Στο εσωτερικό, τα ελατήρια λόγω της κατασκευής τους θα επιτρέψουν στον αέρα να κυκλοφορεί και θα έχουν ένα πιο δροσερό αποτέλεσμα. Στρώσεις από ειδικά αφρώδη υλικά, όπως το gel-infused memory foam, ένας αφρός μνήμης υψηλής ποιότητας εμπλουτισμένος με ειδικό gel θα δημιουργήσει ιδανική θερμοκρασία, με αντιπροσωπευτικό παράδειγμα το στρώμα Rejuvenate της Hauz. Όσο cool τύποι και να είστε στον ύπνο, τώρα έχετε στη διάθεσή σας τη γνώση και τα προϊόντα για καλοκαιρινή ξεκούραση χωρίς έννοιες!

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Bed & Linen

  Το λεξικό των χειροποίητων λευκών ειδών

  Η δημιουργία κεντημάτων και πλεκτών με βελονάκι είναι μία παράδοση που έχει περάσει από γενιά σε γενιά. Ξεκίνησε ως κοινωνική συνήθεια και εξελίχθηκε σε μορφή λαϊκής τέχνης, με ιδιαίτερες τεχνικές και διαφορετική αισθητική. Κάποιες από αυτές τις τεχνικές, έχουν τα κεντημένα και πλεκτά λευκά είδη από τη χειροποίητη συλλογή της Aegean.

  Κεντήσαμε… ένα σύντομο λεξικό για να να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

  H δαντέλα

  Διάτρητο υφαντό πλέγμα από λεπτές κλωστές, που δημιουργούν μοτίβα που επαναλαμβάνονται. Συνήθως έχει σχήμα ταινίας και μπορεί να παραχθεί με βελόνα, βελονάκι ή με το παραδοσιακό «κοπανέλι». Μία από τις πιο γνωστές στον κόσμο είναι αυτή των Βρυξελλών που ήδη από τον 17ο αιώνα ξεχώριζε για την ομορφιά και το φίνο σχέδιο της. 


  Frivolité (γνωστό ως φερβολιτέ)

  Τεχνοτροπία δαντέλας που σχηματίζεται σε κύκλους και απαιτεί μεγάλη επιδεξιότητα. Η ποιότητα της δαντέλας εξαρτάται από το σωστό δέσιμο των κόμπων. Τα μοτίβα έχουν συνήθως κεντρικό θέμα το λουλούδι. 


  Το κέντημα Αζούρ

  Τεχνική κεντήματος των ξεφτισμένων κλωστών του υφάσματος. Ανάλογα με το δέσιμο της κλωστής δημιουργούνται κυρίως γεωμετρικά σχέδια.


  Ανεβατό (ή πλακέ)

  Εύκολες, παράλληλες βελονιές προς μία κατεύθυνση για τη δημιουργία σχεδίων όπως λουλούδια, μονογράμματα κ.α.

  Κοφτό

  Ονομάζεται το τρυπητό μέρος τους κεντήματος που σχηματίζεται με την αφαίρεση στημονιών και υφαδιών. Οι σχεδιασμένες «κομμένες» επιφάνειες στο εργόχειρο παρουσιάζουν φυλλαράκια κ.α. 

  Ροκοκό

  Βελονιά που δίνει ανάγλυφο αποτέλεσμα. Χρησιμοποιείται για να προσθέσει μία όμορφη λεπτομέρεια, όπως οι καρδιές των λουλουδιών κ.α.

  Φιλτιρέ

  Βελονιά που δημιουργεί μικρά τρυπητά τετραγωνάκια, τραβώντας προς το κέντημα τις κλωστές του υφάσματος.


  Τα νήματα Μερσεριζέ

  Πρόκειται για διαδικασία φινιρίσματος του βαμβακιού που κάνει την ίνα στιλπνή και γυαλιστερή και βελτιώνει την απόδοση της βαφής σε αυτή.


  Περκάλι

  Πρόκειται για διαδικασία ύφανσης που έχει ως αποτέλεσμα ένα βαμβακερό, ανθεκτικό ύφασμα που αναπνέει και γίνεται καλύτερο όσο περνάει ο χρόνος. Έχει σταθερή, στακάτη αίσθηση και μέτριο βάρος.

