Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα εδώ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ ΣΕ ΑΓΟΡΕΣ ΛΕΥΚΩΝ ΕΙΔΩΝ 29€ ΚΑΙ ΑΝΩ
  ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ 210 9710000
Λόγω των δεδομένων συνθηκών, είναι πιθανό να υπάρξουν καθυστερήσεις στον χρόνο παράδοσης των προϊόντων. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την εξυπηρέτησή σας και σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Συνταγές Hauz - Lemon pie για τη μαμά που γιορτάζει

Μια συνταγή τόσο γλυκιά όσο η μαμά μας

Θα της την χαρίσουμε σήμερα στη Γιορτή της Μητέρας, και αυτός είναι ο λόγος που θα την κάνουμε τέλεια. Μπορείτε να επιλέξετε να βάλετε φράουλες που θα ισορροπήσουν την όξινη γεύση του λεμονιού ή σκέτη με κρέμα. Πάντα με σύμμαχο την Hauz στην κουζίνα, γιατί πετσέτες θα χρειαστείτε πολλές, σηκώστε λοιπόν μανίκια!

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά
Χρόνος ψησίματος: 40 λεπτά
Ποσότητα: 8-10 κομμάτια

Υλικά

Για τη βάση

• 180 γρ. αλεύρι μαλακό
• 60 γρ. αμυγδαλόψιχα
• 110 γρ. βούτυρο
• 1 κ.σ. ζάχαρη
• ¼ κ.γλ. αλάτι
• 1 βανιλίνη
• 1 αυγό

Για την κρέμα λεμονιού

• 2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
• 220 ml. φρέσκος χυμός λεμονιών
• 3 κ.σ. ξύσμα λεμονιών
• 3 μεγάλοι κρόκοι αυγών
• ¼ κ.γλ. αλάτι
• ½ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας ή 1 στικ φυσική

Για την ιταλική μαρέγκα

• 125 γρ. ζάχαρη & 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρης
• 20 ml. νερό
• 2 ασπράδια αυγών
• ¼ κ.γλ. αλάτι
• ¼ κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εάν προσθέσετε φράουλες, θα χρειαστείτε:

• 6-8 φράουλες ψιλοκομμένες
• 2 δάχτυλα κονιάκ
• 1 κ.γλ. ζάχαρη με βανίλια και λεμόνι (το βρίσκετε στο εμπόριο)


Εκτέλεση

1ο βήμα - Προετοιμασία βάσης

blog_april0

- Στον κάδο της κουζινομηχανής τοποθετείτε το βούτυρο, το αλεύρι, την αμυγδαλόψιχα, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χρησιμοποιώντας τον αναδευτήρα Κ, ανακατεύετε τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε ένα μείγμα με όψη ψίχουλου.

- Προσθέτετε το αυγό και τη βανίλια, συνεχίζετε με την κουζινομηχανή σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό μέχρι να γίνει η ζύμη σφιχτή.

- Τυλίγετε με μεμβράνη τροφίμων, τοποθετείτε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά και παράλληλα προθερμαίνετε τον φούρνο.

- Για να επεξεργαστείτε πιο εύκολα τη ζύμη, τη βάζετε ανάμεσα σε δύο αντικολλητικές κόλλες ψησίματος. Την ανοίγετε με τη βοήθεια ενός πλάστη σε πάχος περίπου 5 χιλιοστών. Την απλώνετε σε ταρτιέρα κόβοντας ότι εξέχει, γεμίζετε με φασόλια ή ρεβύθια και ψήνετε για 20 λεπτά περίπου στους 175°C.



2ο βήμα - Προετοιμασία κρέμας

blog_april20

- Βάζετε όλα τα υλικά της κρέμας στον κάδο της κουζινομηχανής και αναδεύετε για 2 λεπτά χρησιμοποιώντας τον αναδευτήρα Κ.

- Γεμίζετε την ψημένη τάρτα (έχοντας αφαιρέσει τα όσπρια) με την κρέμα λεμονιού.

- Για κρέμα με φράουλες: Ψιλοκόβετε τις φράουλες, τις περιχύνετε με κονιάκ και με μια κουταλιά ζάχαρη με λεμόνι και βανίλια και τις αφήνετε να μουλιάσουν. Αφού τελειώσετε τη βασική παρασκευή της κρέμας, ρίχνετε τελευταίες τις φράουλες και ανακατεύετε με κουτάλι για να πάνε παντού.

- Τέλος, ψήνετε την τάρτα μαζί με την κρέμα 20 λεπτά στους 175°C και αφήνετε την τάρτα λεμονιού να κρυώσει για 4-5 ώρες.

lemon_pie7



3ο βήμα - Προετοιμασία ιταλικής μαρέγκας

blog_april30

- Βάζετε στον κάδο της κουζινομηχανής τα ασπράδια και το αλάτι. Χρησιμοποιώντας τον αυγογδάρτη τα χτυπάτε σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτετε τη μία κουταλιά ζάχαρη και τη βανίλια.

- Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι βάζετε την υπόλοιπη ζάχαρη και το νερό, βράζετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη (περίπου στους 115°C) και να γίνει σιρόπι χωρίς ν’ ανακατέψετε καθόλου. Ρίχνετε αμέσως το καυτό σιρόπι με ροή στη μαρέγκα και μόλις ομογενοποιηθεί σταματάτε το χτύπημα.

- Γεμίζετε το κορνέ με τη μαρέγκα και γαρνίρετε ή απλά καλύπτετε την τάρτα λεμονιού. Αν έχετε φλόγιστρο «καίτε» την μαρέγκα, εναλλακτικά την ψήνετε στο γκριλ για να πάρει χρώμα.

-Τέλος διακοσμείτε με φράουλες και φύλλα δυόσμου ή με μούρα/βατόμουρα.

lemon_pie9