Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα εδώ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ 
ΣΕ ONLINE ΑΓΟΡΕΣ 99€ ΚΑΙ ΑΝΩ

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
 210 9710000

Τα 3 βασικά κριτήρια για σωστό μαξιλάρι

CATEGORIES & TAGS:
Καλός Ύπνος

Το μαξιλάρι είναι ένας ακούραστος βοηθός. Στηρίζει τον αυχένα, διατηρεί τη σπονδυλική στήλη σε φυσική θέση και προσφέρει άνεση, όλα αυτά για να πετύχετε εσείς έναν καλό ύπνο. Γνωρίζετε, όμως, ποια είναι τα 3 βασικά κριτήρια για να δημιουργήσετε ιδανική σχέση μαζί του;


Βρείτε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες
Σε ποια θέση κοιμάστε; Ποιος είναι ο σωματότυπός σας; Για να διαλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικά μαξιλάρια, πρέπει να έχετε στο μυαλό σας τις απαντήσεις.

Θέση ύπνου: Αν κοιμάστε ανάσκελα χρειάζεστε ένα μέτριας σκληρότητας μαξιλάρι, στο πλάι ένα πιο σκληρό, και με το στομάχι ένα εξαιρετικά μαλακό ή καθόλου μαξιλάρι. Αν κατά τη διάρκεια του ύπνου αλλάζετε θέσεις, από ανάσκελα στο πλάι, χρειάζεστε ένα αφράτο, μέτριας σκληρότητας μαξιλάρι.

Σωματότυπος: Έχετε παρατηρήσει ότι τα μαξιλάρια έχουν συνήθως 3 διαστάσεις; Βγαίνουν σε διαφορετικά μεγέθη και αυτό έχει να κάνει με το μήκος των ώμων σας και με τη διάσταση του κρεβατιού σας. Μία μικρόσωμη γυναίκα, ένα παιδί που κοιμάται σε μονό κρεβάτι και ένας άνδρας με φαρδιές πλάτες, έχουν τελείως διαφορετικές ανάγκες.


Επιλέξτε το μαξιλάρι που σας κάνει να αισθάνεστε άνετα
Αυτό που δημιουργεί αίσθηση άνεσης όταν ξαπλώνετε, είναι ο συνδυασμός της σκληρότητας (μαλακό-μέτριο-σκληρό) με τη γέμιση του μαξιλαριού.

Για το εσωτερικό, συνήθως έχετε να διαλέξετε ανάμεσα σε πούπουλο, μικροΐνες, latex, memory foam. Το πουπουλένιο μαξιλάρι είναι ελαφρύ και αφράτο, έχει όμως περιορισμένη στήριξη. Εναλλακτικό του πούπουλου με παρόμοια αίσθηση είναι οι μικροΐνες, ένα υποαλλεργικό υλικό υψηλής απόδοσης, όπως στο μαξιλάρι Royal της Hauz.

Blog_μαξιλαρι-02

Το latex, το οποίο στη φυσική του εκδοχή προέρχεται από το δέντρο καουτσούκ, προσφέρει καλή στήριξη παίρνοντας ακριβώς το σχήμα του κεφαλιού και του αυχένα. Με το memory foam ή αλλιώς visco ή αλλιώς αφρό μνήμη, θα έχετε ένα πιο βαρύ μαξιλάρι με πολύ καλή στήριξη. Είναι φτιαγμένο από συνθετικό, υποαλλεργικό υλικό αλλά μπορεί να σας φανεί ζεστό. Προτιμήστε να έχει στη σύνθεσή του πιο «δροσερά» υλικά, όπως το viscogel ή το εξωτερικό του ύφασμα να διαθέτει θερμορρυθμιστικές ιδιότητες, όπως το μαξιλάρι 2 Cool της Hauz.

 
Blog_μαξιλαρι-03

Το μαξιλάρι σας χρειάζεται προστασία και σωστή χρήση

Το μαξιλάρι πρέπει να προφυλάσσεται από οσμές και ιδρώτα με προστατευτικές μαξιλαροθήκες. Η ειδική προστατευτική μαξιλαροθήκη θα το διατηρήσει καθαρό και θα κρατήσει μακριά ακάρεα και μικροοργανισμούς. Για την υγιεινή του μαξιλαριού, πρέπει να το αερίζετε τακτικά και να πλένετε συχνά την προστατευτική του θήκη.

Σημαντικό: Όταν βρείτε το ιδανικό μαξιλάρι, μην το φυλάξετε για πάντα! Αφενός, με την πάροδο του χρόνου η απόδοση των υλικών χάνει το αρχικό της επίπεδο, αφετέρου λόγω χρήσης επιβαρύνεται η σωστή υγιεινή. Για αυτούς του λόγους, κάθε 3 χρόνια είναι σημαντικό να το αντικαθιστάτε με το ίδιο ή και με ένα ποιοτικά πιο εξελιγμένο μαξιλάρι.