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Sleep Well

  Στρώματα και μαξιλάρια: Πώς επιλέγω το ιδανικό για εμένα;

  Στα Bed & Bath θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε να βρείτε αυτά που σας ταιριάζουν. Μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε, πριν μας επισκεφθείτε:

  Ποιο είναι το σωστό στρώμα για μένα;

  - Το ιδανικό στρώμα είναι αυτό που ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο που κοιμάστε (σε πλάγια θέση, ανάσκελα ή με το στομάχι), στον σωματότυπό σας και στην προτίμησή σας σχετικά με την άνεση (μαλακό, μέτριο, σκληρό).

  - Η θερμοκρασία του σώματός σας όταν κοιμάστε, αν θέλετε πιο ζεστό ή δροσερό περιβάλλον, παίζει μεγάλο ρόλο. Για παράδειγμα, τα στρώματα με ελατήρια έχουν την ιδιότητα να αναπνέουν και να είναι πιο δροσερά ή συγκεκριμένα υλικά, όπως οι ίνες Tencel™, έχουν θερμορυθμιστικές ιδιότητες.

  - Μοιραστείτε όσες περισσότερες πληροφορίες με τον εξειδικευμένο Σύμβουλο Ύπνου των Bed & Bath για να σας προσφέρει διαφορετικές επιλογές στρώματος. Δοκιμάστε πολλές εναλλακτικές για να συγκρίνετε.

  - Και όταν λέμε δοκιμάστε, εννοούμε... ξαπλώστε. Μην καθίσετε ή ακουμπήσετε στο στρώμα, αλλά νιώστε την αίσθησή του ξαπλωμένοι, γιατί θα περάσετε πολλές ώρες μαζί στη ζωή σας.

  - Αφού καταλήξετε σε κάποια στρώματα, στη συνέχεια ο Σύμβουλος Ύπνου θα σας ενημερώσει με λεπτομέρεια για την τεχνολογία και τα υλικά τους.

  - Είναι απαραίτητο να αλλάζετε τη θέση τους στρώματος τακτικά για να διατηρήσει σωστό σχήμα και να το αντικαθιστάτε μετά από 8 - 10 χρόνια.

  - Το νέο σας στρώμα για να αναδείξει όλες τους τις ιδιότητες, πρέπει να έχει μία σωστή βάση ή κρεβάτι. Αποφύγετε βάσεις με έλασμα ή με σανίδες που αφήνουν κενά μεγαλύτερα από 3 εκατοστά.

  Tip: Πρέπει να προστατεύετε το στρώμα σας με ένα επίστρωμα για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής και για λόγους υγιεινής.
  Εκτός από το στρώμα, την ιδανική επιφάνεια ύπνου θα τη συμπληρώσει το κατάλληλο μαξιλάρι!  

  Ενισχύοντας το αποτέλεσμα με το μαξιλάρι

  Όπως με τα στρώματα, έτσι και με τα μαξιλάρια, οι ανάγκες καθορίζονται από τον τρόπο που κοιμάστε και από τη στήριξη που έχετε ανάγκη. Ο στόχος είναι να διατηρηθούν η σπονδυλική στήλη και αυχένας ευθυγραμμισμένοι, χωρίς να τους ασκείται πίεση. Η επιλογή ανάμεσα σε φυσικά υλικά όπως το πούπουλο, και θερμορυθμιστικά, υποαλλεργικά υλικά όπως το visco gel ή οι μικροΐνες, καθώς και η τεχνολογία προσφέρουν λύσεις για όλους.

  Tip: Προφυλάξτε το μαξιλάρι σας από οσμές και ιδρώτα με μία ειδική θήκη και φροντίστε να το αλλάζετε κάθε 3 χρόνια.
  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Sleep Well

  Γνωρίστε τα χειροποίητα στρώματα της Aireloom

  H Aireloom έκανε το χειροποίητο, καλιφορνέζικο design γνωστό σε όλον τον κόσμο. Δημιουργεί πολυτελή στρώματα, με στόχο να μυήσει τους καταναλωτές στον άνετο τρόπο ζωής της Καλιφόρνια.  Το αεράκι του ωκεανού, τα μεγάλα κύματα και η ζεστή άμμος βρίσκονται στη φιλοσοφία και την κατασκευή κάθε στρώματος Aireloom.

