{ "type": "identify", "data": { "id":"None", "user": { "email": "d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e", "signupDate": "", "gender": "", "permission": "no" } } }
{ "type": "pageViewed", "data": "" }
{ "type": "gtmStart" }

BLOG

FOLLOW US

@bedandbath

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ

Home Tips

Φροντίστε το στρώμα σας με 9 απλές συμβουλές, από την αρχή!

Μόλις επενδύσατε σε ένα καινούριο, ανατομικό στρώμα ύπνου και ανυπομονείτε για τον άνετο ύπνο που θα σας προσφέρει για τα επόμενα χρόνια. Τα στρώματά μας έχουν σχεδιαστεί για να προσφέρουν τις βέλτιστες ιδιότητές τους περίπου για δέκα χρόνια. Ωστόσο η συντήρηση και η φροντίδα του μπορεί να συντομεύσει ή να επιμηκύνει τη διάρκεια ζωής του. Διατηρήστε το στρώμα σας καθαρό για να σας παρέχει άνετο ύπνο όσο το δυνατόν περισσότερο.  Συγκεντρώσαμε απλούς τρόπους φροντίδας του στρώματος που προλαμβάνουν τις φθορές και θα προστατέψουν την επένδυσή σας.

1. Βεβαιωθείτε ότι το στρώμα σας έχει τη σωστή στήριξη.
Αν και μπορεί να μην χρειάζεται πάντα ο συνδυασμός με μία συμβατή βάση, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το στρώμα σας έχει τη σωστή στήριξης. Αυτό βοηθά στη διατήρηση της ακεραιότητας των υλικών και στην πρόληψη της πρόωρης φθοράς. Ανατρέξτε στην πολιτική εγγύησης του στρώματος για συμβουλές. Συνήθως τα στρώματά μας απαιτούν σταθερή βάση. Ελέγχετε τη βάση του στρώματος κάθε χρόνο για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν φθορές που θα μπορούσαν να επηρεάσουν το στρώμα σας.

2. Χρησιμοποιήστε προστατευτικό στρώματος από την αρχή.
Είναι ένας από τους καλύτερους και απλούστερους τρόπους για να προστατεύσετε το στρώμα σας. Ένα καλό, ποιοτικό προστατευτικό κάλυμμα στρώματος προσφέρει προστασία από την εισχώρηση υγρών, ιδρώτα, σκόνης και βρωμιάς στα εσωτερικά υλικά του στρώματος. Αυτό βοηθά στην προστασία των υλικών στο εσωτερικό του στρώματος σας και μειώνει τη συσσώρευση αλλεργιογόνων όπως μούχλα και ακάρεα σκόνης. Ένα προστατευτικό επιταχύνει το χρόνο που χρειάζεται για τον καθαρισμό του στρώματος.

3. Πλένετε τακτικά τα κλινοσκεπάσματα.
Όταν κοιμάστε, εκκρίνετε ιδρώτα, έλαια και απομακρύνονται νεκρά κύτταρα του δέρματος και τρίχες. Τα σεντόνια και οι κουβέρτες θα πρέπει ιδανικά να πλένονται κάθε μία έως δύο εβδομάδες. Ακόμη και όταν χρησιμοποιείτε προστατευτικό κάλυμμα, είναι σημαντικό να διατηρείτε τα λευκά είδη καθαρά. Το προστατευτικό στρώματος θα πρέπει επίσης να πλένεται τακτικά και σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή.

4. Βάλτε τα κατοικίδια σε δικό τους κρεβατάκι.
Είναι προτιμότερο να δίνετε στα κατοικίδια τα δικά τους καθορισμένα κρεβάτια αντί να τα αφήνετε στο κρεβάτι σας. Ακόμη και τα πιο περιποιημένα κατοικίδια περπατούν έξω, εκκρίνουν υγρά και σάλια και απορρίπτουν νεκρά κύτταρα και τρίχες, όπως και οι άνθρωποι, και όλα αυτά συσσωρεύονται στο κρεβάτι σας. Τα κατοικίδια μπορεί προκαλέσουν κάποια φθορά, η οποία μπορεί να καταστρέψει το στρώμα.

5. Περιστρέψτε το στρώμα τακτικά.
Ανεξάρτητα από το υλικό ή το μέγεθος, κάθε στρώμα θα ευνοηθεί από την τακτική περιστροφή. Η περιστροφή συμβάλλει στην πιο ομοιόμορφη κατανομή της πίεσης, και είναι πιο πιθανό να επιβραδύνει την ανόμοια φυσική συμπίεση των υλικών. Κάθε περίπου έξι μήνες περιστρέψτε το στρώμα 180 μοίρες από το κεφάλι στα πόδια. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό τα πρώτα δύο χρόνια.

6. Όχι άλλα χοροπηδητά!
Σίγουρα υπάρχει σαν παιδική ανάμνηση η μητέρα να μας λέει να μην χοροπηδάμε στο κρεβάτι, και δεν έκανε λάθος. Το εσωτερικό των στρωμάτων, ανεξάρτητα των υλικών που είναι κατασκευασμένο, είναι επιρρεπή σε φθορές λόγω έντονης καταπόνησης, και μπορεί να φθαρεί πολύ πιο γρήγορα.

