Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα εδώ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΛΕΥΚΩΝ ΕΙΔΩΝ 100€ ΚΑΙ ΑΝΩ
  ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 210 9710000

Συνταγές Hauz - Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας

Νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας με ελαιόλαδο, κόκκινο κρασί και καστανή ζάχαρη, απ' αυτά που δεν σταματάς ποτέ στο ένα! Εύκολα, τραγανά και μυρωδάτα, ό,τι πρέπει για τον πρωινό καφέ αλλά και για τα παιδιά.

Συμβουλές πριν ξεκινήσετε:

Να χρησιμοποιείτε πάντα την ίδια κούπα μέτρησης για τα υλικά.
Είναι απαραίτητο να κοσκινίζετε το αλεύρι.
Αν αγαπάτε την κανέλα, προσθέστε περισσότερο από την προτεινόμενη δοσολογία.
Να είστε προσεκτικοί με το γαρύφαλλο γιατί πικρίζει.
Διαλύστε τη μαγειρική σόδα μέσα στον χυμό πορτοκάλι (όχι κατεθείαν στο αλεύρι).

Υλικά

• 2½ φλ. ελαιόλαδο
• 1 φλ. κόκκινο κρασί
• ½ φλ. χυμός πορτοκάλι
• 1½ φλ. ζάχαρη
• 1 κ.σ. κανέλα
• 1 κ.γλ. γαρύφαλλο
• 1 πορτοκάλι (ξύσμα)
• 1 κ.σ. μπέικιν πάουντερ
• ½ κ.γλ. σόδα μαγειρικής
• Περίπου 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις (όσο σηκώσει)
• 2 κ.σ. καστανή ακατέργαστη ζάχαρη
• ½ φλ. σουσάμι καβουρντισμένο

Tip
To μυστικό είναι το κόκκινο κρασί, θα κάνει τα κουλουράκια μυρωδάτα και το σπίτι σας να μοσχομυρίσει!

Εκτέλεση

Για τα εύκολα και τραγανά νηστίσιμα κουλουράκια κανέλας με ελαιόλαδο και κόκκινο κρασί, ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα:

 - Πριν ξεκινήσετε το ανακάτεμα των υλικών, πλένετε το σουσάμι, το αφήνετε να στραγγίξει και μετά το τοποθετείτε απλώνοντας το αραιά σε ένα ταψάκι στον φούρνο για να καβουρντιστεί. Το βάζετε σε θερμοκρασία 160°C μέχρι να στεγνώσει και να μυρίσει.

 - Ρίχνετε σε ένα βαθύ σκεύος τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε με το σύρμα. Προσθέτετε το κρασί, την κανέλα, το γαρύφαλλο και αραιώνετε τη μαγειρική σόδα στον χυμό. Τα ρίχνετε στο μείγμα καθώς επίσης το ξύσμα και το σουσάμι.

 - Ανακατεύετε καλά με σύρμα να ενωθούν τα υλικά.

syntages_hauz_pws_na_ftaxete_nistisima_koulourakia_2

 - Κοσκινίζετε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ρίχνετε το μισό αλεύρι, ζυμώνετε και λίγο-λίγο προσθέτετε το υπόλοιπο μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη και να μην κολλάει στα χέρια. Αν η ζύμη γίνει πιο σκληρή, προσθέτετε με την ίδια κούπα 2 δάχτυλα λάδι και κρασί. Δεν ζυμώνετε πολλή ώρα, γιατί θα σκληρύνουν τα κουλουράκια.

 - Πλάθετε σε πλεξούδες ή μπουκίτσες. Τα αραδιάζετε σε λαδόκολλα στη λαμαρίνα και πασπαλίζετε με την καστανή ζάχαρη.

 - Τα ψήνετε στους 170°C σε αέρα για 25΄-30΄.​