   

  Φίνα σε εμφάνιση, τα χειροποίητα στρώματα Aireloom ξεχωρίζουν για τα υψηλών προδιαγραφών υλικά, την προσοχή στη λεπτομέρεια και τη δουλειά αφοσιωμένων τεχνιτών εδώ και 7 δεκαετίες.

  Η Aireloom ιδρύθηκε το 1940 από τον King Karpen, τον εμπνευστή των καλιφορνέζικων στρωμάτων, και ανήκει στην E.S. Kluft & Company.

  Seaglass - Preferred Collection: η νέα συλλογή της Aireloom

  Με έμπνευση από την Καλιφόρνια, η νέα συλλογή χειροποίητων στρωμάτων Seaglass - Preferred Collection της Aireloom προσφέρει απαράμιλλη άνεση και στήριξη καθώς και μοναδικό σχεδιασμό.

  Το πρωτοποριακό design της συλλογής συμβαδίζει με τα υλικά επόμενης γενιάς. Το εξελιγμένο Tencel® ύφασμα δημιουργεί μία ανεπανάληπτα μαλακή επιφάνεια, ενώ ακριβώς από κάτω βρίσκονται εξειδικευμένα υλικά όπως τα ελατήρια Figure-Sync™, το ύφασμα Airebraid™, Talalay Latex, τα αφρώδη υλικά Aireluxe™ και Airegelle™ που όλα μαζί εγγυώνται την καλύτερη δυνατή εμπειρία ύπνου. Για την ασφάλειά σας, όλα τα Visco αφρώδη υλικά διαθέτουν πιστοποίηση CertiPUR-US®, ενώ τα Latex πιστοποίηση Oeko-Tex.

  Επιπλέον, η πρωτοποριακή, πατενταρισμένη τεχνολογία Aireloom Lift™, ένας φυσικός θάλαμος μεταξύ των ελατηρίων και του άνω μέρους του στρώματος που επιτρέπει σε κάθε στοιχείο να αναπνέει, προσφέρει την πιο ανάλαφρη αίσθηση. Ενώ τα άλλα στρώματα μένουν επίπεδα ή βυθίζονται, σε ένα στρώμα της Aireloom νιώθετε όπως όταν σας ανασηκώνει η θάλασσα.  Σχεδιασμένη για να είναι όμορφη και αρμονική, τα νέα σειρά στρώματων Aireloom διαθέτει περιμετρικά ένα πλαίσιο από βαμβακερό ύφασμα, σε πετρόλ χρώμα και mini plaid pattern.

  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Bed & Linen

  Πώς να φροντίσετε τα λευκά σας είδη

  Τα λευκά είδη δεν είναι απλά αντικείμενα, είναι τα βασικά στοιχεία που θα κάνουν το σπίτι και τη καθημερινότητά μας πιο όμορφη. Ας δούμε πώς μπορούμε να τα προστατεύσουμε και να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής τους.  

  ΠΑΠΛΩΜΑΤΑ

  new20193

  Βασικές οδηγίες

  • Αερίζετε και τινάζετε τακτικά τα παπλώματα, ανεξάρτητα από το υλικό που είναι φτιαγμένα (π.χ. πούπουλο, microfiber).
  • Ακολουθείτε τις οδηγίες πλυσίματος που αναγράφονται στο καρτελάκι τους.

  Για τα πουπουλένια παπλώματα

  • Σημαντικό: Πλένονται ΜΟΝΟ όσα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πούπουλο/φτερό. Τα υπόλοιπα χρειάζονται απαραιτήτως καθαριστήριο.
  • Επιλέγετε πρόγραμμα για ευαίσθητα.
  • Προτιμάτε ήπιο απορρυπαντικό (ειδικό για μωρουδιακά ρούχα).
  • Αποφεύγετε τη χρήση μαλακτικού.
  • Χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο, ειδικά για όσα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πούπουλο/φτερό.
  • Αν δεν έχετε στεγνωτήριο, μπορείτε να απλώσετε το πάπλωμα κατά μήκος της απλώστρας. Οι άκρες δεν πρέπει να κρέμονται για να μην χάσει τη φόρμα του. Μόλις στεγνώσει, «δουλέψτε» με τα χέρια σας, πιέζοντας σε διαφορετικά σημεία, μέχρι να γίνει αφράτο το εσωτερικό του.