7. Μετακίνηση του στρώματος.
Όταν μετακινείτε το στρώμα σας, προστατέψτε το, καλύπτοντάς το σε πλαστικό κάλυμμα και αποφεύγοντας το λύγισμα ή το δίπλωμα. Υπάρχουν τσάντες στρωμάτων βαρέως τύπου που αποτρέπουν τις φθορές και διατηρούν το στρώμα καθαρό από βρωμιές και υγρά. Γενικά όταν μετακινείτε ένα στρώμα, εάν δεν υπάρχει η δυνατότητα για οριζόντια μετακίνηση, είναι καλύτερο να το κρατάτε σε όρθια θέση στα πλάγια, ώστε να μην διπλώνουν κατά τη μεταφορά. Μην χρησιμοποιείτε τις λαβές στου στρώματος για να το σύρετε.

8. Προσοχή: Κοριοί.
Οι κοριοί είναι ένας από τους πιο γρήγορους τρόπους για να καταστρέψετε ένα στρώμα, καθώς μπορεί να είναι δύσκολο να απαλλαγείτε από τη στιγμή που διεισδύσουν. Όταν κοιμάστε συχνά εκτός σπιτιού, ελέγχετε πάντα το κρεβάτι για σημάδια κοριών και προσπαθείτε να κρατάτε τις αποσκευές μακριά από το πάτωμα.

9. Αφήστε το φως να μπει τακτικά.
Κάθε δύο περίπου μήνες, όταν δείτε μια ηλιόλουστη μέρα, ξεστρώστε το στρώμα σας και αφήστε το φως του ήλιου να εισχωρήσει και να αεριστεί το στρώμα για μερικές. Αυτό θα βοηθήσει στην αποφυγή υπερβολικής υγρασίας από τα εσωτερικά υλικά του στρώματος.  Κάθε στρώμα θα πρέπει να καθαρίζεται τακτικά για να διατηρείται το περιβάλλον του ύπνου σας καθαρό. Οι λεκέδες μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα ήπιο διάλυμα νερού και σαπουνιού, αλλά αφήστε τους να στεγνώσουν εντελώς πριν στρώσετε το κρεβάτι. Αποφύγετε τη χρήση σκληρών χημικών καθαριστικών καθώς μπορούν να προκαλέσουν φθορά στο καπιτονάρισμα και τα εσωτερικά αφρώδη υλικά του στρώματος. Ανάλογα με τα επίπεδα σκόνης, τυχών αλλεργίες ή τις προσωπικές σας προτιμήσεις, το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα πρέπει να γίνεται κάθε 1 έως 3 μήνες.  Διατηρήστε το στρώμα καθαρό, προστατέψτε το από φθορές, βεβαιωθείτε ότι στηρίζεται σωστά και περιστρέψτε το για ομοιόμορφη κατανομή της πίεσης. Η διάρκεια ζωής του στρώματος εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, αλλά ακολουθώντας τις παραπάνω συμβουλές μπορεί να διασφαλιστεί ότι θα απολαμβάνετε χρόνια υγιούς ύπνου και ότι η επένδυσή σας διαρκεί όσο το δυνατόν περισσότερο.

EXTRA TIP: Πώς να προστατέψετε το στρώμα σας από κοριούς

Οι κοριοί είναι μια τρομακτική ενόχληση. Εάν έχετε ήδη κοριούς, σας συνιστούμε να ζητήσετε τη βοήθεια ενός επαγγελματία στις απολυμάνσεις/απεντομώσεις. Ωστόσο, εάν θέλετε απλώς να προστατέψετε το στρώμα σας από κοριούς, υπάρχουν πολλές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε:

  • Καθαρίζετε τακτικά το κρεβάτι σας και την περιοχή γύρω από αυτό με ηλεκτρική σκούπα.
  • Εάν ταξιδεύετε συχνά, ελέγχετε πάντα για κοριούς πριν πέσετε στο κάθε κρεβάτι.
  • Επίσης μην αφήνετε τσάντες και βαλίτσες στο κρεβάτι. Τοποθετήστε τα σε κάποιο ράφι ή αφήστε τα στο πάτωμα.
  • Όταν γυρίζετε σπίτι, μην ξεπακετάρετε τη βαλίτσα σας στο κρεβάτι σας. Σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα το εσωτερικό της τσάντας/βαλίτσας αφού επιστρέψετε στο σπίτι από το ταξίδι.
  • Εάν κοιμηθήκατε κάπου που πρόσφατα υπήρχε πρόβλημα με κοριούς, πλύνετε τα ρούχα σας αμέσως μόλις επιστρέψετε στο σπίτι. (Και πλύνετε χωριστά από άλλα ρούχα).
  • Ελέγξτε τις ραφές των ρούχων, εάν αγοράσετε από καταστήματα μεταχειρισμένων προτού τα αγοράσετε.
  • Ελέγξτε τις σχισμές των μεταχειρισμένων επίπλων πριν το αγοράσετε.
  • Αποφύγετε να αγοράζετε μεταχειρισμένα στρώματα, ειδικά από άτομα που δεν γνωρίζετε καλά.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