  Για παπλώματα microfiber

  • Πλένονται στο πλυντήριο.
  • Προτιμάτε χαμηλή θερμοκρασία και ελαφρύ στύψιμο.
  • Χρησιμοποιείτε μικρή ποσότητα υγρού απορρυπαντικού.

  Leuka_Eidi_frontida_new

  Τα λευκά είδη που έχουν γέμιση, όπως τα παπλώματα και τα μαξιλάρια, μετά το πλύσιμο πρέπει να απλωθούν κατά μήκος της απλώστρας. Δηλαδή να μη περισσεύουν οι άκρες τους, ώστε να μην «κρεμάσει» το εσωτερικό υλικό.

  ΜΑΞΙΛΑΡΙΑ

  new2019

  Βασικές οδηγίες

  • Λάβετε υπόψη ότι πρέπει να αλλάζετε τα μαξιλάρια σας κάθε 3 χρόνια.
  • Αερίζετε και τινάζετε συχνά για να απομακρύνετε αλλεργιογόνα και ακάρεα.
  • Αυξήστε τη διάρκεια ζωής του μαξιλαριού, χρησιμοποιώντας προστατευτικές θήκες.
  • Τα περισσότερα μαξιλάρια πλένονται στο πλυντήριο.
  Όταν πλένετε τα μαξιλάρια σας στο πλυντήριο, χρησιμοποιείτε πάντα χαμηλές στροφές για να μην διαλυθεί το εσωτερικό υλικό τους. Μπορείτε να βάλετε στον κάδο και μία πετσέτα μπάνιου για να διευκολύνετε την πλύση.

  ΣΕΝΤΟΝΙΑ – ΠΑΠΛΩΜΑΤΟΘΗΚΕΣ

  Blog_Photos2_2

  Βασικές οδηγίες

  • Τοποθετείτε τα σεντόνια και τις παπλωματοθήκες στο πλυντήριο, χωρίζοντάς τα σε χρωματιστά ή μονόχρωμα.
  • Μην υπερφορτώνετε το πλυντήριο.
  • Προτιμάτε υγρό απορρυπαντικό.
  • Αποφεύγετε τα λευκαντικά και τις υψηλές θερμοκρασίες πλυσίματος.
  Ο μεγαλύτερος μύθος για το πλύσιμο των σεντονιών είναι η χρήση λευκαντικού και το πλύσιμο σε υψηλές θερμοκρασίες. Αποφύγετε και τα δύο, μπορείτε όμως να προσθέσετε 1/2 κούπα λευκό ξύδι στη θήκη του απορρυπαντικού, κατά τη διάρκεια της πλύσης. Θα τα κάνει να φαίνονται σαν καινούρια.

  ΠΕΤΣΕΤΕΣ ΜΠΑΝΙΟΥ

  new20192

  Για να διατηρήσετε τις πετσέτες μπάνιου σας απαλές και αφράτες:

  • Πλένετε πάντα με ομοειδή χρώματα.
  • Φροντίστε η θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 40οC.
  • Απλώστε τις πετσέτες σε σκιερό μέρος και σιδερώστε σε χαμηλή θερμοκρασία.
  • Εάν χρησιμοποιείτε στεγνωτήριο, να προτιμάτε ήπιο πρόγραμμα.
  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Bed & Linen

  Η τέχνη της παραδοσιακής νηματοβαφής

  Μέχρι το δεύτερο μισό του 19ου αιώνα, οι ουσίες που χρησιμοποιούνταν για τη βαφή υφασμάτων προέρχονταν μόνο από φυσικές πηγές και οι περισσότερες διαδικασίες βαφής ήταν περίπλοκες και χρονοβόρες, καθώς τόσο τα νήματα όσο και τα υλικά απαιτούσαν μία ειδική επεξεργασία.  Σε πολλές περιπτώσεις, ένα στάδιο της διαδικασίας της βαφής περιλαμβάνει τη χρήση μιας ουσίας που προσκολλάται τόσο στην ίνα όσο και στη βαφή και μέσω αυτής, η βαφή «δένει» με το νήμα και παύει να είναι υδατοδιαλυτή (δηλαδή δεν αποχρωματίζετε).  h-texni-ths-nimatovafis-4

  Η υφαντική ύλη -πριν χρησιμοποιηθεί- περνούσε από μια ειδική επεξεργασία, το στύψιασμα, δηλαδή την τελική πλύση των βαμμένων νημάτων, κατά την οποία πρόσθεταν διπλό θεϊκό άλας του αργιλίου και του καλίου, για να είναι λεία, λαμπερά και να μην ξεβάφουν.  Η νηματοβαφή γινόταν αμέσως μετά το γνέσιμο. Τα νήματα που έγνεθαν τα έκαναν κουβάρια και πριν τα βάψουν τα τσίκλιαζαν, δηλαδή τύλιγαν την κλωστή του κουβαριού κυκλικά στα ορθωμένα γόνατά τους ή στα τεντωμένα χέρια κάποιου άλλου.  Η βαφή των νημάτων γινόταν στο καζάνι, μέσα σε βρασμένο νερό. Τα τσικλιά έμπαιναν στο καζάνι, τα ανακάτευαν μ’ ένα ξύλο για να βαφτούν όλες οι κλωστές, μετά τα ξέβγαζαν σε καθαρό νερό και τα άπλωναν σε φράχτη για να στεγνώσουν.  h-texni-ths-nimatovafis-5

  Το ακάθαρτο υγρό από το βρασμένο μαλλί (ή αλλιώς σαριά) το κρατούσαν, γιατί είχε μια κολλώδη ουσία, την οποία ρίχνανε μέσα στο καζάνι της βαφής και αυτό αποτελούσε τη «ζύμη» του βαψίματος. Στη συνέχεια τα νήματα τοποθετούνταν στην ανέμη και από κει τα μάζευαν στα μασούρια.  Η επιλογή των χρωμάτων ήταν μια εξίσου σημαντική και καθόλου εύκολη υπόθεση. Για την επίτευξη των χρωμάτων χρησιμοποιούσαν λουλούδια, φύλλα και όποιο άλλο φυσικό υλικό μπορούσε να βγάλει χρώμα κατά τον βρασμό, με το κόκκινο να είναι μέχρι σήμερα το αγαπημένο χρώμα των υφαντριών, ενώ το μαύρο να έρχεται δεύτερο σε προτιμήσεις.  h-texni-ths-nimatovafis-2

  Τα υλικά που χρησιμοποιούσαν για χρώμα ήταν τα εξής:

  Για το Κόκκινο

  • Ροδάμι πρίνου
  • Αγριοκορομηλιά
  • Φλούδες πλάτανου
  • Πριονοκούκι, (παράσιτο που βρίσκεται πάνω στο πουρνάρι)
  • Ριζάρι

  Για το Μαύρο

  • Το ξύλο του σκλήθρου και του μέλεγου
  • Καρυδότσουφλα
  • Τον φλοιό φτελιάς και μελιάς
  • Τα φύλλα και τον φλοιό της βελανιδιάς

  Για το Κίτρινο

  • Φύλλα μαύρης μουριάς και αμυγδαλιάς
  • Φλούδες μήλου και κρεμμυδιού
  • Λουλούδια από σπάρτο

  Για το Πράσινο

  • Το φυτό λαδανιά
  • Μολόχα
  • Φλούδα μέλεγου

  Για το Μπλέ-Γαλάζιο-Ουρανί

  • Λουλάκι
  • Λάπατο (μαζί με λουλάκι)
  • Σαριά (το νερό στο οποίο είχαν ζεματίσει τα νήματα)
  <built-in method title of str object at 0x7f19a9b1e2f0>

  Bed & Linen

  Λινό: το πιο φυσικό και απέριττο ύφασμα

  Λινά ρούχα, λινά φουλάρια, λινά σεντόνια!

  Σίγουρα το λινό ύφασμα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι στην ζωή μας σε όποια μορφή κι αν είναι. Παρόλα αυτά, λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν την ιστορία του! Από που προέρχεται και τι είναι αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει.  linen_3

  Πλεονεκτήματα

  • ανθεκτικό και ευχάριστο στη υφή
  • δροσερό και απορροφητικό αφήνοντας το σώμα να αναπνέει
  • δεν λερώνεται εύκολα

  Με καταγωγή από την Ασία το λουλούδι που φέρει την ονομασία λινάρι είναι ένα από τα αρχαιότερα κλωστικά φυτά και χρησιμοποιείται για την παραγωγή των ινών. Το λινάρι είναι ένα αγγειόσπερμο, ποώδες, φυτό που ανήκει στην τάξη των Λινωδών και ευδοκιμεί σε εύκρατο κλίμα όπως είναι το μεσογειακό. Στον φλοιό του καρπού του βρίσκονται οι κλωστικές ίνες που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή νημάτων και υφασμάτων. Οι ίνες του παράγονται με μια υπομονετική επεξεργασία των στελεχών των φυτών. Πρώτα παραμένουν στο νερό για 10-12 ημέρες, στη συνέχεια αποξηραίνονται και με ειδικές μηχανές γίνεται ο αποχωρισμός των ινών από τους βλαστούς. Οι ίνες αποτελούν περίπου το 20% των βλαστών.

  Μειονεκτήματα

  • Τσαλακώνεται εύκολα

  Αυτό ακριβώς το «μειονέκτημα» θα λέγαμε ότι είναι και η γοητεία του λινού υφάσματος, καθώς μας δίνει την cozy αίσθηση που είναι απαραίτητη για ένα κρεβάτι.  linen_2

  Είναι προτιμότερο τα λινά υφάσματα να πλένονται στο χέρι ή στο πλυντήριο. Αποφύγετε το στεγνό καθάρισμα, εκτός και αν το επιβάλλουν οι οδηγίες πλυσίματος. Πλύνετε τα λινά σε χλιαρό μαλακό νερό με ήπιο σαπούνι. Αποφύγετε να τα στεγνώσετε στον ήλιο, καθώς αυτό μπορεί να ξηράνει τις ίνες του. Απλώστε τα σε σκιερό μέρος μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. Το λινό ύφασμα έχει μία όμορφη όψη τσαλακώματος και μπορεί να μην σιδερωθεί αν απλωθεί σωστά νωπό. Αν θέλετε να τα σιδερώσετε, προτιμήστε το ύφασμα να είναι λίγο νωπό. Χρησιμοποιήστε ατμό κατά το σιδέρωμα σε μέτρια-ζεστή θερμοκρασία. Αποθηκεύστε τα λινά δροσερό και ξηρό μέρος. Μην χρησιμοποιείται πλαστικές σακούλες και χάρτινα κουτιά για την αποθήκευση.  linen_5

  Όμως το λινάρι δεν μας προσφέρει μόνο ένα πρώτης ποιότητας ύφασμα, χρησιμοποιείται στη χαρτοποιία, ενώ ο σπόρος του έχει σημαντικές διατροφικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Τα υπολείμματα του χρησιμοποιούνται στη χαρτοποιία για την κατασκευή χαρτιών πολυτελείας, ενώ ο σπόρος του (λιναρόσπορος), είναι προϊόν με σημαντικές διατροφικές και θεραπευτικές ιδιότητες. Ο λιναρόσπορος είναι καλή πηγή μαγνησίου, φωσφόρου, χαλκού, διαιτητικών ινών, θειαμίνης και μαγγανίου. Είναι το ένα από τα δύο μοναδικά τρόφιμα που έχουν περισσότερα Ω-3 από Ω-6 λιπαρά (το άλλο είναι οι σπόροι chia). Τα Ω-6 είναι εύκολο να τα πάρουμε από την τροφή μας, και έτσι ο λιναρόσπορος είναι πολύτιμος στο να διατηρήσουμε μια καλή σχέση μεταξύ των δύο λιπαρών.  linen_6

  Σας προτείνουμε να φτιάξετε έναν γευστικό χυμό με λιναρόσπορο για να τον απολαύσετε στο σπίτι σας! Υλικά για 500-600ml

  • 1 μπανάνα
  • 1 μήλο με τη φλούδα
  • 2 κουτ. σούπας ηλιόσπορο
  • 1 κουτ. σούπας λιναρόσπορο
  • Νερό

  Προαιρετικά:

  • 1/8 κουτ.γλυκού φυσική βανίλια σκόνη (η φυσική έχει καφέ χρώμα, ενώ η τεχνητή έχει λευκό)  

  Εκτέλεση

  Χτυπάτε στο μπλέντερ τον λιναρόσπορο και τον ηλιόσπορο μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη. Προσθέτετε τα φρούτα, τη βανίλια και όσο νερό χρειάζεται για να γίνει σχετικά υγρό και καταναλώστε αμέσως!